General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Loše phone

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Nemam pojma do čega bi to moglo biti, meni Tapatalk radi najnormalnije... Još netko da ima ovu grešku?

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
avetma je napisao/la: 07.05.2018., 15:55 Nemam pojma do čega bi to moglo biti, meni Tapatalk radi najnormalnije... Još netko da ima ovu grešku?
Meni je danas isto izbacivalo kad sam htio tvoju privatnu poruku otvoriti preko Tapatalka. Ali je sad uspješno otvara.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
I meni je isto sad izbacilo, ali zanimljivo - samo kad sam pokušao ući preko notifikacije. Kad sam otvorio aplikaciju pa inbox - tada je bilo sve okej. Vjerojatno nekakav glitch u novoj verziji Tapatalka, očekujem da će se srediti s idućom verzijom.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
(test post)

Vidi stvarno, Ante haker, zahvaljujem :D
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Jek se bavi netko maketarstvom ili modelarstvom? Ne znam jel to isto i ako nije u cemu je razlika?

Naime, imam slobodnog vremena pa bih nekada slagao neke makete doma. Brodovi avioni f1 bolidi vlakovi i slicno. Nesto sam naletio na netu ali uglavnom skupo dosta. Npr. dobra maketa f1 bolida ili nekog auta zna biti i po soma dva eura. Naravno da me to ne zanima pogotovo kao amatera od amatera..

S druge strane cak i za 100e je tesko naci jer me najvise muci da ne bacim pare a dobijem govno ala kinder jaje :)

Ako ima netko da je u tom svijetu molio bih pokoji savjet, link, objasnjenje najbitnijih pojmova.. Od kuda krenuti za pocetak i slicno??

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
zelot je napisao/la: 11.05.2018., 21:27 Jek se bavi netko maketarstvom ili modelarstvom? Ne znam jel to isto i ako nije u cemu je razlika?

Naime, imam slobodnog vremena pa bih nekada slagao neke makete doma. Brodovi avioni f1 bolidi vlakovi i slicno. Nesto sam naletio na netu ali uglavnom skupo dosta. Npr. dobra maketa f1 bolida ili nekog auta zna biti i po soma dva eura. Naravno da me to ne zanima pogotovo kao amatera od amatera..

S druge strane cak i za 100e je tesko naci jer me najvise muci da ne bacim pare a dobijem govno ala kinder jaje :)

Ako ima netko da je u tom svijetu molio bih pokoji savjet, link, objasnjenje najbitnijih pojmova.. Od kuda krenuti za pocetak i slicno??
Pucaj kaj god te zanima što se maketarstva tiče, po meni najbolje ti je ciljati na Tamiyine, Fujimijeve i Hasegawine makete u 1:20 i 1:24 mjerilu (što se F1 tiče). Isto bi ti bilo pametno ipak za prvu ili dvije prve makete uzeti u nekom manjem mjerilu da se prvo ufuraš i vidiš jel bu te uopće držalo a poslije onda ako te uhvati groznica i vidiš da imaš strpljenja počneš štediti tisućice za Model Factory Hiro (bez briga nisu tak skupe makete inače - ovo je samo ekstreman primjer fenomenalnog proizvođača na čiji spomen svakom F1 maketaru počnu curiti sline..... :zubo: ). Najgore je kad se ljudi posvete i onda najednom odustanu. Ja se bavim maketarstvom već 13 godina (svega i svačega) tako da znam dosta takvih slučajeva...

Evo ti za početak ovaj link na kojem možeš pronaći 99% maketa u postojanju (svih, ne samo F1) (https://www.scalemates.com/) pa ti predlažem da si ukucaš npr "F1" "F1 Tamiya" "F1 Fujimi" itd. Malo vidiš što te zanima i tako to. Naravno računaj da ćeš morati uložiti i lovu u ljepila, lakove, boje itd. ali da te sad ne zamaram, najbolje ti je malo pronjuškati i vidjeti kaj te točno zanima. Naravno ako imaš bilo kakva pitanja samo pucaj, rado ću pomoći jer sam ovisan o maketarstvu i uvijek rado uvedem nekoga u ovaj fenomenalan hobby.

U međuvremenu evo ti za dodatnu motivacjiu par videa F1 i motorsport maketarstva češkog gospodina i čarobnjaka Davida Dameka kojeg sam imao čast upoznati:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4O76rgaawxg[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1zAmzmnDJoA[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hRR5e-TiqNg[/youtube]
Sisu (fin.)

zelot
Formula 1
Formula 1
wow ovo je super i puno materijala, hvala hvala :) planiram narucit nesto na sljedecoj placi, za pocetak... sigurno je super osjecaj nakon sati i sati imat gotov proizvod sa svim greskama i remekdjelima :) bas sam danas probao iskemijat da za rodjendan dobijem kolektivni poklon u vidu makita aku busilice pa ako se nadje mjesta i brusilice.. dobro bi doslo za ove police za makete :D

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Nema problema, inače kad se odlučiš kupiti nešto, ovo su ti naše najbolje trgovine:
https://www.cro-hobby.com/ Fenomenalna trgovina (vrlo ažurna i s ljubaznom ekipom) iz VŽ-a, šalju ti dostavom naručeno i mogu ih ozbiljno preporučiti... Po meni najbolji u HR
http://www.alpha.hanich.hr/naslovna.asp Trgovina iz ZG-a
http://www.cartamagica.hr/kategorija/8/1/makete Fora trgovina iz centra ZG-a
Muller....
Isto se možeš ubaciti i na ovaj forum gdje možeš naći gomilu korisnih savjeta, radova, hrpu toga za kupiti od drugih korisnika itd. Odlična ekipa tamo!
http://www.maketarstvo.net/forum/index.php
Sisu (fin.)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Svaka čast @Manijače na ovom hobbyu.
Vrlo zanimljivo.
Moji dometi što se tiče toga su kolekcije Štrumfova, Paw Patrol (solo, kao i sa njihovim vozilima), zatim My Little Pony, Teletabisi, Brabika, Ken & Co. :rofl: :rofl:
@Zelot, sa srećom :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ja sam se isto svojevremeno bavio maketarstvom, makar ni približno tako profesionalno kao @Maniac. U početku su me prvenstveno zanimale makete aviona i helikoptera tako da imam 9-10 takvih primjeraka, a najdraži mi je Lockheed SR-71 ili ti ga Blackbird.

To ludilo za slaganjem maketa me nažalost prošlo pred kraja 8. razreda tako da sam se potpuno presato baviti tim hobijem. Od F1 imam samo jedan primjerak - MP4-20.

slika

Maketa je ručno farbana, ali fali većina naljepnica jer četrnaestogodišnji ja nije imao živaca to lijepiti pa ih je u naletu bijesa i frustracije zavrljačio u smeće :mrgreen:

Nažalost ne možete se diviti mojoj maketi jer evidentno ne znam postaviti sliku :(

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ipak sam uspio postaviti sliku
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Jako lijepo bojanje samo za kist, za decale te razumijem. Ja sam znao završiti maketu i onda sa strane ostaviti rad za onda kad ću imati živaca za taj cirkus. Ipak kad se decali postave, daju maketi cijeli novi nivo savršenstva...
Sisu (fin.)

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
Ave ekipa,

Evo mene kao grom iz vedra neba :mrgreen: . Ne pišem puno ali mislim da bi mogao imati nekaj kaj bi neki od vas mogli smatrati zanimljivim. S obzirom da je ovo generalna tema za sve i svašta, htio bih vas pitati da li vas zanimaju letjelice (s naglaskom na helikoptere) jer mi je glupo otvarati temu ako nitko nije zainteresiran. Budući da mi je to struka u kojoj sam već otprilike cca 15+ godina, usudio bih se reći da sam za naše pojmove prilično dobar u tome. To je dakako moje subjektivno mišljenje koje je uvijek podložno raspravama i nije zacementirano jer mi struka ne dozvoljava tako nešto. :aww:

Ako ste zainteresirani, otvorit ću temu u kojoj ću se većinu vremena hvaliti :mrgreen: :mrgreen: sa slikicama radnih mjesta i letjelica (helikopteri :aww: :aww: ) na kojima sam radio/radim. Znam da nije baš prikladan forum za tako nešto (jbg, ipak je F1 nekima život :mrgreen: ) te ako je broj zainteresiranih toliko mali da se ne isplati otvarati temu, svi zainteresirani oko teme zrakoplovstva slobodno mogu slati PM te ću odgovorati u najkraćem mogućem roku sa informacijama koje znam. :thumbs: . Kaj mislite? Otvaramo temu ili ne?
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Može. :thumbs:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@Jester
S neba pa u rebra.
I to u nedjelju ujutro 20 do 7. :rofl:
Nemam ništa protiv.
BBC The Century of Flight mi je jedna od dražih i zanimljivijih dokumentarnih emisija.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
Udri stari :)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
@Jester čovječe, dapače. Ja koliko sam ovisan o motociklima i autima toliko sam ovisan i za bilo čime što leti. Ovakav insight mi je uvijek jako dobro došao i s obzirom na to da se bavim maketarstvom. Evo baš ovaj vikend sam bio na ogromnom air showu u Poznanu. Napasle su mi se oči svega od čeških Mil Mi 24-ki u prekrasnim kamuflažama kave samo oni i Mađari imaju, bio je i britanski NH90 i Lynx, francuska Gazella, talijanski Bell itd. I to je samo što se helikoptera tiče. Uglavnom, ako se tome posvetiš što se mene tiče imaš potpunu pozornost. E da i ako smijem pitati na koji način si se bavio helićima, da odmah načnemo temu.... :zubo:
Sisu (fin.)

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
Ferrari Maniac je napisao/la: 20.05.2018., 22:47 E da i ako smijem pitati na koji način si se bavio helićima, da odmah načnemo temu.... :zubo:
Nisam se bavio već se bavim jer mi je zrakoplovi tehničar (smjer ZiM - Zrakoplov i Motor) zanimanje od kojeg živim ;) . Ok...kad se vratim doma krajem tjedna, pokrećem temu jer mi je ovdje loš net pa mi za upload 1 fotke treba i do 10 minuta. :thumbs:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Jester je napisao/la: 21.05.2018., 13:03
Ferrari Maniac je napisao/la: 20.05.2018., 22:47 E da i ako smijem pitati na koji način si se bavio helićima, da odmah načnemo temu.... :zubo:
Nisam se bavio već se bavim jer mi je zrakoplovi tehničar (smjer ZiM - Zrakoplov i Motor) zanimanje od kojeg živim ;) . Ok...kad se vratim doma krajem tjedna, pokrećem temu jer mi je ovdje loš net pa mi za upload 1 fotke treba i do 10 minuta. :thumbs:
:O :shock: :kokice: :cheer:
Evo sad već fangirlam besramno. Baš me zanima o čemu ćeš pisati. Od mene imaš 100%-tnog pratitelja!
Sisu (fin.)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡