Schumacher: Ulazak u Q2 je i dalje potpuno realan cilj

Izdvojeno

josip123

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Mick Schumacher, vozač Haasa vjeruje kako je ulazak u Q2 u kvalifikacijama potpuno realan cilj, unatoč tome što je njegov bolid bio na samom začelju u prve četiri utrke. Aktualni prvak Formule 2 do sada nije uspio ostvariti bolje od 16. mjesta. 

Budući da je Haas odlučio da neće donositi nove dijelove niti nadograđivati bolid za ovu sezonu, Schumacherovi rezultati se ne bi trebali previše razlikovati od dosadašnjih. No, unatoč tome što mu je do sada najbolji rezultat u kvalifikacijama 18. mjesto, Schumacher je i dalje uvjeren da se u nekom trenutku ove sezone može probiti u Q2 i plasirati među prvih 15 vozača. 

”To je potpuno realan cilj. Očito bih bio nezadovoljan kada se to ne bi ostvarilo ove sezone. Još uvijek inzistiramo na tome”, rekao je Schumacher u Barceloni.

”S obzirom na to da ova staza možda nije jedna od naših najjačih, mislim da smo očito ipak uspjeli napraviti vrlo dobar rezultat. Bili smo prilično blizu Kimija. Tako da mislim da možemo biti vrlo sretni i nadati se Q2 u nekim od sljedećih 18 utrka.” 

Alfa Romeo i Williams Schumacherove su najočitije mete ove sezone. Na pitanje koliko mu je vremena ostalo u Barceloni u Q1, Schumacher je odgovorio da je mogao do dvije desetinke brže. To je otprilike bilo jednako Schumacherovom zaostatku prema Raikkonenu, dajući mu samopouzdanje da se s čistim kvalifikacijskim krugom može pomaknuti za nekoliko pozicija.

”Mislim da sam u najbržem krugu vjerojatno mogao oko dvije desetinke brže, pa bi to bilo jednako onome što je Kimi učinio. Stoga možemo biti prilično sretni. Radi se samo o spajanju tih krugova i poboljšanju manjih sektora. Mislim da smo općenito na dobrom putu i onda ćemo definitivno moći biti sretni zbog subotnjeg nastupa.”, objasnio je. 


Odgovor

3 komentara

  1. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Džaba ti i da se probiješ do Q3, kad ćete ti i Maza na kraju trke opet biti zadnji s tom kramom, eventualno ispred Latifija.



    5
    4

    1
    • Kimi Raikkonen 7
      Iceman Donator Prikaži

      To se zove mini ciljevi koje si on sam stavlja pred sobom. Naravno da je bolid loš, al ako uspije uci u Q2 ove sezone to ce za njega biti napredak i samo ce boostati samopouzdanje i vjeru u sebe da moze biti kompetitivan kao i oni ispred njega.



      13
      13

      0
  2. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Jeste ako se cetiri vozaca slupaju ili imaju neke problem s bolidom



    4
    1

    3

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.