Lando Norris testira F3 bolid kako bi ušao u formu uoči sezone

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

McLarenov Lando Norris bio je poznat po čestim nastupima na virtualnim utrkama i prije karantene koja je mnoge vozače uvela u taj svijet, no očito ni njemu kao ljubitelju simulacija nema boljeg od pravog izlaska na stazu.

Mladi Britanac odlučio je odraditi privatni test sa starim bolidom Formule 3 kako bi se što bolje pripremio za početak F1 sezone.

“Bit će vrlo važno odraditi čim više posla u smislu povratka u normalu i toga kako se pripremamo za utrke. Najbitnije je da vozim bolid prije odlaska u Austriju”, rekao je Norris za The Race.

“Naravno, vjerojatno nećemo moći voziti F1 bolid koji je na razini iznad u odnosu na sve. Testirat ću F3, imam i nešto kartinga u planu u idućih par tjedana, stoga ponovo postajem prilično zaposlen. Čeka me i puno dana u simulatoru.”

“Dakle, postoje tri stvari koje možemo raditi: voziti u simulatoru, voziti karting i testirati F3 ako je moguće, što nije uvijek najlakša stvar za odraditi.”

“Sretni smo što su otvorili staze i možemo ponovo voziti, no to je sve.”

Norris testira s Carlinom, momčadi za koju je u tom bolidu osvojio naslov prvaka u Europskoj Formuli 3 2017. godine i s kojom je godinu kasnije bio viceprvak Formule 2. Sudeći po videu Carlinovog LMP2 prototipa objavljenom nakon Norrisove fotografije, testira se u Silverstoneu.

“Nije lako ponovo uskočiti [u bolid] nakon što niste radili ništa, ali siguran sam da će mnogi od nas moći uskočiti i u relativnom kratkom roku postati brzi.”

Kevin Magnussen izjavio je kako se vraća u formu vozeći karting po Danskoj, dok je Pierre Gasly posjetio karting stazu u Dubaiju. George Russell ranije je izjavio kako bi svakako volio voziti neki bolid prije povratka u F1, bio to neki stari F1 bolid ili bolid niže kategorije.

“Želim uskočiti u F1 bolid prije nego se vratimo utrkivanju, hoće li to biti u Williamsu ili Mercedesu ćemo vidjeti. Samo želim odvoziti neke krugove, može biti bolid Formule 3 ili Formule 2.”

“Bilo što što ima četiri kotača i može se voziti po trkaćoj stazi je bolje od ničega”, zaključio je Russell.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.