Max Verstappen pobjednik VN Brazila; Ferrariji se međusobno izbacili iz utrke

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 5 min 135 komentara

[glasovanje utrka=”120″]

Red Bullov Max Verstappen stigao je do pobjede u dramatičnoj završnici VN Brazila, koju je zasigurno obilježio kontakt dva Ferrarija u 66. krugu utrke.

Drugo mjesto pripalo je Toro Rossovu Pierreu Gaslyju nakon kontakta između Alexa Albona i Lewisa Hamiltona u pretposljednjem krugu utrke. Lewis Hamilton zaokružio je najbržu trojac utrke, s tim da će se njegov incident s Albonom istražiti nakon utrke. Ukoliko Hamilton dobije kaznu za taj incident, Sainz će osvojiti treće mjesto i McLarenov prvi podij od Australije 2014.

U intervjuu nakon utrke, Lewis Hamilton se ispričao Albonu te rekao kako je on kriv za incident.

Iza Sainza su se našle dvije Alfe, Kimi Raikkonen na petoj poziciji i Antonio Giovinazzi na šestoj. Daniel Ricciardo je završio sedmi, Lando Norris osmi, Sergio Perez deveti, a najbržu desetorku zaokružio je Daniil Kvyat.

Na startu utrke, Lewis Hamilton je prešao Sebastiana Vettela te se činilo kako ćemo dobiti još jedan genijalan dvoboj između Verstappena i Hamiltona, kao što je to bio slučaj u Mađarskoj ove godine.

Ferrarijev Charles Leclerc nije trošio vrijeme u borbi s vozačima iz sredine poretka te je u samo deset krugova uspio doći na šestu poziciju, odmah iza Red Bullovog Alexa Albona.

Prvi incident na utrci, vidjeli smo u devetom krugu utrke kad je došlo do kontakta između Ricciarda i Magnussena, za što je Ricciardo dobio kaznu od pet sekundi te je morao otići u boks zbog oštećenog prednjeg krila.

U borbi za prvu poziciju, u 21. krugu Mercedes je uveo Hamiltona u boks kako bi pokušali odraditi undercut na Maxu Verstappenu, koji je i uspio nakon što je Verstappena u boksu usporio Williamsov Robert Kubica. Suci su to proglasili nesigurnim puštanjem iz boksa, za što je Kubica dobio kaznu.

Unatoč tome, Verstappen je vrlo brzo uspio vratiti poziciju. Nakon toga smo dobili zanimljiv dvoboj između Verstappena i Hamiltona gdje je nekoliko puta došlo do izmjena pozicija. Međutim, Verstappen je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik.

Od vodećih momčadi, drugi prolazak kroz bokseve je prvi odradio Mercedesov Valtteri Bottas koji je tad bio prešao s hard guma, na kojima je proveo svega deset krugova, na medium. Krug kasnije Hamilton ponovno pokušava kroz bokseve proći Verstappena. Nakon brzog odgovora iz Red Bulla, to se opet nije dogodilo.

Međutim, događaj koji je definitivno preokrenuo ovu utrku u potpunosti je odustajanje Valtterija Bottasa iz utrke nakon mehaničkog kvara u 52. krugu utrke. Dva kruga kasnije, sigurnosni automobil izašao je na stazu – Verstappen je otišao u boks po novi set soft guma, a Hamilton nije. Tako se Hamilton našao u vodstvu utrke na starijim medium gumama, dok su Verstappen, Vettel, Albon i Leclerc svi bili na svježijim soft gumama.

U 59. krugu, nakon što se sigurnosni automobil povukao sa staze, započela je drama koja nije završila do samog kraja utrke. Dva Red Bulla su najbolje odradila ponovni start utrke, Verstappen je skočio na prvo, a Albon na treće mjesto. Verstappen je tad odjurio u daljinu, dok se Hamilton morao nastaviti boriti s Albonom.

Albon nije uspio preteći Hamiltona. Štoviše, zbog njihove borbe, Vettel je skoro uspio vratiti svoju poziciju, ali se Albon uspješno obranio. Red Bullov vozač se tad uspio odvojiti od Vettela, kojem se nakon toga opasno približio njegov momčadski kolega Charles Leclerc.

U 66. krugu utrke, Leclerc je uspješno pretekao Sebastiana Vettela, ali tu borbi nije bilo kraja. Vettel je uzvratio te je u tom trenutku došlo do kontakta između dvaju vozača zbog čega su oba vozača morala odustati od utrke.

Tako smo ponovno dobili sigurnosni automobil na stazi, kad je Mercedes napravio naizgled čudnu odluku – uveli su Hamiltona u boks četiri kruga prije kraja, čime ga je Pierre Gasly prešao. U 69. krugu utrke, sigurnosni automobil povlači se sa staze, a Hamilton istog trena pretiče Gaslyja kako bi na svježijim gumama pokušao prestići i Albona.

Tad je došlo do kontakta između Albona i Hamiltona, nakon što je Albon ušao jako široko u zavoj, a Hamilton je pokušao na tome kapitalizirati. Albon se izvrtio te je utrku završio na 14. poziciji.

Toro Rossov heroj dana je to iskoristio na najbolji način – prešao Hamiltona te se uspio obraniti do kraja utrke – doslovno do startno-ciljne ravnine, koju je Gasly prešao možda za duljinu bolida ispred Mercedesovog vozača.

#VOZAČBOLIDKRUGOVIVRIJEMEBODOVI
133Max VerstappenRED BULL RACING HONDA711:33:14.67825
210Pierre GaslySCUDERIA TORO ROSSO HONDA71+6.077s18
344Lewis HamiltonMERCEDES71+6.139s15
455Carlos SainzMCLAREN RENAULT71+8.896s12
57Kimi RäikkönenALFA ROMEO RACING FERRARI71+9.452s10
699Antonio GiovinazziALFA ROMEO RACING FERRARI71+10.201s8
73Daniel RicciardoRENAULT71+10.541s6
84Lando NorrisMCLAREN RENAULT71+11.204s4
911Sergio PerezRACING POINT BWT MERCEDES71+11.529s2
1026Daniil KvyatSCUDERIA TORO ROSSO HONDA71+11.931s1
1120Kevin MagnussenHAAS FERRARI71+12.732s0
1263George RussellWILLIAMS MERCEDES71+13.599s0
138Romain GrosjeanHAAS FERRARI71+14.247s0
1423Alexander AlbonRED BULL RACING HONDA71+14.927s0
1527Nico HulkenbergRENAULT71+18.059s0
1688Robert KubicaWILLIAMS MERCEDES70+1 lap0
175Sebastian VettelFERRARI65DNF0
1816Charles LeclercFERRARI65DNF0
1918Lance StrollRACING POINT BWT MERCEDES65DNF0
NC77Valtteri BottasMERCEDES51DNF0

Odgovor

135 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ova Arena nije normalna s reklamama, plaćamo Max TV, plaćamo Arenu i onda još za kaznu moramo gledati reklame pola utrke!

    Zbog reklama smo propustili sudar Ricciarda, ispadanje Botttasa i sudar Ferrarija – katastrofa!

    Bojkotirajte, otkazujte pretplate, pakete i ugovore, drugačije neće naučiti lekciju o ovoj nekontroliranoj pohlepi!



    46
    45

    1
    • Ayrton Senna
      FerrariF1 Prikaži

      Imaš na sloveniji besplatan prjenos.. Manje reklama..



      3
      2

      1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      A majke ti.. Pa sta ste gledali onda…



      2
      0

      2
    • Ferrari
      jura718 Prikaži

      Ja gledao na RTl-u njemackom, reklame malo-malo i to traju 5 min…katastrofa!!



      3
      3

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Potpuno se slažem. I onda još ova dva amatera Blaž i Neven.



      8
      4

      4
    • Boki5 Prikaži

      imaš na austriji bez reklama.



      2
      2

      0
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Prekrasna utrka,puna akcije.Drivers od the Day:Bottas,Leclerc i Seb.Napravili utrku zanimljivu do kraja.
      Nek si im pokazao Gasly…
      Utrku Gledam na Totalsportek.com
      Slika HD i nema reklama,izaberes stream i uživaš.



      7
      5

      2
    • Ferrari
      goran181 Donator Prikaži

      Ja gledao na f1tv na televiziji. Ako imate android tv onda preko apkmirror skinete app na usb i preko x-plorer appa (dostupan u playstoreu) instalirate apk.

      Malo je nezgodno navigirati sa daljinskim kod prijave, no vrijedi..



      5
      5

      0
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Neznam zasto ne kupite F1TV..za cca 200kn cijela sezona..svi treninzi..sve kamere itd…



      5
      4

      1
    • Honda
      I2oni Prikaži

      a fino platiš f1tv
      hebe me što moram sa laptopa castat ne tv ali ide to. nema reklama.. gledam kad hoću šta hoću. za 60€ ovih 20tak trka puta 3 dana. toliko popijem za noć. kao što ću večeras, kad honda uzme :)



      5
      5

      0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      SLAŽEM SE. Razumijem da su reklame potrebne. Potrebne su i nogometu pa ne prekidate utakmicu zbog njih. Ako treba 15 minuta reklama prije i 15 minuta reklama nakon utrke sve je u redu.



      5
      5

      0
    • Kimi Raikkonen 7
      vwvtc Prikaži

      Ja inače gledam preko Sportkluba ali su danas pronosili nogomet pa sam morao preko RTL. de i M4Sport i mađari su imali samo 2 reklame ali samo na pola ekrana tako da se normalno vidjela slika a i reklame su trajale 20 sekundi-tako bi trebali i na T comu.



      1
      1

      0
    • Adrian Newey
      zgrobnika Donator Prikaži

      Uzmi satelitski TotalTV ili F1 TV ako znaš engleski. Na Totalu SK1 je u osnovnom paketu i srbići nemaju reklame, te nisu naporni ko naši komentatori, šute dok je on board snimka i priznaju grešku kad ih netko ispravi putem tweetera. Uz to ubodeš vanjski disk u receiver i imaš snimalicu.



      2
      2

      0
    • avalon Prikaži

      kupiš TV box , instaliraš neki ili nekoliko sportskih addonova i ako imaš dovljno brzu internetsku vezu gledaš bez reklama i Q i trke . reklame su samo na FP . osim F 1 možeš gledat gomilu drugih sportova , filmova , Tv serija , a platiš samo jednom … kad kupuješ TV box ;)



      1
      1

      0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Kod nas na Sport Klubu sreca nema reklama,ali zauzvrat imamo koma komentatore. Ja koji sam navikao i odrastao uz komentarisanje F1 Ivice Blazicka ovo ne mogu podnijeti. Jedan komentator teniski ekspert koji nema veze sa F1, drugi okorjeli navijac Ferrarija,koji komentarise F1 na nivou prosjecnog gledaoca.

      Komentari tipa :

      1. Hamilton izlazi iz boksa ispred Maxa, preokrece se trka,borba za 1 mjesto , njihov komentar situacije : “I evo ga,sta sam rekao Hamilton izlazi ispred.”

      Situacija 2. Max odma uzvraca i prestize 2 bolida na stazi i vraca 1 mjesto,nevidjena euforija i situacija ove sezone, njihov komentar je ” Max ipak uzvraca TACKA. ”

      Situacija 3. krug poslije Hamilton prelazi Albona,komentar je ” Svetski sampion se ipak ne da,ponovo prestize Maxa,kakva trka”.

      Kasnije se nije ni spomenulo da to nije Max,nekim cudom je samo isplivao ispred.

      Situacija 4. prilikom prvog SF , Hamiltonu na TR javljaju ” Box opposite ” sto bi znacilo,ako Max udje ti nemoj,ako Max ne udje ti udji. Strucnjak sa sport kluba komentarise …

      ” Uu Hamilton ne ulazi u box”

      Kasnije kada ga Max prestize,okorjeli navijac Ferrarija inace hater Hamiltona,a ipak profesionalni komentator,ne prestaje govoriti u vise navrata da je Lewis sam kriv sto je u takvoj situaciji jer je odbio da ide u box i na svoju ruku nastavio.

      Eto bar malo utjehe za vas koji imate reklame,da svagdje ima lose.



      1
      0

      1
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Čestitke Maxu.. Odlično odvezena utrka.. Ferrari komaaaaa.. Seb mi se čini kao krivac za ovo.. Bit će zanimljivo razgovor u zatvorenoj prostoriji..



    14
    14

    0
  3. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Seb jebi se!!!
    Gasly imaš gajbu pive legendo ;-)



    16
    13

    3
  4. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Koja komedija od utrke :rofl:
    Baš mi je drago zbog Gaslya :party:



    11
    10

    1
  5. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Nijedan sport ne može pružiti ništa slično ovome.



    34
    22

    12
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      Uredniče, prije par mjeseci si predvidio smrt sporta jer je vode kastrirani štreberi. :)



      16
      16

      0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        F1 u lipnju je bila drastično drukčija od F1 u studenom. Recimo, suci su tad kažnjavali incidente bez sudara i Mercedesi su vozili u leru s pola minute prednosti ispred svih. Danas se vozači međusobno izbacuju i onda čekamo satima na odluku ima li kazne ili ne. Zato mislim da F1 pruža dobre utrke unatoč vodstvu, ne zahvaljujući njima.



        13
        2

        11
    • Fia
      TKE Prikaži

      Ante porazgovarajte malo u studiju sto se tice reklama ??



      9
      8

      1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Pošalji pismo u T-com i pitaj ih da maknu reklame.

        Komentatori nemaju nikakve veze s brojem reklama, a imaju malo veze s tajmingom puštanja. Obzirom da nitko od nas ne može vidjeti u budućnost, a određena ograničenja postoje – dogode se i puštanja u krivom momentu.



        7
        -5

        12
        • Charles Leclerc
          Joker 1976 Prikaži

          Ante reci im nek bar šute kad ide teamradio ili kad su u backroom-u



          5
          5

          0
        • Fia
          cucla100 Prikaži

          Zasto se reklame ne pustaju za vrijeme nogometnih utakmica? Vjerojatno postoji mogucnost da barem bude moli ekrancic ali vjerojatno to nije dosta novaca.
          Bas iz tog razloga, reklama. otkazao sam tcom, presao na drugog operatera i gledam na f1tv
          Cak i emisija je uzasno monotona, nista pametno se ne kaze sto prosjecan f1 fan ne zna, pustanje klipova od f1, ponavljanje kvalifikacija, Zvone koji, nazalost kao da ima tremu pa ne zna dvije slozene racenice slozit…. sve je to bilo fora prije 10-15 godina a sad mislim da treba promjenit kompletno sadrzaj.



          9
          9

          0
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          @cucla100: Zato jer utakmice imaju poluvrijeme.



          5
          -9

          14
        • Fia
          cucla100 Prikaži

          Jasno mi je, ali ne pustaju se reklame cijelo poluvrijeme.
          nekad su emisije , kad su velike utakmice, a kad je recimo talijanska liga na areni, puste par reklama i onda vise nemaju nista pa pustaju sto ce biti na areni, i popune sa nekim “golovima” iz poznatih utakmica.
          Istina je da je previse reklama na f1 na areni i to jednostavno ljuti.



          5
          5

          0
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Slažem se :thumbs:



          2
          -2

          4
        • Fia
          TKE Prikaži

          Kao sky pola pola ekrana



          1
          1

          0
        • Alfa Romeo
          limitmaker1 Donator Prikaži

          …bez reklama se ne može to je valjda svima jasno, što se mene tiče i jedan je previše ali moramo to prihvatiti …eto za početak možete skratiti jingl za reklame koji oduzima 6-7s, i tako prije i nakon…čemu je on uopće potreban?, krenite na reklame i gotovo, na odjavnoj špici se vidi jasno mail i br.tel. kome se obratiti….


          0
          0

          0
    • Alain Prost
      zastava 101 Prikaži

      šta bi tek govorio da si pratio f1 prije 2010….


      0
      -2

      2
  6. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Al kakav tek tenkre moras bit da pustas reklame u ovakvoj situaciji…pa pusti nakon cilja ako vec moras



    6
    5

    1
  7. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Treba organizirati jedan boksacki mec izmedu Vettela i Leclerca da se malo ispusu.



    21
    21

    0
  8. Ferrari
    Nick1007 Prikaži

    Utrka super.Bravo arena i vase reklame!!!!



    5
    5

    0
  9. Mclaren
    raca Prikaži

    kakav rasplet za TR. Bravo Honda



    8
    8

    0
  10. Mclaren
    KERS Prikaži

    Jaka utrka..cestitke svima na predstavi..?



    4
    4

    0
  11. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Red Bull I salute you!
    Nije loše s GP2 motorom… haha

    Vettel nije ništa naučio od Turske 2010…. Šteta za Čarlija.



    9
    5

    4
  12. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Gasly vs Hamilton ciljna ravnina, ta scena se ne zaboravlja samo tako ?



    29
    29

    0
  13. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Hvala Ferrari, ucinili ste utrku na kraju zanimljivijom clap clap



    6
    6

    0
  14. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Odlicna utrka, ne znam sta da ne komentarisem. Odlican Verstapen, ocajan Hamilton na radiju, Mercedesov motor otisao u pufff, Ferrari napokon dosao do prekretnice. Vettel totalno kriv za sudar, a kao navijac Ferrarija sam uzivao. Ovo se moralo desiti. Vettel treba da ide iz Ferrarija po hitno. Ja da sam neki direktor u Ferrariju sada bih postavio sve u red, i poceo sutati u guzicu.



    12
    5

    7
  15. Ferrari
    f1 puls korisnik Prikaži

    Ovako završi utrka kad hamilton nije prvi. Ferrari mora čim prije odlučit tko je prvi a tko drugi vozač. Šteta što su izgubili važne bodove. Očekivao sam trostruku pobjedu honde.



    4
    3

    1
  16. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Drago mi je zbog Gasly-ja. Zao mi je Albona. Kakva steta



    7
    7

    0
  17. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Dajte hamiltonu jos kaznu da mi Sainz bude treći i ja mogu umrijet sretan!



    15
    14

    1
  18. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bravo Max i Lord :thumbs: , šta reći za ferrarijev duo. Očekujem kaznu za Hamiltona.



    3
    2

    1
    • Alfa Romeo
      Tito Prikaži

      Ja ne ocekujem … Albon je sam sebi kriv otvorio mu je vrata pa onda pokusao zatvorit jbg iskustvo se placa …..isto kao i ferkani Vettel nikad nece nauciti prestizat … koja mu je ovo vec takva greska ….



      3
      -6

      9
  19. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    ferrari navijači mogu samo plakat..imati takav auto i takva dva čorka-užasnut sam. ako je ovo bila specifikacija za 2020 kod leclerca, križam i iduću kao neuspješnu…

    sainz ponovo 5. a albonu ukrali drugo mjesto. zanima me dali će uopće biti kazne za luja? Gasly? bravo malac !
    a max? e bute vidjeli svi kako ih maže iduće godine-sve odreda jer Honda zvuči kako jako dugo motori nisu zvučali-predobro



    8
    1

    7
    • Felipe Massa 19
      mrgud88 Prikaži

      Navijac sam Ferrarija, ali se ovo trebalo desiti. Sada neka idu cistke i stroge kontrole. Ne moze biti vozac ispred momcadi



      2
      1

      1
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        i ja sam navijač ferrarija…ali sve ovo sa ovakvim vodstvom nema smisla…nema mačke u kući i dozvolilo se bahatom mišeku da ih stumba do kraja…evo otišla je i treća pozicija u nepovrat.doduše ovo je bila sebova pogreška kao i u maleziji 2017. lik ima potrebu zatvarati na nesigurno

        ali sam ove godine shvatio da je max jedina veličina od mlađih vozača



        9
        2

        7
        • nico Prikaži

          koliko ti gluposti mozes napisat,lecler je imao specifikaciju motora za 2070 godinu,honda ce jos puno morat pojest da ulovi ferrarijev motor,aki si shvatio da je max jedini,onda bolje gledaj nesto drugo.nije ovaj sport za tebe



          2
          -5

          7
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          LeClerca je u prosjeku bolji od Vettela ove sezone, a tek mu je prva u Ferrariju. Vettel je bio dobar kada više nije imao što za izgubiti tj. kada je nepovratno još jednom ispustio naslov.

          LeClerc se bori za poziciju br. 1 i ima svako pravo, kao i Hamilton 2007. Zašto bi se micao liku koji griješi svaku drugu utrku?



          2
          -2

          4
        • Sebastian Vettel 5
          dzalac Prikaži

          Sta se tocno dogodilo na maleziji 2017, jedino se sjecam da je startao sa zadnjeg mjesta i soro zavrsio na podiumu? Ne branima ga kriv je sigurno za ovo danas, samo pitam



          2
          2

          0
  20. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Vettel krivac…
    Da je Leclerc bio ispred, sada bi bio na podiju na 2. mjestu…



    5
    2

    3
  21. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Nitko neće zajebavat Lorda više :cool:



    19
    19

    0
  22. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Kakva utrka mama niaaaa. Eto toliko kakva utrka.. Plus 10



    3
    2

    1
  23. Daniel Ricciardo
    Lamela93 Prikaži

    Bio bi red da Ham dobije kaznu, previse je riskirao i unistio mladiću plasman karijere…



    11
    10

    1
  24. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Kako je Barrichellu izletilo ‘it was hard to beat Mich..um Max today’



    12
    12

    0
  25. Boki5 Prikaži

    Kakva je to glupost sa safty carom, da 5 krugova čekamo da se zaostali za krug vrate u isti krug. Ovi iz FIA su retardirani. Koja katastrofa od pravila.



    10
    7

    3
  26. Excisys Donator Prikaži

    Nadam se da ove prijenose netko kontrolira jer dragi gospodine Blazicko za ovo danas nema isprike. Ovakve scene propustit na komercijalnoj televiziji koja se placa je ispod svake razine a pogodotovo ispod razine formule 1.



    13
    13

    0
  27. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Luda kuća, to se traži.
    Svaka čast svim akterima ovakog utrkivanja.



    2
    2

    0
  28. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bravo max savrsen vikend, steta albona, svaka cast gasly.

    Merc 2 puta promasio strategiju, ham bi trebao dobit kaznu ako je ricci za isto dobio.

    Alfe jako dobre, sainz odlican.

    Vettel treba malo razmisliti o duelima, vec se godinama pomice prema vozacu kojeg pretice da ga stisne, i ovo je bilo turska 2010-te. Samo sad nije mlada nada i prva violina kao tada u red bullu.

    Rubinjo malo neprofesionalno prvo lewisu pa onda gaslyu.

    Ova sezona sto se utrkivanja tice mozda i najbolja u mojih 26 godina gledanja formule 1.



    7
    7

    0
  29. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Najveće pohvale Maxu, Gaslyju, Sainzu i Hondi, to su vozači i motor dana, svi ostali smijurija, btw, šteta za Albona.



    3
    1

    2
  30. Sebastian Vettel
    kuruza Prikaži

    Ja sam misljenja da je sudar 50/50 krivice obojice, ali isto tako nek se to dogodilo ove godine da padnu maske konacno i nek se odredi tko sta gdje i kako u ferrariju.



    9
    8

    1
  31. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Utrka 10/10!!! Čestitke Hondi!



    3
    3

    0
  32. Sor38 Prikaži

    FIA..Mafija namjestila sudar ferarija..??



    3
    3

    0
  33. Fernando Alonso 14
    ja5 Prikaži

    Di je kazna za Hamiltona?!?!



    4
    4

    0
  34. ZvoNik Prikaži

    Valjda je konačno jasno i zadnjem branitelju lika i djela SV-a da istome nije mjesto u Ferrariju!



    6
    2

    4
  35. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Vettel u penziju.. Bravo Max, bravo Sainz, bravo Gasly!



    4
    0

    4
  36. Ferrari
    karlo_b Prikaži

    Ferrari se uopce nebi trebao natjecati za bodove. Bilo bi dovoljno da samo zacine utrku kada biva dosadna ???



    5
    5

    0
  37. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    treba osnovati novo prventsvo…ovo nije normalno-nema kazne za luja. lik da i ubije nekog sa pištioljem, nisam siguran da bi dobio kaznu.



    4
    -1

    5
  38. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Ferrari zavrsava svoju sezonu onako kakva je otprilike i bila. Nikakva! ?



    3
    3

    0
  39. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Kakva utrkaa 10/10



    2
    2

    0
  40. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Kako su se sudci potrudili da se staza očisti u roku 2 kruga.
    A 2 ferarija su se razbila i bilo ostataka po cijeloj stazi, cak je i Strollu nesto bilo pa se zaustavio.
    Samo da bi Ham imao vremena napast Gaslya i Albona.
    Inace utrka 8.5/10



    8
    3

    5
  41. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    Bilo bi fino kad bi mrzoljupci maxa priznali ono sto su zdrave oci danas svjedocile, a to je da je najveca faca trenutno u formuli , te da ga nema koja bi to dosada od trkanja bila……



    6
    0

    6
  42. Nando
    andrej12 Prikaži

    Gasly i Hamilton jedan pored drugog, najednom Gasly povlači naprijed…VTEC just kicked in, yo :D



    9
    7

    2
  43. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Nažalost, bojim se da ferrari s ovom vozačkom postavom može zaboraviti na vozački naslov dogodine, osim ako ne slože baš dominantan bolid. Nije problem u tome da seb i charles nisu dovoljno dobri, nego će jedan drugome uzimat bodove, dok hamilton i verstappen mogu u miru računati da pokupe maksimalne bodove na stazama na kojima im bolid bude funkcionirao. Samo još da dodam da smatram vettela apsolutnim krivcem za današnji incident jer bespotrebno skreće ulijevo.



    5
    2

    3
  44. Ferrari
    Nick1007 Prikaži

    Prije nego su pustili reklame vidio se dim iz mercedesa,i ja tad nisam znao jel Bot ili Ham.
    Cekam i mislim si da ce odgoditi reklame,al ne,oni sute i poslije se ispricavaju



    2
    2

    0
  45. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Samo ću reći ODLIČNA UTRKA …. Čestitke Maxu na pobjedi i Gaslyju na prvo postolju … A onaj pogled sa Lewisevovog bolida u zadnjem zavoju je nešto najbolje što sam vidio u od kada pratim formulu … WOW



    5
    5

    0
  46. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Sportski pozdrav za pljuvace Gaslyja, iliti, to whom it might concern, **** ***.



    3
    1

    2
  47. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    utrka 9/10. rezultat 9,25/10.
    max rutinski, gasly uzeo ponuđeno. i na kraju kvyat u bodovima. šteta za albona, mislim da će ham dobit kaznu. ricci nije zaslužio kaznu.
    tr je sad skoro siguran na 6. što bu bilo ponavljanje najboljeg rezultata iz 2008.
    gore već spomenuto’: vettel kao u turskoj onomad.
    utrku sam više gledao stojeći i nervozno hodajući kad su reklame nego sjedeći.
    3. pobjeda u sezoni, idemo dalje!
    odoh slavit.



    5
    4

    1
  48. Charles Leclerc 16
    EH01 Prikaži

    Vettel je vozač broj 2 od Abu Dhabija, sigurno



    2
    -2

    4
  49. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Eto zašto mi je VN Brazila draga. Nikad ne znaš. U iednom trenutku sve je po ps-u u drugom Gastly završava drugi. A bome i knedla u grlu zbog njega. Max odvezao perfektno, Luji svaka čast davao je sve od sebe i na kraju poszeno priznao da se mozda prekocio u kontaktu sa Albonom. A cerupanje pjetlova u Ferrariju nebi shvatio bas ozbiljno ipak je sve gotovo a oni si ipak pokušavaju dokazati tko je brži. Što me u konacnici dovodi do Bottasa. U timovima Vettel Charles i Albon Max Bottas je uteg koji bi mogao povuci Merc prema dolje. Nadam se da ce slijedece sezone dignuti ritam jer ovo nece biti dovoljbo slijedece sezone. Sve u svemu utrka za f1 gurmane.



    3
    3

    0
  50. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Odlična utrka. Uz Njemačku, najbolja ove sezone. Potrošio sam 80% mjesečnih mobilnih podataka jer sam taman putovao za vrijeme utrke, no nije mi žao.

    I Hamilton definitivno treba dobiti kaznu za ono. Uništio je Albonu utrku i vjerojatni najbolji rezultat karijere dosad.
    Gasly svaka čast, sasvim zasluženo podij.

    Kao Ferrarist ne mogu biti sretan krajem utrke, ali šta je tu je. Vettel je kriv za incident ovaj put.

    Sve u svemu veoma sadržajna utrka.



    4
    2

    2
  51. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    dobio luj kaznu 5 sek



    3
    3

    0
  52. Michael Schumacher
    Ante86 Prikaži

    Ja Gledam na Sky Sport 2 njemackom Nema mi jedne reklame ? ORF je bio dobar isto ali ?


    0
    0

    0
  53. F1 fan Senna Prikaži

    Sainz P20 do P3 voznja sezone bez obzira na sve okolnosti u ovoj utrci. Isao je samo jednom u boks na kraju je na prastarim gumama zadrzao kimija iza sebe, kapa do poda. Zasluzio je ovo zbog cijele sezone koju vozi maestralno, vozac sezone uz bok Hamiltonu ali to ljudi nikako ne cijene a jos manje cijeni fia i redatelji koji ga uopce ne pokazuju i ne spominju nikad. Covjek ce biti P6 u poredku vozaca sa Mclarenom i otprilike 100 osvojenih bodova ( uz brdo nesrece u prvih par utrka ) sto je jedno pravo malo cudo. Mislim da to jos nikom nije uspjelo iz formule 1.5 u proteklih nekoliko sezona. Najpodcjenjeniji vozac na gridu trenutno sigurno.
    Mclaren sa Sainzom i Norrisom 2021. jedva cekam.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.