FIA od ekipa traži detalje o uljima koje koriste

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 13 komentara

Sve ekipe u Formuli 1 su dobile upite FIA-e da im dostave informacije o uljima koje koriste u motorima, a sve kako bi se osiguralo da ih nitko ne sagorijeva kako bi dobio na snazi pogonske jedinice.

FIA ne cilja niti na jednog proizvođača konkretno, nego traži sve da im daju te informacije, a što će od svega biti – ostaje za vidjeti.

Max Verstappen je zadovoljan ovim novim inicijativama, te je danas izjavio:

“Da, to je dobro.”

“FIA definitivno vlada situacijom i sad je svima jasno što se smije, a što ne.”

“Uglavnom, uvijek je dobro kad FIA sve kontrolira. Znamo da je vrlo kompleksno sve s ovim pravilima i da nije jednostavno sve popratiti jer se radi o jako puno pravila.”


Odgovor

13 komentara

  1. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    FIA ne cilja niti na jednog proizvođača konkretno

    Ma nee…nitko ne zna zbog koga ovo rade ?‍♂️

    Max Verstappen je zadovoljan

    Iz ovog se sve moze shvatiti na koga ciljaju.
    Bitno da je 6 godina sve bilo legalno.
    #felge #pritisakugumama



    18
    11

    7
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Potrosnja ulja takoder koja je dozvoljena njima do kraja sezone. Tajni test guma… bilo je toga u ovoj eri, i zanimljivo kako nitko oko mercedesa nije dizao toliko prasine kad su muljali.



      13
      9

      4
      • Mercedes
        Serviser Donator Prikaži

        Neovisno o Mercedesu sad.Ako u pravilniku postoje rupe i nisu konkretno pravila napisana cemu nema tu muljanja onda.Svak radi što misli da je dobro a da ne povrijedi pravilnik.Snadi se druže



        1
        -1

        2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Pa to su radili svi i merc i rb i ferrari. No mercedesu je progledano kroz prste vise puta dok ferrari sto nade u sivoj zoni se odmah brani. Nisu isti uvijeti nikako. Ferrari se snasao i lani i ove godine no ocito Mercedes je dobra pravila napravio oko motora kad zna da su jako mali prostori da bude netko jaci od njih.



          9
          6

          3
        • Mercedes
          Serviser Donator Prikaži

          Alonso1983 kako možeš reć da su Mercedesu progledali kroz prste.A gdje su onda ostali timovi.Zar se oni nemaju prava buniti tj podnijet zahtjev za kontrolu,kao npr RP nekoliko vikenda unatrag zatražio uvid da se provjeri dali Renault muti s kočnicama.Isto tako Ferrari može zatražiti kontrolu kod Mercedesa,ionako su najduže u formuli.A o RBH da ne pričam,njima nikad ne odgovara ništa,jednostavno nemogu posložiti dobar bolid i onda su svi izfrustrirani i svi drugi im krivi osim njih samih.



          3
          0

          3
  2. Rolex
    petar8 Prikaži

    Mislim da je logičan potez FIA-e: “veliki igrači” postavljaju pitanja (ili bolje rečeno kukaju) i vrše pritisak, a ovo je način (nastavno i na prethodna ispitivanja) da se već jednom stavi točka na “i” – da prestanu priče i tračevi i da se “posvetimo utrkivanju”.



    9
    7

    2
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Može super.. Neka se jednom za svagda to rješi.. Ako je Ferrari kriv ima da snosi posljedice.. Svaka kazna bi onda bila potpuno opravdana i zaslužena.. Ali Ako je sve čisto molim lijepo ajmo se utrkivat i Toto i Marko da začepe usta i amen..



    8
    8

    0
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Stvarno bi volio da nakon svih ovih direktiva prednost ostane, ili još bolje poveća se. Ne jer navijam za Ferrari, već samo da Maxa posere. Treba nekad znat i mučat, a on to u 4 godine još nije naučio… Šteta što je takav karakter, a brz vozač.



    7
    7

    0
  5. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ferrari više nema nikakvu ulogu… nikakvo ime u politici. Ne razumijem kako mali srolje kao Reb Bull mogu utjecati na FIAu. Ferrari bi trebao imati veću ulogu od svih Mercedesa, Hondi i Renaulta.



    7
    7

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      To se dogodi kad staviš emocionalno neinteligentnog inženjera na čelo momčadi…



      5
      4

      1
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        To je tako od kada je Todt otišao iz Ferrarija. Ne od jučer. Jednostavno Ferrari nema više nekoga tko može otići kod FIAe i lupiti šakom o stol. Za razliku od Mercedesa.



        2
        2

        0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Nije. Arrivabene je u političkom smislu imao neku težinu, svima je bilo jasno da ima zaleđe velike korporacije. Kad je Elkann zadnji put bio na utrci, dao relevatnu izjavu o F1? Kako drugi mogu cijeniti BInotta, kad iza njega ne stoji niti deda kojeg su postavili za šefa Ferrarija.


          0
          -2

          2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.