Hitech potvrdio da se prijavio za ulazak u F1

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 12 mjeseci 2 min 2 komentara

Britanski tim Hitech potvrdio je ono o čemu se već dugo pisalo, a to je da su se prijavili na natječaj za nove F1 timove kojeg je FIA raspisala ove godine.

U pitanju je momčad s bazom u Silverstoneu koju je 2015. osnovao bivši britanski vozač, 35-godišnji Oliver Oakes. Trenutno se natječu na svim najvišim razinama juniorskih formula – F2, F3 i F4 prvenstvima te u FRMEC-u.

Priopćili su kako su se nakon 20 mjeseci pripreme prijavili za ulazak u F1 od 2026. godine, čime bi “kompletirali hijerarhiju jednosjeda i demonstrirali da Hitech ima sve prave ljude, iskustvo i resurse da se natječe s najboljim momčadima na svijetu.”

Financijsku pomoć donijet će im kazahstanski poduzetnik Vladimir Kim koji je kupio 25% kompanije.

“Motosport me već godinama interesirao i oduševljen sam što ulazim u suradnju s organizacijom koja je ostvarila uspjehe u toliko kategorija te ima ovakve ambicije za budućnost”, rekao je Kim.

Vlasnički udio u Hitechu nekada je imao Dmitrij Mazepin, ruski oligarh čiji je sin Nikita, bivši vozač Haasa, kroz juniorsku karijeru vozio za Hitech u Europskoj i Azijskoj F3 te Formuli 2.

Prijave za F1 javno su obznanili Andretti-Cadillac, Formula Equal i Lky Sunz, a odluka o tome hoće li ijedna momčad biti prihvaćena trebala bi biti donesena sredinom srpnja.


Odgovor

2 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Primio bih sve 4 momcadi koje su se prijavile…. Uveo pravilo 107% kao i prije sto je bilo,i maksimalno 24 bolida na startu…..



    21
    21

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.