Tsunoda: Ove probleme s kočnicama je imao i Gasly prošle godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 3 min 1 komentara

Yuki Tsunoda je frustriran zbog problema s kočionim sustavom na svom AlphaTauriju, ali prepoznaje da je u sličnoj situaciji prošle godine bio i njegov bivši timski kolega.

Tsunoda je na Velikoj nagradi Monaka bio u dobroj poziciji i izgledalo je kao da će se možda domoći i bodova jer je 20 krugova prije kraja bio na devetom mjestu. Međutim, u posljednjoj fazi utrke koja je bila kišna – pozicije je gubio od oba McLarena.

Na kraju je završio na 15. mjestu, dok je njegov timski kolega bio 12.

Japanski vozač se mučio s kočnicama i ekipi je na team-radio poručio da bolid nije u voznom stanju. Također, u zavoju Mirabeau je i izletio, ali bez oštećenja.

Njegove su kočnice bile tema rasprave i u Španjolskoj prošlog tjedna zbog nezavidne količine prašine koje su ispuštale pod velikim opterećenjem.

“Ovi problemi kod nas postoje od prošle godine, a iskusio ih je i Pierre. Češće se događalo kod njega nego kod mene. Ali, ove sezone je to češće kod mene.”

“Doslovno, ne osjećam nikakvu efikasnost kočnica. Jednostavno se ne zagrijavaju i ne možete pritisnuti koliko biste htjeli u kišnim uvjetima. Naravno, zbog toga su i gume hladnije, a onda je sve gore i gore. U Monaku sam imao problema na prvom treningu i to je utjecalo na kvalifikacijsku formu.”

“To je šteta jer se moram dodatno pripremati u usporedbi s drugim vozačima samo da bih zagrijao kočnice, a to je donekle suvišno.”

Tsunoda kaže da je problem isključivo hardverske prirode, odnosno, zbog materijala, a ne zbog kalibracije, te da se ne radi o njegovom vozačkom stilu.

Japanac je u Barceloni bio na 12. mjestu nakon što je dobio kontroverznu kaznu od 5 sekundi zbog guranja Zhoua izvan staze.

“Malo smo bili promijenili postavke za kočenje kako bismo ih lakše zagrijavali i ovaj put smo morali malo to kontrolirati. Zapravo, bilo je puno bolje jer su bile efikasnije nego u Monaku. Mislim da je ekipa dobro odradila svoj posao i zadovoljan sam s napretkom.”

Iduća utrka vozi se u Kanadi gdje će efikasnost kočnica vjerojatno biti jedan od glavnih faktora u formi AlphaTaurija.

Sve utrke Yukija Tsunode ove sezone

UtrkaU ciljuNa startu
Spanish GP12P15
Monaco GP15P9
Miami GP11P17
Azerbaijan GP10P8
Australian GP10P12
Saudi Arabian GP11P16
Bahrain GP11P14

Sve utrke Nycka de Vriesa ove sezone

UtrkaU ciljuNa startu
Spanish GP14P14
Monaco GP12P12
Miami GP18P15
Azerbaijan GPRP18
Australian GP15P15
Saudi Arabian GP14P18
Bahrain GP14P19

Odgovor

1 komentar

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Iz ove statistike vidljivo je da je Yuki bolji od kolege.
    Da u svom Alpha Tauriju trenutno može očekivati samo borbu za ulazak u prvih 10.
    Brobu za bod dva, ovisno koliko se Ferrarija i MC Larena raspadne prije cilja.

    Mislim MC Laren….. Čini mi se da pomalo napreduju nakon groznog početka sezone i da su negdje na razini Alpha Taurija ali da im razvoj kroz sezonu malo brže ide.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.