Wolff: Verstappen je jednostavno na drugom nivou [telemetrija VER/HAM]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 2 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff kaže da je jedan od njihovih bolida trebao jučer biti u prvom startnom redu uz Maxa Verstappena, što je svakako pozitivan znak jer su prošlog vikenda donijeli nadogradnje koje nisu u potpunosti testirane u Monaku.

Jednom kad je bilo jasno da Sergio Perez neće proći u Q3 zbog pogreške u Q2 – mjesto u prvom startnom redu bilo je slobodno za druge kandidate. Greška Fernanda Alonsa i Q3 krug koji mu je bio sporiji od kruga u Q2 dodatno je smanjio konkurenciju, ali je onda odličan posao odradio Carlos Sainz i preoteo to mjesto ispred Norrisa, Gaslyja i Hamiltona.

“Upravo zato smo razočarani jer smo očekivali više. No, vidite da su zaostaci minimalni i lako je nešto pogriješiti.”

“Vidjeli ste da je Leclerc ispao u Q1, Perez u Q2, tako da je to danas misterij. Vjetar je mijenjao smjer i možda je neke iznenadilo, možda je to razlog.”

“Ovo je naša nova pozicija, sad možemo nastaviti raditi s određenom stabilnošću bez da moramo preispitivati određene segmente bolida.”

Verstappen nije ni trebao odraditi svoj posljednji pokušaj u Q3, a svejedno je prednost ispred Sainza iznosila skoro pola sekunde.

“Mislim da je Verstappen na drugoj razini. Ljuti me to priznati, ali to je realnost.”

“Ovo je meritokracija. Oni su napravili najbolji posao, vozač vozi izvrsno i predaleko su. To je nešto što mi moramo ispraviti.”

Spomenuo je i razmak između Hamiltona i Russella koji je ovog vikenda bio u korist sedmerostrukog prvaka:

“Bilo je jasno od početka da smo u slučaju Georgea krenuli u krivom smjeru s postavkama. Mislim da je od početka imao problema i žalio se da nema gripa, da poskakuje, bolid je podupravljao negdje gdje bi ranije nadupravljao.”

“Moramo to proanalizirati da bismo shvatili što se točno moralo učiniti drukčije.”


Odgovor

2 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Meni je smješno pričati da je ijedan top vozač na drugom nivou u odnosu na drugoga top vozača. To ne možemo znati dok ne budu sjedili u istom bolidu. Jedino što sa sigurnošću možemo reći da je RB na drugom nivou kao što je do prije dvije god to bio Mercedes. Nemojte mi spominjati Pereza Bottasa itd jer oni nisu top klasa vozača. Najveću razliku radi bolid a onda vozač i sve ostalo potrebno kao dobar pitwall itd. Jer kako objasniti onda da je do 2021 Lewis bio na drugom nivou a sada je Max. Jedan naučio a drugi izgubio znjanje i vješitinu?



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.