Tsunoda: Nema negativne energije u AlphaTauriju usprkos lošim rezultatima

Izdvojeno

Luka Gregorić

Prije 1 godinu 2 min 1 komentara

Yuki Tsunoda kaže da ne osjeća negativnu energiju u momčadi AlphaTauri nakon razočaravajućeg početka sezone i kritike šefa momčadi Franza Tosta upućene inženjerima.

Iz momčadi priznaju da nisu ispunili neke od svojih razvojnih ciljeva za početak sezone što je dovelo da toga da se njihovi vozači u prve tri utrke sezone uglavnom utrkuju na začelju poretka. Nakon što nije osvojio bodove u prve dvije utrke, Tsunoda je osvojio jedan bod na kaotičnoj Velikoj nagradi Australije, čime je izjednačio AlphaTauri s ekipom Wiliamsa na dnu poretka prema ostvarenim bodovima konstruktora. Zbog tijesne borbe u sredini poretka, AlphaTauri mora napraviti nekoliko razvojnih koraka kako bi bili u konkurenciji za bolje rezultate tijekom sezone.

Činjenica da momčad nije uspjela značajno napredovati u odnosu na prošlu sezonu potaknula je šefa tima Tosta da kaže kako više ne vjeruje svojim inženjerima. Ali prema Tsunodi, u timu još uvijek vlada dobro raspoloženje iako su razočarani početkom sezone.

„Očito da unutar momčadi nismo zadovoljni učinkom, ali barem smo uvijek pozitivni. Prilično smo zadovoljni onim što smo učinili na stazi, gotovo da smo izvukli 100% performansi iz bolida, što je najvažnije. I također nam je jasno u kojem smjeru moramo ići s razvojem.“

„Što se tiče inženjeringa na stazi, mi ćemo se jednostavno usredotočiti na davanje 100% napora kako bi bolid bio bolji, a razvojni dio inženjeringa u Faenzi zna što treba učiniti. Dobro je što smo kao tim svi okrenuti u istom smjeru, tako da se još uvijek osjećam pozitivno. Uvijek ciljamo na bodove. Ne osjećam nikakvu negativnu energiju u momčadi.“

YUKI TSUNODA

Tsunodin novi momčadski kolega Nyck de Vries također smatra da je atmosfera u momčadi pozitivna i nada se da se momčad može izvući iz svoje trenutne pozicije.

„Atmosfera u timu je stvarno dobra. Ali mi smo kompetitivni i želimo biti više na ljestvici. Očito je da bismo  voljeli da smo malo više u prednosti i u borbi za bodove, ali nadamo se da ćemo tijekom sezone doći do tog mjesta.“

NYCK DE VRIES

Odgovor

1 komentar

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    U prijevodu.
    “Molimo vas mi bi vozili Formulu 1. Nemojte nas zamijeniti ili staviti momčadi ključ u bravu”



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.