Wolff: Bahrein je pokazao možda i najslabije aspekte našeg bolida; na nekim stazama ćemo biti puno, puno bolji

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 11 komentara

Mercedes se nada da će im staza u Saudijskoj Arabiji, na kojoj se vozi iduća GP utrka, puno više odgovarati od prethodne u Bahreinu gdje su imali najgori početak sezone u proteklih deset godina.

Toto Wolff kaže da je Bahrein takva staza da je pokazala slabe točke njihovog W14:

“Već dugo nisam sanjao o čudima, tako da ne očekujem ništa slično.”

“Bahrein je staza koja jako troši gume, ima abrazivan asfalt i to je vjerojatno najslabiji aspekt našeg bolida. Ako gledate stvari iz te perspektive – možda budemo bolji. Definitivno ćemo biti puno, puno bolji kad dođemo na staze koje od bolida traže više gripa na prednjem dijelu bolida.”

Lewis Hamilton je u Bahreinu završio na petom mjestu, i to 50 sekundi iza pobjednika Maxa Verstappena i dva mjesta ispred timskog kolege Georgea Russella. Wolff kaže da oba vozača shvaćaju da se W14 treba značajno promijeniti kako bi postao bolid sposoban boriti se za pobjede.

“Svi su svjesni da se ovdje ne radi o tri desetinke ili o nekom finom uštimavanju. Ovdje se radi o ozbiljnom napretku kojeg moramo postići kako bismo opet bili u poziciji boriti se za pobjede i prvenstva.”

“Postavili smo visoke ciljeve i ostvarili smo ih. Prema tome, mislim da je stvar u tome kakve smo ciljeve postavili, svi mi kao kolektiv, i kako moramo možda promijeniti perspektivu.”

“Radujem se tome, to je zanimljiva stvar. Radije bih pobjeđivao na svakoj utrci i u svakom prvenstvu, ali ovo je pravi izazov. Meni je to zanimljivo, bez obzira koliko bilo bolno.”


Odgovor

11 komentara

  1. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    U Saudiji ako se nista znacajno ne promjeni bi trebali biti tu negdje ili bolji od Astona zbog karakteristika staze….ali mislim da im to baš nije neki uspjeh.



    3
    3

    0
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Radujte se djeco siže nam Božić



    1
    -3

    4
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Izdrži Wolffu do Imole, onda napad na titulu 😎



    7
    2

    5
  4. Frank Williams
    Frank Prikaži

    Previše kvalitetnih ljudi je otišlo iz tima,s druge strane RB je puno uložio,doveo najbolje ljude, zasluženo su najbolji



    10
    9

    1
  5. Formula1
    f1zd Prikaži

    Zvuči k’o Ferrari 2016.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.