Sainz: Vozačev je zadatak prilagoditi se bolidu

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 3 min 14 komentara

Carlos Sainz je za portal Motorsport-Total izjavio da se nada da će se ove sezone moći brže prilagoditi na novi bolid te kako je zadatak momčadi taj da se napravi što brži bolid, a na vozačima taj da se prilagode tom bolidu.

„Uvijek sam optimističan i nadam se da ću biti brži. Prošle sezone imao sam neke jako teške trenutke. Imali smo bolid koji je zahtijevao jako specifičan stil vožnje na koji sam se morao priviknuti. Uspio sam se prilagoditi, malo kasnije nego što sam htio, ali uspio sam. Bolid je evoluirao i osjetio sam kako sam blizu toga da ga doguram do samog limita.

Moja vožnja bila je na visokoj razini i zato sam uvjeren kako ću ove sezone nastaviti tamo gdje sam stao i zakoračiti u pravom smjeru.

Također se nadam da će bolid malo bolje pasati mojem stilu vožnje te da ću imati dobar početak sezone.“

28-godišnji Španjolac je prošlu sezonu otvorio s dva pojavljivanja na postolju kad je završio drugi u Bahreinu i treći u Saudijskoj Arabiji. Nakon ta dva odlična rezultata dva vikenda zaredom odustaje i počela su se postavljati pitanja o njegovoj formi.

Sainz je ubrzo ponovno pronašao formu i u kasnijem dijelu sezone, na VN Velike Britanije, ostvario je svoju prvu pobjedu u Formuli 1.

Kako su to poboljšanje forme i ta pobjeda stigle u isto vrijeme kad su momčad Ferrarija i Sainzov momčadski kolega Charles Leclerc bili u krizi ponovno su se počela postavljati pitanja, ovaj put o tome je li Ferrari preferirao Španjolca ispred Monegažanina po pitanju boljeg razvoja bolida. Sainz je i to komentirao i rekao kako nije bilo preferiranja te da se oba vozača moraju prilagoditi bolidu.

„Osjećam da je jedno vrijeme u trendu bilo govoriti da je bolid više prilagođen meni, što nije bila istina. Odmah mogu reći da bolid nije dizajniran da „ide na ruku jednom ili drugom vozaču“. Bolid se razvija da bi išao brzo, a moj je zadatak da pronađem njegove slabe točke. Ja momčadi dajem te povratne informacije, baš kao i Charles. Momčad ih uzme i uspoređuje s podacima te onda na temelju svega toga pokušavaju zaključiti kako učiniti bolid bržim.“

Sainz je za kraj najavio ovotjedno predsezonsko testiranje, otvaranje sezone u Bahreinu, ali i svoje mišljenje o nadolazećoj sezoni Formule 1.

„U našim glavama prilično je jasno što želimo napraviti i na što smo usredotočeni. Mislim da nam je predsezona dosad glatko prolazila. Jedino što sad trebamo je izvršiti taj plan, vrlo specifičan plan koji imamo za Bahrein i iskoristiti ga što je bolje moguće.“

„Naporno sam radio preko zime da bih bio spreman i uvjeren sam kako mogu postati još bolji vozač. Znam da kad jednom uđem u ritam koji mi odgovara i osjećam se ugodno u bolidu mogu ostvariti odlične rezultate. Tako da sam jako uzbuđen što se tiče onoga što slijedi i onoga što mogu postići kao vozač.“

Carlos Sainz jr.

Momčad Ferrarija još nije objavila tko će voziti u koje doba dana tijekom trodnevnih testova. Predsezonska testiranja započinju u četvrtak, 23. veljače, u 8 sati ujutro po hrvatskom vremenu i traju do subote 25. veljače u 17:30 sati po hrvatskom vremenu.


Odgovor

14 komentara

  1. Niki Lauda
    zelot Donator Prikaži

    Sainz je drag momak i ima moju podrsku. Isto kao i Leclerc. Obojica su cist ok.



    16
    15

    1
    • Flavio Briatore
      Unwoken European Prikaži

      Obojca su ok, ali to i je problem. Obojca su Nick Heidfeld i Massa.
      Od kraja 2006. čekam pravog vozača koji će sve pobacati i kojeg će boriti ćuna o svemu drugome osima da ih sve pregazi 3 puta. Najbliži tome je za sada Max, ali on vozi za krivu momčad.



      2
      -11

      13
      • Max Verstappen
        MV33rbr Prikaži

        složio bih se s ovim dijelom da je Max taj, ali i Fernando je vozio 5 godina za Ferrari i vjerujem da ćeš se složiti da je on bio taj, ali Ferrari u tom periodu nije bio taj tim, kao što uostalom i nije od te 2006. pa sve do sada.



        9
        7

        2
        • Ferrari
          Raki2204 Prikaži

          Ako LEC ikad popizdi, mogao bi i on biti TAJ…Ali prvo Ferrari mora složiti zvijer…
          Onda je lako biti TAJ



          5
          3

          2
      • Fia
        Realista Prikaži

        Ne mogu vjerovati da jos uvijek neki stavljaju Sainza i Leclerca u isti kos.



        2
        -5

        7
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Zašto ne vjeruješ, šta zamjeraš Leclercu.



          10
          7

          3
        • Fia
          Realista Prikaži

          Cujemo se na kraju sezone kao i svake.



          6
          5

          1
        • avalon Prikaži

          2021 . carlos na kraju 5. , leclerc 7. 2022. leclerc na kraju 2. , carlos 5. “rezultat” 1 Vs 1 ;) ovo me podsjeća na dolazak buttona za kolegu lewisu u McL . posli 2 zajedničke sezone super lewis je im aomjer sa “prosječnim” buttonom 1 Vs 1 . na kraju 3. 2012. super star lewis je pobjedija/nadmašija buttona za tek 2 boda 190 Vs 188 bodova u korist lewisa . pa i nije baš bila neka razlika među njima u ISTOM bolidu zar ne ?



          9
          9

          0
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          I koliko je na kraju u sezonama između Hamiltona i Buttona?


          0
          -4

          4
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Ljepo si to rekao. Slazem se.


      0
      -2

      2
  2. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Sainz bi bio najbolji drugi vozac, još od Felipea Masse svojevremeno! Ako Ferrari bude konkurentan za najveći plasman, već posle 5te trke mu treba reci šta je njegov zadatak. Prošla sezona je od pocetka bila osudjena na propast, samo mi to nismo znali… 😀 ove godine treba timski rad, a Sainz je idealan za to, da pomogne timskom kolegi!



    2
    -1

    3
  3. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Super čovjek, ali kao vozač ne bi ga rangirao više od Buttona. Potencijal je za prvaka, ali prednost dajem Leclercu od kojeg s iskustvom očekujem manje grešaka.
    Ferrari bi trebao brzo odlučiti na kojeg konja će se kladiti dok ne bude kasno.



    4
    3

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.