Wolff: Mercedes će biti kompetitivan, samo ne znamo kada

Izdvojeno

Luka Gregorić

Prije 1 godinu 2 min 6 komentara

Šef Mercedesa Toto Wolff uvjeren je da će se njegova ekipa nadolazeće sezone moći natjecati za pobjede, ali je i nagovijestio da to možda neće biti odmah na prvoj utrci.

Mercedes je nedavno predstavio svoj novi bolid za sezonu 2023. pod nazivom W14 koji bi trebao ispraviti pogreške prethodnika zbog kojih Mercedes nije mogao ugroziti Red Bull u borbi za konstruktorski naslov. Prilikom predstavljanja Mercedes je izdao priopćenje za medije u kojem je svoja očekivanja uoči nadolazeće sezone iznio šef tima Toto Wolff.

„Cijela je organizacija pritiskala maksimalno prošle godine.“

„Kada smo shvatili da bolid nije tamo gdje smo htjeli, mobilizirali smo sve rezerve koje smo imali. To nije prestalo tijekom cijele sezone.“

„Sada se spremamo za početak sljedeće sezone. Vidim toliko truda, motivacije i energije u čitavoj organizaciji da razvijemo bolid koji će s vremenom biti dovoljno konkurentan da se bori na samom čelu grida.“

Naravno, novinare je zaintrigirao izbor riječi šefa Mercedesa i dio izjave “s vremenom” te je Wolff upitan da pojasni što je mislio.

“Razmišljao sam o tim riječima 15 minuta kad smo razgovarali o priopćenju za javnost. Zato što s jedne strane želite reći da ćemo biti konkurentni. S druge strane, morate ostati skromni i realni pa biste mogli reći: ‘Nadam se da ćemo biti konkurentni’. Sredina toga je – bit ćemo konkurentni u borbi. Samo ne znamo kada. S vremenom.”

“Mislim da smo na uzlaznoj putanji na kojoj smo htjeli biti što se tiče našeg učinka. Ali isto tako ne znate gdje su oni drugi.”

ToTO WOLFF

Predsezonski test kreće već ovog tjedna, u četvrtak.


Odgovor

6 komentara

  1. Formula 1
    tomz Prikaži

    I ja ću izvesti na večeru Adrianu Limu, samo ne znam kada :D



    7
    4

    3
  2. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Ništa novo… klasični Totto



    2
    1

    1
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ferrari i Hajduk će jednom biti prvaci, ali ne znam kad.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.