Bottas protiv FIA-ine zabrane o političkim porukama

Izdvojeno

fortmer

Prije 1 godinu 2 min 7 komentara

FIA je za nadolazeću sezonu odlučila zabraniti ili bolje reći filtrirati stavove i poruke koje bi vozači željeli poslati.

Odluka je ta da će se smatrati kršenjem pravila ako vozač izjavi ili izloži političku, religioznu ili nekakvu osobnu poruku koja nije prije toga nije odobrena pismenim putem od strane FIA-e. Iz nadležnog tijela smatraju da nužno zadržati opći princip neutralnosti po tim pitanjima.

Na to odluku se oglasio vozač Alfa Romea Valtteri Bottas:

„Mislim da bi svima trebalo dopustiti da kažu što žele i da učine nešto više za stvari prema kojima imaju strast. Ljudi bi na ovom svijetu trebali biti slobodni reći ono što žele.“

„Na neki način ne vidim potrebu da takve stvari budu u pravilima, ali ako to uzmete sa strane politike recimo F1 ili strane organizatora utrke ono što oni žele je da sve prođe glatko.“

„Ali obično kada bi nešto govorili to bi bilo kako bismo pokušali učiniti svijet boljim mjestom. To je moje viđenje stvari. Mislim da ovo nije potrebno… Ali, to je Formula 1.“

Najistaknutiji vozači koji su imali potrebu slati razne poruke su upravo Bottasov bivši momčadski kolega i sedmerostruki prvak Hamilton i nedavno umirovljeni četverostruki prvak Vettel koji su koristili upravo svoju popularnost, kredibilitet i poštovanje kako bi pokušali utjecati na okolinu porukama za stvari koje su oni smatrali važnima.

Hoće li se vozači pridržavati ove zabrane ostaje za vidjeti.


Odgovor

7 komentara

  1. dejan_s Donator Prikaži

    Politički Bottas “sebi u bradu” verzija 3.77.



    1
    0

    1
  2. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Ovo nema veze sa slobodom. Imaju oni drugih mjesta gdje mogu da kažu šta žele. Kao što Vetma ovdje često povlači analogiju o kući i domaćinu, e pa kad si u tuđoj kući poštuj pravila domaćina. Imaju i oni svoje “kuće” (društvene mreže) pa neka tamo slobodno iznose šta im je volja…



    3
    1

    2
  3. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    …. ne smijem, xexexe



    1
    0

    1
  4. Formula 1
    tomz Prikaži

    Gledanjem F1 se želim odmoriti od političkih tema koje ionako izbjegavam, ali je od istih ponekad gotovo nemoguće pobjeći.

    Ne trebaju mi F1 vozači i relevantni stakeholderi pametovati sa svojim licemjernim stavovima. Plaćeni su da voze, ne da pametuju.



    2
    1

    1
  5. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Problem političkih poruka je što nema slobode. Dakle što ako bi ja bio vozač koji nikada nebi stao na stranu feministica, BLM i koji bi zastupao stajalište da se EU ne smije smije mješati u problem Ukrajine ? To bi uvijek bilo loše, ali ona popovanja Hamiltona bi bila obveza ?



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.