Hülkenberg: Pauza je bila vrlo pozitivna za mene

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 2 min 7 komentara

Nico Hülkenberg izjavio je kako je pauza od utrkivanja u F1 za njega bila vrlo pozitivna stvar koja mu je omogućila da se s drukčijom perspektivom osvrne na svoju dosadašnju karijeru.

Nijemac se s 35 godina vraća u puni angažman s Haasom nakon što je proveo tri sezone u ulozi rezervnog vozača Racing Pointa/Aston Martina, u sklopu čega je odvozio pet utrka. Posljednju punu sezonu vozio je 2019. za Renault, kada mu je timski kolega bio Daniel Ricciardo, koji je svoju novu ulogu trećeg vozača Red Bulla istaknuo kao priliku za reset nakon teških dviju sezona s McLarenom – Hülkenberg kaže kako je nakon odlaska iz Renaulta bio u sličnoj situaciji.

“Za mene je to bilo vrlo pozitivno. Naravno, mogu samo pričati o svom slučaju, ali da, 2019. nije bila uvijek sjajna. U tim sam trenucima osjećao da želim pauzu”, rekao je Nijemac za Motorsport.com.

“Onda kada odete razvijete drukčije shvaćanje i nove perspektive o tome što se događalo, što ste napravili.”

“Osvrćete se na mnoge stvari i procesuirate to sve. Mislite da su tri mjeseca zimske stanke puno – zapravo nisu jer ste i dalje povezani, i dalje radite. Mislim da mi je vrijeme na pravoj pauzi uvelike pomoglo.”

Smanjeni pritisak u ulozi rezervnog vozača pomogao mu je i da shvati koliko mu nedostaje utrkivanje.

“To je bilo opuštajuće, ali u isto vrijeme vam nedostaje ono što dobijete kroz utrkivanje, to uzbuđenje. To je taj osjećaj koji je prevladao i donio želju da se vratim i da radim ovo još neko vrijeme.”

U intervjuu se kratko osvrnuo na svoju karijeru i priznao da je bilo propuštenih prilika koje su ga koštale mjesta u najboljim ekipama.

“Naravno da bih neke stvari napravio drukčije, ali nema smisla živjeti u prošlosti. Nauči iz nje, probaj ispraviti to u budućnosti i učini pravu stvar.”

“Svakako postoje neke stvari oko kojih ću promijeniti pristup u budućnosti.”

“Iskreno, bilo je nekoliko propuštenih prilika za privlačenje pozornosti koje su bile potrebne da napravim finalni korak do top ekipe, to je činjenica. Ali, pretpostavljam da me Haas želi s razlogom i da vjeruju da i dalje imam sve što je potrebno.”


Odgovor

7 komentara

  1. Mika Hakkinen
    CowboyT90 Donator Prikaži

    Sve super, odmakneš se, sazriješ, vratiš se i budeš pametniji. Al imaš 35 godina Nico. prije 5 godina vidio bih neki smisao u tome, ovako treba biti realan: money, money, money



    3
    3

    0
  2. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Hulk: Pauza je bila odlična za mene
    RICC: Odlično je što me niti jedna velika momčad nije uzela, pauza je odlična za mene.
    Schumi jr. – Mislio sam spavati, ali izgleda da ću biti test vozač Mercedesa… pauza je odlična za mene.

    Mika 2001: Idem na malu pauzu, mislim da će biti odlična za mene.



    11
    11

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.