Brawn nije zainteresiran za snove talijanskih medija: Prošla me želja da budem dio neke ekipe

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 5 komentara

Iako je u Abu Dhabiju odradio svoju posljednju utrku na poziciji F1 direktora za motorsport – Ross Brawn nije zainteresiran za povratak u Ferrari.

Već je javna tajna da je Mattia Binotto na izlaznim vratima i da se traži njegova zamjena. Talijanski mediji požurili su s fantaziranjem i Brawna vratili u Ferrari. No, on za to nije zainteresiran.

“Volim sve što sam radio u zadnjih par godina. Maknuo sam se od želje da budem dio neke ekipe, zaključio sam da mi je dosta toga. Ova vrsta posla [u upravi F1] je bila jedino što me moglo privući natrag u sport. Liberty mi je dao tu priliku i prihvatio sam zbog ljubavi prema tom poslu.”

“Sad je pravo vrijeme da odem u mirovinu. Odradili smo većinu posla, a sad smo u konsolidacijskom periodu. Stižu novi bolidi 2026. godine, ali to je za četiri godine, što je prilično daleko za mene. Time će se baviti druga grupa ljudi.”

“Vjerujem da ostavljam F1 u sjajnom stanju.”

“Volim svaku minutu od mojih 46 godina karijere i imao sam sreće da sam surađivao s mnogim sjajnim ekipama, vozačima i drugim ljudima. Ne bih ništa mijenjao. Definitivno ne bih u tome uspio da nije bilo podrške moje obitelji i bliskih ljudi.”

Prokomentirao je i nove bolide:

“Tehničke promjene su bile ogromne. Prioritet je bio da napravimo bolid s kojim će se biti lakše utrkivati. To nikad u prošlosti nije bio proritet, i time sam bio frustriran.”

“U prošlosti su ekipe mogle razvijati pravilnik, a FIA se fokusirala na sigurnost. Nikad nisu imali resurse da sagledaju kako se dizajnira bolid. To je prepušteno ekipama. Sa svom najboljom voljom na svijetu – ekipe nikad neće na prvo mjesto staviti to da bolid bude bolji za utrkivanje.”


Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ross Brawn, Ron Dennis, Eddie Jordan i Flavio Briatore.

    Okupimo ponovno Avengerse 90-ih.



    12
    12

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    svi ga nešto dozivaju.
    a čak i da želi doći ne vjerujem da više ima energije, snage, elana, mladosti, živaca, strogoće za jednog divljeg konja zvanog ferari, gdje je energija all over the place, resursa ima, ali nezna se ko pije ko plaća..
    On je u godinama, prošao je da ne kažem točno tu epizodu koju svatko tko se prihvati ove uloge u ferariju, će pokušati reprizirati (nadam se uspješno, ali nisam optimista).. i sad ima jednu staračku, vračarsku mudrost i želju da evenutalno promjeni sustav na bolje.. to je ta faza života, a ne dokazivanje vođenjem jednog divljeg ferarija..
    Evo to mi je bio utisak i prije nego sam pročitao da ga ne zanima..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.