Bottas se nada da će dočekati Audijev dolazak u momčadi

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 3 min 9 komentara

Valtteri Bottas izjavio je kako se nada da će ostati u trenutnoj momčadi do Audijevog dolaska, za kojeg vjeruje da bi ih mogao podići do samog vrha Formule 1.

Iako momčad iz Hinwila još od 2019. nastupa samo kao Alfa Romeo, Sauber je i dalje njezin vlasnik, a Alfa samo naslovni sponzor. Taj sponzorski ugovor neće se produžiti nakon 2023., a Sauber će od 2026. postati Audijeva tvornička momčad.

“Zašto ne? Imam 33 godine, stoga se nadam da ću biti tamo”, odgovorio je Finac na pitanje o tome nada li se ostanku u momčadi do Audijevog dolaska.

Plan B mogla bi mu biti karijera u SAD-u:

“Možda ću se utrkivati u SAD-u budućnosti. IndyCar je poprilično zanimljiv. Staze su dobre i utrkivanje izgleda zaista odlično. Sve je popularniji, barem u Europi, stoga ćemo vidjeti.”

Bottas smatra kako će suradnja s Audijem dodatno motivirati Sauber:

“Pogledamo li širu sliku, to je ogromna stvar. Sauber ima velik potencijal s Audijem. Nema sumnje da oni žele biti uspješni u budućnosti. Žele biti dobri i pokazati da su ozbiljni.”

“Zato mislim da bi svakom vozaču na gridu, pogotovo meni koji sam već dio Saubera, bilo vrlo zanimljivo biti dio tog projekta. Mislim da je to definitivno moguće.”

Također se nada da će se njemački proizvođač i prije 2026. uključiti u rad s momčadi, kako bi što lakše nadoknadili zaostatak za najboljima.

“Puno je još posla, nema sumnje. To je činjenica. Ali nismo tako daleko, postrojenja su tu. Neka postrojenja i strojevi mogu se usporediti sa šampionskom momčadi, a broj ljudi u timu i dalje je nešto manji od onog kojeg sam imao prilike gledati prošle godine”, rekao je bivši vozač Mercedesa.

“S podrškom proizvođača poput Audija ne vidim razlog zašto to [dolazak do vrha] ne bilo moguće. Mislim da će trajanje [tog procesa] ovisiti o tome koliko će Audi pomagati momčadi prije nego što se službeno uključi kao proizvođač.”

Alfa Romeo dvije utrke prije kraja sezone drži šesto mjesto s 53 boda, samo četiri više od Aston Martina, što bi im bio najbolji plasman još od 2012. godine. Sezonu su započeli vrlo dobro, no u zadnjih 11 utrka osvojili su samo dva boda.

“Dogodine se očito ništa ne mijenja. I dalje smo s Alfa Romeom i naravno, nadamo se da možemo složiti bolji bolid nego ove godine, a onda mislim da sve ovisi o [Audijevoj] podršci od 2024. nadalje.”


Odgovor

9 komentara

  1. Max Verstappen
    Kenzo Donator Prikaži

    Zbog čega ovo vijest?



    2
    2

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Nada se nada, da će biti mlada.


    0
    0

    0
  3. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Pa u svakom slucaju mislim da bi za sam Audi bilo dobro da se sto prije ukljuci u rad momacdi,upozna se sa situacijom i slicno….


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ne mogu još staviti svoje ime, jer će koristiti Ferrarijeve motore vjerovatno do ’26, ali mogu dovoditi nove ljude, ulagati u infrastrukturu, itd. Mogu već početi unaprjeđivati Sauber do nivoa top ekipa. To bi im dosta skratilo onaj period čekanja da kao Audi postanu prvaci, ili da se barem bore za prvaka. Ono, ako kažu da im treba 3-5 godina, bilo bi baš glupo da kao Audi od 2026 čekaju 5 godina da postanu jaka ekipa. To trebaju već početi graditi, da se nebi sramotili pod znakom Audija.



      1
      0

      1
  4. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    A kako ce se zvati od 23 do 26? Sauber Ferrari? To zvuci dobro.. no moraju prije 26 biti u top 5 ako misle napraviti prije 2030. značajan rezultat.
    Jedva čekam nove regse, zbog glasnijih motora, i eto Audija. Biće zanimljivo.


    0
    -1

    1
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Zvati će se Sauber Ferrari po inerciji jer se obično u ime stavi dobavljač motora.
      A opet, ako uleti neki jači sponzor moguće je da se zovu po njemu…

      Što se tiče napretka, nekako ne dijelim vaš optimizam. Sjetite se Honde i njezinog ulaska u McLaren. Mercedes isto nije briljirao na početku, ali se bar nije tako sramotio kao Honda. A ušao je u tim koji je bio tadašnji prvak (ok, nije bilo baš tako sjajno kako zvuči na prvu, ali je istina). Mislim da će Audi vjerojatnije imati Mercedesov ulazak – ispočetka u sredini pa onda prema gore.

      Sumnjam da će išta biti do 26. jer ne vjerujem da će Ferrari biti previše sklon za suradnju i razvoj konkurentskog bolida.



      1
      1

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        novi motori su jednostavniji i više spec, imaju više vremena za razvoj/pripremu od honde.
        ne sumnjam da će odma bit solidni.



        1
        1

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Kakve veze Ferrari ima sa razvojem njihovog bolida? Oni su samo dobavljač motora. Normalno, neće ni Ferrari prilagođavati svoj motor njihovom bolidu, ali ko da je to neki problem. McLaren je nedavno bez nekih problema prešao sa Renaulta na Mercedes. BrawnGP je za vrlo kratko vrijeme prilagodio bolid dizajniran za Hondu i ubacio Mercedesov motor.
        Za motor treba malo prilagoditi šasiju. Aerodinamika može ostati ista. Ako ništa drugo, isplati im se ranije početi da što više nauče o aerodinamici ovih trenutnih bolida. A mislim da se koncept neće bitnije mijenjati u bliskoj budućnosti. Mislim da će ovi venturi tuneli, ili “ground effect” ostati još dugo vremena. A tu se Ferrari baš ništa ne pita. Nisu im partner. Nisu to čak bili ni sada za vrijeme Alfa Romea. Sauber nije koristio skoro ništa više osim motora od Ferrarija, za razliku od Haasa…


        0
        -1

        1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.