Ferrari: U Japanu smo potvrdili da idemo u dobrom smjeru

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 13 komentara

Nakon što je Max Verstappen impresivno pobijedio na Velikoj nagradi Mađarske – ljetna stanka trebala je poslužiti Ferrariju za regrupiranje i pronalazak stare brzine bolida. Međutim, Verstappen je nakon toga došao u Belgiju i pobijedio s 14. startne pozicije.

U drugom dijelu sezone vidjeli smo u nekoliko navrata da je Mercedes opasno zaprijetio i na trenutke izgledao opasnije od ekipe iz Maranella.

Njihov glavni inženjer za performanse Jock Clear kaže da je ekipa odradila nekoliko testova kroz koje je pokušala shvatiti koje su slabosti F1-75 koje su ih koštale brzine na stazi.

“Bilo je ključno potvrditi da idemo u dobrom smjeru.”

“Čim se počnete pitati jesmo li pogriješili sa setupom, morate biti prilično hrabri da kažete – u redu, morate shvatiti gdje ste, ne možete nastaviti ići u krivom smjeru.”

“Recimo da ste izgubljeni – posljednje što želite učiniti je samo nastaviti juriti niz cestu i čekati da vidite što će se dogoditi. Ne, stanite i pogledajte kartu.”

Clear tvrdi da je Ferrarijev nastup na Suzuki pokazao da idu u dobrom smjeru:

“Zaustavili smo se, pogledali kartu i potvrdili da idemo u pravom smjeru. To se vidi po Velikoj nagradi Japana. Očekivali smo da će Red Bull vrlo jak. Spa je staza slična Suzuki i tamo su nas porazili. Bili smo vrlo zadovoljni koliko smo bili blizu u Japanu. Zapravo, bili smo vrlo frustrirani što nismo uspjeli osvojiti pole position.”


Odgovor

13 komentara

  1. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Smjer je dobar ako ste planirali završiti na drugom mjestu u oba prvenstva. Ovo me blago podsjeća na 2018. Odličan početak sezone, par pobjeda, kompetitivan bolid na svim stazama i onda Mercedes (RB) nadogradi bolid, par grešaka se napravi na kojima protivnik izgradi prednost i ode sezona.

    Što se tiče Japana i pole positiona, ne bi vam on ništa pomogao. Pojeli ste gume i možda bi CL završio drugi umjesto da ga SP napada u zadnjem krugu.

    RB (Max) je ove godine odradio puno bolji posao. Točka. Rješite potrošnju guma, krajnju brzinu i par ćuški iza uha CL-u i možda bude borba za titule iduće godine.



    8
    8

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Samo jako, samo naprijed 😁🤪



    1
    0

    1
  3. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Dobar smjer, ako zanemarite pojedene gume i cinjenicu da je RB zavrsio 1-2.

    Odlicni na jednom krugu ali na race paceu nisu ni blizu RedBull-u. Nadam se da ce iduce godine popraviti to, za koga god navijali svi zele gledati Ferrari u borbi za pobjedu.



    3
    3

    0
  4. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mene najvise ljuti taj njihov ego, radije nam u lice saspi sve zivo, da bar plivamo u govnima, nego da se utapamo – poput “pobjediti cemo u svih 10 utrka”. Svako sa dvije vijuge vidi da Ferrari ima napredak, a i probleme koje uporno guraju pod tepih. Radije volim cuti surovu realnost, nego lazne nade.



    7
    7

    0
  5. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Clear Jock…..”čista šala” 🤦‍♂️🤦‍♂️



    6
    6

    0
  6. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ovi u Ferrariju čitaju izjave hrvatske vladajuće partije. Potvrda dobrog smjera je zapravo put prema dolje, ali to ne shvaćaju.



    7
    6

    1
  7. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Na startu sezone ste bili u apsolutno najboljem smjeru od svih ekipa.

    I onda sada kad kazete ” idemo u dobrom smjeru” treba biti kao nesto dobro?
    Vise sramotno nego dobro.



    5
    5

    0
  8. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Zaustavili smo se, pogledali kartu i potvrdili da idemo u pravom smjeru

    I Latifi je to rekao na treningu.



    6
    6

    0
  9. Mclaren
    raca Prikaži

    Naravno da idu u dobrom smjeru. Nakon Suzuke, bolidi su bili okrenuti prema Maranellu. Di ćeš bolji smjer nego prema domu svom



    3
    3

    0
  10. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    zasto napad na. Ferrari nakon ove izjave?
    nakon promjena pravila Ferrari upa u najvece probleme RBR u apsolutno nikakve, i sad ih rjesavaju i priblizavaju se RBR…. da su pravila ostala ista bili bi u najmanju ruku ravnopravni u Belgiji tako i ostalim stazama….


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.