Russell: Sve što smo učinili da shvatimo ovaj bolid daje nam možda prednost za 2023.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 12 komentara

Iako se Mercedes namučio ove sezone da shvati zašto uglavnom nisu bili u borbama za pobjede u utrkama – George Russell smatra da im to daje prednost za iduću sezonu.

“Analize podataka su ključne. Jako puno analiziramo one utrke na kojima smo bili kompetitivni, ali i one na kojima smo bili spori. Pokušavamo shvatiti razloge.”

“Mislim da smo počeli shvaćati zašto su nam neke staze bolje odgovarale od drugih.”

“To smo shvatili tek nakon tih utrka i mislim da nam je trostruki vikend nakon ljetne stanke bio jako bitan u tom pogledu. Tad smo shvatili razlike performansama na stazama koje traže više ili manje downforcea.”

Sve to trebalo bi utjecati pozitivno na iduću sezonu i dati im prednost pred konkurencijom:

“Ne želim pričati o detaljima jer smo marljivo radili na tome. Nadam se da će nam to dati prednost za iduću sezonu. Ne želim reći ništa što bi možda pogodovalo našim konkurentima.”

“Na kraju krajeva – svaki je bolid drukčiji. Već sam par puta spominjao ove godine da smo mislili da shvaćamo vlastiti bolid i da smo na pravom putu, ali bi se onda pojavljivali novi problemi koje nismo očekivali.”

U medijima se često moglo čuti da je radikalan koncept bočnih usisnika jedan od glavnih uzročnika Mercedesovih problema, ali Russell ne očekuje da ćemo opet čitati o dupinjanju i oštećenim podnicama:

“Mislim da smo odradili dovoljno utrka, puno različitih scenarija i zaista ne mogu vjerovati da će biti novih iznenađenja. Imali smo problema s dupinjanjem, imali smo problema s visinom bolida, dodirivanjem tla i oštećenim podnicama. Toliko je različitih problema iza nas da sad mislimo da smo pronašli pravi smjer za napredovati.”

George Russell

Odgovor

12 komentara

  1. Ferrari
    bore1989 Prikaži

    dragi Russell, moj Ferrari pokušava shvatiti svoj bolid posljednjih 15, 20 godina… šta misliš, tko je u većoj prednosti za iduću sezonu? 😂



    32
    31

    1
  2. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Oh, Crikey!
    Russell je Karen, totalno nebitna izjava s nula korisnih informacija.

    Svejedno, mislim da će Mercedes iduće godine biti u borbi za naslov.



    4
    4

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      S obzirom da još nisu ni na nivou Ferrarija čisto sumnjam. RB na nekim utrkama je liga za sebe a to se ne stiže preko noći pogotovo uz limitiran budget kao i motor na kojem nema rada do 2026 god. Koliko god bio njihov koncept zanimljiv baš mislim da je on glavni uzrok zbog kojeg na nekim stazama nisu ni blizu. Rb ima top bolid , bajbolji motor i vjerovatno najbržeg čovjeka na gridu. Lewis nije uspio obraniti naslov niti sa bržim bolidom tako da čisto sumnjam da netko Maxu može skinuti “skalp” idučih par god.



      2
      0

      2
      • Marlboro
        F1bodul Prikaži

        Nisam napisao osvojiti nego biti u borbi. Vec su poprilično blizu Ferrarija, a očekujem da će i Ferrari podignuti svoj nivo.

        Ja se nadam da će im svima planove pomrsiti McLaren, no to nije realno narednih par godina.


        0
        0

        0
  3. Nando
    FA14 Prikaži

    Misliš-“Učinili smo sve u nasoj moći da usporimo druge?”



    9
    4

    5
  4. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Ovaj dečko mi je postao najveći ljigavac na gridu
    Uz onog šifreničnog iu bahtog japanca



    4
    2

    2
    • Sc
      RafaelaF1 Prikaži

      Najgori je Lando,odmah u prvoj seriji drive to survive,kad san vidia da je reko več je 1-0za Riccia i facu koju je napravio,zgadio mi se odmah,britanski š…k,kao i Russel



      1
      -1

      2
      • Marlboro
        F1bodul Prikaži

        Meni je Lando jedini brit koji mi je simpatičan i dobar vozač… (Mislim i Russell je dobar vozač, al je Karen). Crikey. Normalno da će mu biti drago kad pobijedi nekog Danijelovog kalibra i to konzistentno, nema tu prijateljstva, tako da ne razumijem kakvu je facu trebao imati? Još tako mlad, a bolji od kolege. Biće konkurencije između njega i Oscara.



        1
        0

        1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.