Ricciardo ne isključuje mogućnost godine pauze ako će to značiti da će 2024. napraviti “dva koraka unaprijed”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Daniel Ricciardo će na kraju trenutne sezone otići iz McLarena, a kako trenutno stvari stoje – još uvijek nema ozbiljnu ponudu nastavak karijere. To bi moglo dovesti do situacije da pauzira 2023., a onda se vrati 2024.

“Mogu samo reći da nemam ugovor za iduću sezonu. Može li se to još uvijek promijeniti? Možda. Ne opterećujem se previše idućom godinom. Naravno da se želim utrkivati, želim biti u F1, želim se natjecati. Međutim, ne gledam na to kao na sve ili ništa. Svjestan sam važnosti 2024. godine i gledam prema njoj.”

“Trenutno tako razmišljam. Ako moram napraviti jedan korak unatrag da bi napravio dva unaprijed – to ćemo probati shvatiti, ja i moja ekipa. To bi moglo značiti da uzimam godinu pauze.”

Slobodnih mjesta za iduću sezonu još uvijek ima u Alpineu, Alfi Romeo, Williamsu i Haasu. Međutim, nije sasvim jasno tko bi od njih bio zainteresiran za Danielove usluge. Alpine navodno želi Gaslyja, a u igru je od Monze upao i Nyck de Vries koji je impresionirao unatoč pozivu u posljednji trenutak.

Alfa Romeo će vjerojatno zadržati Guanyua Zhoua uz Valtterija Bottasa, a u Haasu razmišljaju između Antonija Giovinazzija i Nice Hulkenberga.

Za Ricciarda bi mogla ostati uloga rezervnog vozača Mercedesa, iako to i nije pretjerano privlačno s obzirom na to da je Lewis Hamilton izjavio da ne planira tako skoro u mirovinu.


Odgovor

14 komentara

  1. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Super naslovna slika 🤣



    9
    9

    0
  2. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    ti sto si isao naprijed isao si.



    21
    21

    0
  3. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ekipa u Formuli 1 uvijek pokušava nešto shvatiti.
    Glavna PR rečenica za sve.



    15
    14

    1
  4. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Shvatiti će i on prije ili poslije da mu je ovo kraj i neka, nije vise za gledat sta radi u tom McLarenu zadnje dvije godine



    5
    4

    1
  5. Sergio Perez
    CrispyKevin78 Prikaži

    Odi doma i pokri se usima. Mogao si jos uvijek biti u Alpine-u i mozda i imati neke rezultate. Bio si moj favorit, ali nakon toga nikako. Ovo je tvoj kraj i pomiri se s time.



    4
    3

    1
  6. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Tesko mi je povjerovati da je jedan od najdrazih mi vozaca ( i izuzetno atraktivnih za gledanje, pogotovo kasna kocenja i pretjecanja) uspio postati ovakva dvorska luda i da se dvije godine nikako ne moze naci sa bolidom te ga momcadski kolega bas onako elegantno ponizava…
    Da ode u neki Williams, Haas, tek to mi je dno. Odi lijepo u penziju, drugu trkacu seriju, snimaj te stvari koje si ionako planirao i ne blamiraj se, Ricci. Stvarno si bio velik, a ovo sada je tuga za gledati.



    13
    13

    0
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    Nakon jednog koraka unazad, čeka te još pet u istom smjeru



    10
    10

    0
  8. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Ricciardovu epizoda u McLarenu najbolje opisuje refren ove pjesme:
    https://www.youtube.com/watch?v=lTHCwU9rUdY&ab_channel=folsom90

    Mislim da je to to što se tiče Ricciardove karijere i da je zakašnjelim prelaskom u McLaren i zatvaranja vrata Renaultu, s kojim mu je u godini odlaska odlično išlo, poništen sav progres koji je gradio još od 2014. Šteta tih godina i potencijala kojeg je pokazivao, ali F1 publika u konačnici nema za čim žaliti, jer je sam sebi presudio.



    2
    2

    0
  9. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Jebote koji klaun je Steiner, vidi se da surađuje s Ferrarijem. On si razmišlja između Gio i Hulka. Onda može i Kimija uzet u obzir…



    2
    -2

    4
    • Antonio Giovinazzi
      Osella Prikaži

      Treba gledati i sa neke druge strane. Zašto bi Steiner razmišljao o Ricciardu na primjer? Prima plaću koja je među najvećima na gridu, a rezultati zadnje dvije sezone su mu nikakvi. Doslovno osim one pobjede u Monzi ja, osobno, ne mogu navesti jedan njegov svijetli trenutak u McLarenu. I što je onda bolje, riskirati s Ricom, dati mu ogromnu plaću i nadati se da će ovaj biti raspoložen ili dovesti Hulkenberga, Gia ili bilo kojeg trećeg vozača sličnog ovoj dvojici. S ovim potonjim riješenjem dobija vozača koji nije rookie, ima određeno iskustvo u F1, a plaća među manjima na gridu.

      Opet postoji mogućnost angažiranja i Ferrarijevog vozača (navodno ne vrijedi od iduće sezone onaj Ferrarijev dogovor s Haasom oko vozačkog mjesta), ali sigurno ako dovedu njihovog vozača – bio to Gio, Švarcman ili bilo tko – će imati kakav popust na motor ili štogod slično.

      Osobno bih volio vidjeti Micka sljedeće sezone na gridu, bilo u Haasu ili nekoj drugoj momčadi. Uzimajući u obzir razna ograničenja, budget cap i slično, meni uopće nije toliko nelogično ovo razmišljanje Steinera.



      2
      2

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ne mislim da treba uzeti DRa. Ali koja je prednost HUlka ili Gioa u odnosu na ono kaj ima?

        Ako već ne želi Micka jer mu je nekako stao na žulj onda mi je logičnije da uzme neko novo mlado ime, npr. Švarcmana nego ovu dvojicu ocvalih mladića.



        1
        1

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.