Vettel će voziti 100 godina star Aston Martin s održivim gorivom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 9 komentara

Sebastian Vettel i ovog će vikenda voziti jedan stari bolid, a ovog puta radi se o čak 100 godina starom Aston Martinu.

Vettel je tijekom prošlog trkaćeg vikenda u Silverstoneu vozio Williams-Renault FW14B iz 1992. godine koji je u njegovom privatnom vlasništvu već tri godine. Za vožnju je korišteno održivo, ugljično neutralno gorivo, a RaceFans prenosi kako će takvo gorivo biti i u Aston Martinu iz 1922. godine kojeg će voziti po Paul Ricardu.

“Strastven sam u vezi povijesti sporta, stoga će biti zaista posebno voziti jedan od originalnih Aston Martinovih Grand Prix bolida iz 1922. godine ovog vikenda”, rekao je Vettel.

“Kao prvo, sjajno je saznati da je ovaj bolid još uvijek živ, da i dalje radi te je u tako dobrom stanju. Bolid je sada otprilike 100 godina star, stoga je ludo kad razmislite koliko dugo je tu, ali je sjajno vidjeti da je još uvijek tu i iznimno se veselim sjedanju za volan.”

“Pretpostavljam da će biti jako, jako drukčije u odnosu na ono na što sam navikao, ali to je i cijela ideja – da povežemo priču o sadašnjosti i početku, stoga sam definitivno veoma uzbuđen.”

Konkretno se radi o prvom Aston Martinovom trkaćem bolidu nadimka “Green Pea”, u prijevodu “zeleni grašak”, koji je debitirao upravo na Velikoj nagradi Francuske održanoj u Strasbourgu prije 100 godina. Louis Zborowski bio je za volanom TT1, a u TT2 je sjedio Clive Gallop. Gallop je bio peti, a Zborowski 11. u kvalifikacijama, dok su u utrci obojica odustala zbog kvara na motoru.

Povodom stogodišnje obljetnice trkaćeg debija, Aston Martin će na nosu bolida nositi izvorni znak kompanije.

Foto: @AstonMartinF1 (Twitter)


Odgovor

9 komentara

  1. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Nek mi ne zamjere Vettelovi fanovi, ali kad se bivši svjetski prvak počne baviti ovakvim stvarima, mislim da je svaka motivacija za neko ozbiljno utrkivanje nestala i miriši na kraj karijere



    1
    -15

    16
  2. Renault
    JP Renault Prikaži

    Ovo me jako veseli budući da daje bar malo nade u mogućnost nastavka korištenja vozila koja imaju motor s unutarnjim izgaranjem (i za nas obične ljude i u F1).
    Bilo bi jako lijepo da održiva goriva zažive u komercijalnoj upotrebi.



    8
    7

    1
  3. Rolex
    petar8 Prikaži

    Kada nakon ove promo voznje sjedne u “pravi” bolid, nece ni osjetiti razliku…



    8
    8

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.