Alonso: Možda je preoptimistično očekivati da ove sezone dostignemo Ferrari

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 9 komentara

Fernando Alonso nije uvjeren da njegova ekipa može tijekom ove sezone poništiti prednosti koju Ferrari trenutno ima u odnosu na njih.

Alonso se u Formulu 1 vratio nadajući se da će novi tehnički pravilnik izjednačiti grid i dati mu priliku da se bori za svoj treći naslov svjetskog prvaka. No, iako je Alpine pokazao dozu kompetitivnosti i unatoč Alonosovom dobrom tempu u kvalifikacijama u Australiji – u dvije utrke ove sezone je bio uvjerljivo sporiji od svog timskog kolege, a u trećoj u kojoj je bio ispred Ocona – je morao odustati zbog tehničkog problema.

S ukupno dva boda trenutno vjerojatno nije pretjerano zadovoljan, ali s obzirom na to da smo u ranom stadiju sezone, Alonso je relativno optimističan:

“Što se tiče hvatanja Ferrarija – mislim da će to biti teško. Trenutno smo osam desetinki ili jednu sekundu iza njih. Gledajući prve dvije utrke po pitanju kvalifikacijskih performansi.”

“Sustići takav zaostatak je malo preoptimistično, ali vidjet ćemo.”

“Moramo nastaviti raditi, još je rano. Možda pronađete nešto što je puno veće nego ste u početku mislili da će biti. Možda neki pomak bude ogroman.”

Alpine je trenutno na 5. mjestu u poretku konstruktora, samo dva boda iza McLarena.

[gpvikend utrka=”vn-emilia-romagne-2022″]


Odgovor

9 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ante, smijemo li dobiti izvor ovog članka, tj. ove informacije u članku?
    Koji je sportski portal ili sportska agencija objavila ovu Fernandovu izjavu?



    4
    3

    1
  2. Alfa Romeo
    Tito Prikaži

    Zar nije po riječima Alonsa Ferrari druga momčad i da nikad nece biti prvi jer uvijek uzimaju ideje od drugih momcadi



    1
    0

    1
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Kad znamo da su prošlih godina bili po krugu 1,3-1,5 s iza, onda ovih 0,8 s na početku sezone zvuči jako dobro. Ove sezone do kraja samo trebaju to prepoloviti i doći na ispod 0,5 s i onda se imaju čemu nadati druge sezone.
    Ova sezona je više manje jasna, jedino Wolff i dalje tvrdi da njihov bolid u zračnom tunelu i po simulacijama i dalje pokazuje da je 1 s brži nego na samoj stazi, tako da ako njihov zračni tunel nije stvarno pogriješio sekundu, onda će valjda kroz par utrka otključati te performanse i priključiti se vodećoj dvojci.



    5
    3

    2
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Ma nije optimistično. Šta bi bilo. Pa vidi se da ste im za petama



    1
    1

    0
  5. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    “u dvije utrke ove sezone je bio uvjerljivo sporiji od svog timskog kolege” – ovaj dio mi nije jasan. U Bahreinu je imao nekih problema u utrci i bolid je pojeo gume nakon par krugova. U SA po meni brži vozac…zeznuo se u kvalama jer se ispostavilo da je rabljeni set guma brži dok je u utrci bio bolji. U Australiji je bio daleko ispred Ocona…vjerojatno zbog setupa. Po meni Alonso ostavio bolji dojam, a vjerovatno će ici i na bolje.
    E sad bolid je odlican u jednom krugu, ali u utrci im pace padne na razinu Alfe Romea i bolid previse jede gume. Podsjeca malo na Mercedes iz 2013.
    Sve se to moze sredit, ali ni ostali nece spavati. Makar mislim da ce upravo te 4 tvornicke momcadi i napraviti najviše napretka zajedno s Mclarenom.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.