ACM: Nije istina da će VN Monaka nestati iz kalendara

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Predsjednik Automobile Club de Monaca (ACM) Michel Boeri odbacio je tvrdnje o mogućem nestajanju Velike nagrade Monaka nakon ove godine i rekao da je novi ugovor stvar formalnosti.

U kalendaru trenutno imamo 23 utrke – VN Rusije je otkazana, no traži se zamjena, a to bi prema najnovijim glasinama mogla biti druga utrka u Singapuru. Dogodine stižu Katar i Las Vegas, budućnost VN Kine koja ima ugovor do 2025. još uvijek nije poznata, a postoje i priče o mogućem povratku u Južnoafričku Republiku na stazu Kyalami u narednim godinama.

Kalendar bi sa svim tim dodacima premašio granicu od 24 utrke, a pod prijetnjom ispadanja mogli bi se naći neki klasici poput Monaka kojem ugovor istječe ove godine. Boeri tvrdi da do toga neće doći:

“Ljudi pričaju o navodnim poteškoćama u održavanju utrke nakon ove godine, da su financijski zahtjevi Liberty Medije previsoki za Monako i da će naša utrka nestati.”

“To nije istina. I dalje smo u pregovorima i sada ih moramo konkretizirati potpisom ugovora. Ne znam hoće li ugovor trajati tri ili pet godina, ali to su samo detalji.”

Najprestižnija utrka Formule 1 bila je dio kalendara u prvoj sezoni 1950. godine, a zatim se nakon pauze održavala svake godine od 1955. – niz je prekinut 2020. zbog izbijanja pandemije koronavirusa, a na prošlogodišnjoj povratničkoj utrci na ulicama kneževine slavio je Max Verstappen.


Odgovor

4 komentara

  1. Mika Hakkinen
    CowboyT90 Donator Prikaži

    Klasici poput Monaca, Spa, Monze, Silverstonea bi trebali biti nedodirljivi.



    17
    16

    1
  2. Dee-Lite Prikaži

    Nedavno sam pročitao da nove (arapske) staze plaćaju FIA-i 50-60 m EUR po sezoni (ne mogu sad naći link pa je moguće da sam fulao koju kunu gore ili dolje), a stare plaćaju cca 50% od toga. Bit će “veselo” kod pregovaranja o produljenjima ugovora…


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.