Albon nakon treninga u simulatoru: Novi bolid je živahan

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Alexander Albon je ponovno u Formuli 1 nakon godine pauziranja.

Danas je sa šefom momčadi Williamsa, Jostom Capitom, i novim momčadskim kolegom Nicholasom Latifijem otkrio novu livreju Williamsa FW44, kojega će voziti ove sezone – Williamsovoj 45. u Formuli 1.

Albon je na otkrivanju rekao kako razumije kako momčad funkcionira, te kako je uložio puno truda kako bi došao u potrebnu formu i skupio znanje u simulatoru.

“Toliko je drugačije, vozimo potpuno drugačije bolide u usporedbi s prethodnim godinama, tako da što se pouzdanosti tiče, ali i vremena na stazi općenito, učinkovita vožnja postaje puno važnija.”

Albon u svojoj karijeri u Formuli 1 ima dva postolja iz vremena kad je bio vozač Red Bulla – treća mjesta na VN Toskane i VN Bahreina 2020. Iako nije bio na gridu u 2021., vjeruje kako je spreman vratiti se.

“Za mene je pauza otkad sam zadnji put sjeo u bolid bila još dulja. Naporno sam trenirao prošlu sezonu i na početku ove godine kako bih bio spreman.”

“Što se tiče priprema i osjećaja za bolid, puno dana smo proveli u simulatoru. Imamo dobru ideju kakav će bolid biti. Bit će malo više živahan.”

“Mislim kako će sposobnost vozača biti više naglašena i to koliko performansi mogu izvući iz bolida. To je dobro za navijače.”

Williams idući tjedan ide u Barcelonu gdje će imati prva testiranja. Tad će Albon morati brzo raščistiti paučinu.

“U Barceloni mi je glavni cilj ponovno ojačati mišiće vrata.”

“Ali uzbuđen sam i imam osjećaj kako ćemo imati lagano trodnevno testiranje u Barceloni prije nego što odemo u Bahrein i svi se uozbilje.”

Alexander Albon

Odgovor

2 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Živahan, znači biće pirueta? Sviđa mi se ovaj novi bolid viđen danas na Silverstoneu. Lijep je i prilično utegnut i vitak. Meni ovo izgleda jako dobro.



    2
    2

    0
  2. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Albon je vjerovatno ono najbolje ka drugima a najgore ka sebi. Covjek je na nivou da ne vidi kako se pobjede ili titule uzimaju. Podrska za Albona u 2022!



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.