Haas: Potpuni fokus na 2022. nije bio kockanje

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Prvi put u svojoj kratkoj F1 povijesti momčad Haasa je ove godine završila sezonu bez osvojenog boda. Početkom 2021. godine su najavili da odustaju od razvoja bolida te se u potpunosti posvećuju razvoju za sezonu 2022.

O tome zašto su odustali te kakvu formu predviđaju iduće sezone, Steiner je rekao:

“Nije to bilo kockanje. To je bio samo gubitak. Nije bilo nešto vrijedno kockanja.”

“Kada smo započeli sezonu, morali smo ponovno ustati na noge nakon što smo sve usporili prošle godine.”

“Oprezno sam uvjeren da ćemo biti u boljoj poziciji, nadamo se u sredini poretka boreći se za bodove.”

Guenther Steiner

U debitantskoj sezoni osvojili su bodove u tri od četiri prve utrke, a dvije godine kasnije zauzeli odlično peto mjesto u poretku konstruktora. Nakon toga sve je krenulo u lošem smjeru, no Steiner smatra da su prisutni znakovi oporavka.

“Vidim sličnosti s godinama kada smo se većinu vremena borili za bodove.”

“Druga stvar je što su se vozači razvili prilično dobro, tako da su u boljoj poziciji nego što su bili na početku prošle sezone. Kao što sam rekao, oprezno sam optimističan.”

Guenther Steiner

Odgovor

6 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Blago onom tko rano poludi pa mu život prođe u veselju.



    7
    7

    0
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Neće Gene trpit vozikanje na začelju i bacanje para (a i tata Mazepin). Mogla bi ova sezona bit zadnja za Haas i onda ili gašenje ili prodaja nekoj velikoj kompaniji. Ako se opet ”proslave” bodovnim saldom ravnim nuli onda će ovo žrtvovanje sezone bit ”džaba ste krečili”.



    9
    9

    0
  3. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Oprezno sam pesimističan za Haas…



    3
    3

    0
  4. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    Haas kupuje sve što je dozvoljeno od Ferrarija, pa ako Ferrari ‘pogodi’ kao 2017 onda će i oni biti dobri (kao npr. Racing point 2020), bar na početku. Tu im na ruku ne ide forsiranje ‘zgušnjavaja’ grida jer ako razlike uistinu budu male opet bi mogli biti zadnji. Možda višak resursa koji su ‘osvojili’ zadnjim mjestom iskoriste u suradnji s Ferrarijem?



    5
    5

    0
  5. AbbigailDominguez Prikaži
    x1

    Nije to bilo kockanje, nego je krenuo u boj u boj da pokaže kako je najbolji. A sad kad je izgubio, sad je to kiselo grožđe. Ma nagledao sam se takvih bisera, velikih i malih. Moje područje možda nisu trke i možda sam na ovom forumu novi, ali uvjeravam vas da u tome nema velike razlike. Tko od nas, kad dobije, ne bi želio da se misli da se radilo o čistom umijeću, a kad izgubi –tko ne bi optuživao lošu sreću? Ovo je samo dokaz koliko se i „velikima“ može potkrasti priprosto razmišljanje i nedostatak samokritike Ovo kažem ne kako bih popovao, već u želji da pomognem drugima da se ne sramote ovakvim lažnim utjehama, pa ni pred frendovima! Uostalom gdje su trke tu je kladionica , a gdje je kladara nije daleko ni casino. Što želim reći? Pa to, da savjeti sa link izbrisan i u ovom slučaju više nego važe. Ne samo život nego i uspjeh mogući su samo ako imamo kontrolu nad činjenicama. A za početak treba spoznati sebe sama, kako bi činjenice dobile sidro u stvarnosti. Tad kreće učenje, pa tek onda sudjelovanje, sklapanje ugovora sa svijetom. Povijest je pokazala – tko je drugačije radio, loše je radio. Prije 10000 godine kao i sada.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.