Masi objasnio kako funkcionira mijenjanje dijelova tijekom parc fermea

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

Nakon što je Toto Wolff izjavio da je Red Bullu dozvoljeno mijenjanje dijelova stražnjeg krila pod parc-ferme uvjetima – britanska medijska mašinerija je to iskoristila kako bi zamutila vodu i izazvala novu kontroverzu oko navodnog nejednakog tretmana ekipa.

Mnogi su se zapitali zašto Mercedesu nije dozvoljeno promijeniti sporni dio bez kazne, no, odgovor je jednostavan: nakon što FIA otkrije da je određeni dio ilegalan – to više nije moguće. Ako prije kvalifikacija ekipa jamči da je bolid u skladu s pravilnikom, a onda nakon kvalifikacija padne na nekom od FIA-inih testova – u tom slučaju se radi o prekršaju tehničkog pravilnika za što je predviđena samo jedna kazna – diskvalifikacija s te sesije.

“Svi izvještaji koje Jo Bauer pošalje kao naš tehnički delegat prije utrke jasno pokazuju koji su se popravci ili koje su se promjene morale odraditi pod parc ferme uvjetima.”

“To je jasno popisano za sve da pročitaju. Iz te perspektive, da, imamo redovite zahtjeve, a tijekom sprint kvalifikacija to je češće nego inače jer parc ferme nastupa ranije nego inače.”

“Iz naše perspektive, sve zahtjeve tretiramo jednako, konzistentno. Provjerite svaki zahtjev. Ako primijetimo da ekipa kroz nekoliko različitih GP vikenda traži promjene na istom dijelu bolida – onda ih zatražimo da naprave permanentne promjene na toj komponenti. Ne mislim da postoji bilo kakva nekonzistentnost.”

Tijekom parc ferme uvjeta u Brazilu mijenjali su se dijelovi na bolidima Maxa Verstappena, Sergija Pereza, Lewisa Hamiltona, Valtterija Bottasa, Daniela Ricciarda, Landa Norrisa, Lancea Strolla, Sebastiana Vettela, Fernanda Alonsa, Estebana Ocona, Carlosa Sainza, Yukija Tsunode, Pierrea Gaslyja, Kimija Raikkonena, Micka Schumachera, Nikite Mazepina i Georgea Russella.


Odgovor

2 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Ako prije kvalifikacija ekipa jamči da je bolid u skladu s pravilnikom, a onda nakon kvalifikacija padne na nekom od FIA-inih testova – u tom slučaju se radi o prekršaju tehničkog pravilnika za što je predviđena samo jedna kazna – diskvalifikacija s te sesije.

    Sve je čovjek rekao… Merc i Toto bi se trebali prestati ponašati kao povrijeđena tinejdžerka, ne dolikuje tako trenutnim prvacima



    18
    16

    2
  2. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Puno priče, a nikakav rezultat. Dakle dozvole će i dalje biti proizvoljne.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.