Alonso smatrao da je gubio vrijeme u F1 prije dvogodišnje pauze

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 3 godina 3 min 3 komentara

Fernando Alonso je smatrao da je „gubio vrijeme“ utrkujući se u F1 prije nego što je uzeo dvogodišnju pauzu na kraju 2018., što mu je omogućilo da se utrkuje u drugim trkaćim kategorijama.

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso otišao je iz F1 na kraju 2018. godine, nakon teških četiri godine s McLarenom tijekom kojih nije ostvario nijedan podij.

Ovaj Španjolac je zatim izrazio svoju želju da ostvari trostruku krunu motosporta, što je pokazao dvjema pobjedama na 24 sata Le Mansa s Toyotom i utrkivanjem na utrci Indianapolis 500 2020. godine.

Alonso se također utrkivao i u Reliju Dakar te na utrci 24 sata Daytone, na kojoj je i pobijedio 2019.

Međutim, nakon dvije godine pauze i svih ranije navedenih utrka, Alonso se odlučio vratiti u F1 s Alpineom ove sezone. Alonso je s Alpineom potpisao dvogodišnji ugovor, a nedavno je otkrio kako uživa u svom povratku više nego što je očekivao.

Na pitanje čemu to pripisuje, Alonso je objasnio kako je osjećao kao da ostaje bez vremena da isproba druge izazove, s obzirom da se toliko dugo posvećivao isključivo Formuli 1.

„Dvije stvari su odigrale veliku ulogu u tome. Jedna je ta da su mi trebale dvije godine van sporta nakon što sam proveo 18 godina u Formuli 1 bez pauze, u potpunosti predan [F1]. U jednom trenutku je to postalo prezahtjevno.

Na umu sam imao druge izazove poput Le Mansa, Daytone, mogućnosti [da se natječem u] WEC-u i tako dalje. Morao sam odraditi te [izazove] na neki način kako bih ispunio te želje i bio sretan, i da onda budem slobodan i da se vratim i uživam [u F1].

Dok nisam počeo obavljati te izazove, mislio sam da gubim vrijeme u F1, ove posljednje sezone prije 2018. Stoga, sad kad su ti izazovi odrađeni, na određeni način se osjećam slobodnije da uživam u svakom vikendu ovdje“.

– Fernando Alonso

Alonso je objasnio kako je drugi faktor zašto uživa u svom povratku uspješna integracija u Alpine i to što se jako dobro uklapa u svoju trenutnu momčad. Ovo je treći put da vozi za momčad iz Enstonea, nakon što je vozio za Renault između 2003. i 2006. te 2008. i 2009.

„Druga [stvar] je momčad, mislim da je momčad odlična.

Znate kakvu atmosferu imamo sad, kakvu motivaciju u momčadi u Enstoneu i u Viryju – odličan posao koji svi obavljaju, kako pristupamo svakom vikendu, kako pristupamo ono malo uspjeha što znamo imati tijekom ponekih vikenda, i kako pristupamo lošim trenucima u drugim vikendima.

Svi smo ujedinjeni oko istog cilja, i to je dobar osjećaj svaki tjedan“.

– Fernando Alonso

Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    *ebo igru ako ne radiš side questove ;)



    5
    5

    0
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Alonso je “KUM” momčadi ustvari je u jednu ruku nešto između Laude i vozača. Ako “sere”, sere po sebi i to je dobro.
    Ako je nekada u bivšim momčadima imao primjedbe i galamio kako neke stvari nisu ok sada nema kome prigovarati.
    Napokon je dobio “momčad” u kojoj može raditi kako misli da treba.
    Vidjećemo koliko će to uroditi plodom dogodine?
    Za sada izgleda prilično cool i nadam se da će tako i ostati.



    6
    4

    2
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Dobro da se malo odmorio, ionako se nitko zadnjih godina od vozača nije baš veselio, osim uglavnom Hamiltona.
    Sad samo nek se uhoda, a slijedeće godine da ima i dobar bolid. Teško da će se druge godine boriti za prvenstvo, Mercedes, Red Bull i Ferrari će ipak biti u, nadam se ne prevelikoj prednosti, ali ako uspiju približiti se sa bolidom, možda ga nagovore na još 1 godinu, a onda se nadam da neće biti samo velika trojka, nego možda bude i neka velika šestorka kad govorimo o momčadima ( Alpine, McLaren, Aston Martin), pa možda dobije za kraj karijere šansu za borbu za naslov.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.