Sainz: Prva utrka nije vrijeme za napad

Izdvojeno

Carlos Sainz kaže kako je mirnije nego inače pristupio svojoj prvoj utrci za Ferrari na VN Bahreina. Španjolac je prešao u Ferrari iz McLarena kao zamjena za Sebastiana Vettela kojem Ferrari nije produžio ugovor. U kvalifikacijama ostvario je osmo vrijeme, četiri mjesta iza momčadskog kolege Charlesa Leclerca, te je na osmom mjestu i završio svoju prvu utrku za Ferrari.

“U prvim krugovima osjetio sam ponašanje automobila u turbulenciji i pored mene su prošla dva sporija bolida, Alpine i Aston Martin. Ali, uspio sam se oporaviti i usudio bi se reći da sam imao bolji tempo od McLarenovih vozača.”

Carlos Sainz

Objasnio je kako nije primijenio svoj uobičajeni pristup “punog napada” u prvoj utrci u Ferrarijevom bolidu.

“Bit će vremena za napad na startu kao i u prošlosti, ali bilo mi je previše važno da dovršim prvu utrku. U drugom i trećem stintu i s čišćim zrakom mislim da sam bio jedan od najbržih. Bit će vremena da se vratim napadima, jer to mi nikad nije bio problem. Ali, prvo moram upoznati bolid, kako se ponaša u utrci i tako dalje. Onda ću biti agresivniji.”

Carlos Sainz

Rekao je kako je njegov dojam o ovogodišnjem Ferrariju nakon što je odradio pune kvalifikacije i utrku da je momčad iz Maranella ostvarila očiti napredak tijekom zimske stanke.

“Sjećam se da sam krajem prošle godine lako pretekao Leclerca kad sam bio u McLarenu. U nedjelju, na kraju trke, dobivao sam od prilike sekundu po krugu u odnosu na Ricciarda. Dakle, postoje pozitivni znakovi da poduzimamo dobre korake, a fokusiramo se i na 2022.”

Carlos Sainz

Odgovor

16 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Bravo Sainz, nije bilo loše, iako se prvi mačići u vodu bacaju :)



    10
    10

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Vettel je već bacio u vodu i mačiće i psiće i telad i kozliće :-D



      23
      21

      2
      • Ferrari
        peewoslav88 Prikaži

        ne želim uopće misliti što bi on napravio u novom bolidu. mislim tj nadam se da ćemo sretniji biti sa Sainzom, ako se usporedi s onim što je Vettel radio prošle godine u Ferrariju. to barem ne bi trebao biti problem.



        7
        4

        3
      • avalon Prikaži

        Boris_CRO… i usprkos bacanju u vodu mačića , kučića i teladi u 5 sezona ferraria je ostvarija više bodova (177 ) i pobjeda ( 3) od alonsa koji je iz bolida izvlačija 120 % ;) možda bi mu rezultati ( barem bodovno ) bili i uvjerljiviji u odnosu na FA da 2015./16. na gridu nisu bili i LH i NR koji su često završavali na pozicijama 1 i 2 . npr te dvi sezone 20 X ( 10 X po sezoni ) , a seb i webber su u 4 sezone “vladavine” RB to realizirali 10 ili 11 X ( 2,5 ili 2,7 X po sezoni ) . dakle alonsu je bilo lakše jer se češće mora borit samo sa jednim vozačem RB , a seb se u ferrariu mora često borit sa dvojcom iz merca . i konačni plasmani u 4 sezone su im bili jako slični . FA 3 X 2. i jednom 4. , seb 2 X 2. jednom 3. i jednom 4.



        2
        2

        0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Sviđa mi se ovo što čitam. Ima frajer nešto između ušiju i u emotivnom i u intelektualnom smislu. Jako pametno je to odradio.



    17
    17

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      On je drugi vozač. Plaćen da skuplja bodove, a ne za rizike.



      1
      -16

      17
      • Mclaren
        GoranS Prikaži
        x1

        Postoji čarolija crvenog bolida kojoj malo ko može odoleti. Ali, koliko god ta čarolija bila snažna teško da će neko iz bolje momčadi koja se oko njega gradi preći u slabiju da bi bio druga violina, vodonoša ili tako nešto. A Sainz Jr tu nije zbog para. I izuzetno ga cenim zbog toga, izašao je iz jedne idile na najužarenije mesto na gridu, na crtu jednom od najboljih. Reći da je drugi vozač koji je tu zbog para nije u redu, Ferraristi bi trebali biti zadovoljni, jer imaju možda i najjaču postavu na gridu, koja treba da ih vrati tamo gde svi pravi fanovi (a ne ostrašćeni) F1 očekuju da Ferrari bude.



        22
        22

        0
        • Ferrari
          Boris_CRO Prikaži

          Uvijek ću biti pobornik strogih podjela uloga u timu. Ne vidim ništa loše u ” drugim” vozačima, oni često imaju bitnu ulogu. Nije lagano biti drugi vozač. Često najjača imena u timu dovode do svađa, kaosa i ratova taština koje završe bratoubilačkim ratovima, zidovima i potrganim bolidima. Nikako nisam htio umanjiti vrijednost Sainza, samo sam htio istaknuti da drugi vozač po definiciji ima druge zadaće i Sainz je od prve utrke pokazao da je sposoban i dovoljno pametan da shvati značenje svakog boda.



          2
          1

          1
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Mislim da neće Leclerc tako glatko dobiti Carlosa.
    Pokazao je odmah brzinu Sainz, do zadnjeg kruga u kvalama je bio solidno brz naspram Leclerca. Onda je on izvukao više, a Sainz vjerojatno nekakvu grešku napravio.
    A u utrci se zbog slabijih kvalifikacija našao u prometu.



    5
    5

    0
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    inače mi njegove izjave ne legnu, al ova mu baš stoji sve


    0
    0

    0
  5. Bmw
    Matej Prikaži

    Meni je ovaj vozac strasno drag namucit ce on Leclera!



    4
    4

    0
  6. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Ima mudru glavu na ramenima Carlito.
    Neće biti lako Leclercu, što je Ferrariju super za konstrusktorko prvenstvo.
    Ne bi me čudilo da završe ispred Alpha Taurija iako lako moguće da će imati slabiji bolid od njih kroz sezonu.



    8
    8

    0
  7. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Zar Sainz nije krvnički uletio u Strolla ili Vettela na startu utrke i odlomio im dijelove bargeboarda? I onda sada ova priča….



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.