Sedmorica vozača sudjelovat će na Ferrarijevom petodnevnom testu idućeg tjedna

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 10 komentara

Skraćenje predsezonskih testiranja na samo jedan trodnevni test Ferrari će nadoknaditi privatnim testom sa starim bolidom u Fioranu na kojem će nastupiti čak sedmorica vozača, među njima po prvi put i njihov novi vozač Carlos Sainz.

Test će trajati od ponedjeljka do petka, a koristit će se Ferrari SF71H iz 2018., bolid koji je prošlog ljeta korišten za pripremu vozača za novu sezonu, a kasnije je korišten na testu vozača iz Ferrarijeve akademije.

Upravo će juniori otvoriti test – u ponedjeljak će na stazi biti Giuliano Alesi, Marcus Armstrong i Robert Švarcman. Alesi će po prvi put voziti F1 bolid, a napravit će to 30 godina nakon što je njegov otac Jean prvi put sjeo u Ferrarijev bolid. Mladi Francuz zasad nema potvrđen program za 2021. godinu.

Jučer je objavljeno kako će Marcus Armstrong, baš kao i Robert Švarcman, ove godine voziti svoju drugu sezonu u F2. Armstrong će u ponedjeljak postati prvi Novozelanđanin u Ferrarijevom bolidu nakon što se Chris Amon utrkivao za njih od 1967. do 1969. godine.

U utorak će u bolid sjesti Ferrarijev F1 vozač Charles Leclerc koji je prošlog četvrtka objavio da je pozitivan na COVID-19, a zatim će u srijedu debi na stazi za Ferrari imati Carlos Sainz.

Sainz će voziti i u četvrtak ujutro, a popodne će bolid preuzeti aktualni F2 prvak i novi vozač Haasa, Mick Schumacher. Schumacher će nastaviti s vožnjom u petak ujutro, a test će zaključiti viceprvak F2 i Ferrarijev novi test vozač, Callum Ilott.

Jedini službeni predsezonski test održat će se od 12. do 14. ožujka na stazi u Bahreinu, dva tjedna prije početka sezone na istoj stazi.


Odgovor

10 komentara

  1. Jim Clark
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …ništa ne objavljuju jesu li konačno ‘pronašli’ onih 20 KS koje su lani dvaput najavili u predsezoni, pa odgodili za ovu…pa se po ‘net kuloarima’ spominjalo da su snagu motora iz 2020-te na novom dostigli tek početkom prosinca i to navodno ne uz pouzdanost potrebnu za sezonu?…



    3
    3

    0
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Samir,amir,mir,i mali r uz Sainza,Leclerca pridruži im se i Mick



    6
    6

    0
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Nisam znao da Mick i dalje može testirati za njih, sada kad je potpisao za drugu ekipu. Mislio sam da će mu Haas dati da vozi jedan od njihovih starijih bolida. Al ko zna, možda bude isprobao i neki Haasov bolid prije službenih testiranja…



    2
    1

    1
  4. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Predpostavljam da bi i Vettel bio u mogućnosti voziti bolid iz 2018g da Racing Point nije mijenjao ime.. po tom ključu isti razlog bi bio i za Alonsa. No ne kužim zašto test sa bolidom starijim od dvije godine nebi mogao odraditi Perez recimo, ili neki drugi vozači koji su došli u novo okružje ove godine? Znači li to da je Sainz dobio privilegiju koju drugi vozači nisu?



    2
    1

    1
    • Ferrari
      miki the pirate Donator Prikaži

      Mislim da za privatne testove ne trebaju blagoslov FIA-e, naravno pod uvjetom da nije s aktualnim bolidom… ali nisam ziher.



      5
      5

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Sa dvije godine starim bolidom možeš što god želiš. Takve testove FIA ne zabranjuje. Mnoge momčadi ih nisu u stanju provesti jer su unazad dvije godine mijenjali motor, ili nemaju resursa/novaca da ponovo osposobe stari bolid….

      Perez bi mogao imati test u dvije godine starom RBu, ali mu to RB treba organizirati. Testovi u dvije godine starim bolidima se smatraju nerelevantnim u F1 svijetu, zato i jesu slobodni. Zbog toga vjerojatno RB smatra da je to bacanje novaca.

      Ferrari, organizira test prvenstveno za klince kojima je svaki kilometar u bilo kojem F1 bolidu napredak i dobra priprema u odnosu na F2, a onda su ubacili Leclerca kao benchmark, a Sainza da se nauči na Ferrari procedure. Kad si proizvođač svega i tu si oduvijek onda ti nije problem pokrenuti bolid star i nekoliko desetljeća, a kamoli star dvije godine. Ferrari ima i dvije svoje staze Fiorano i Muggelo tako da sve ostaje u momčadi….



      12
      12

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.