Stella: Norrisov pristup se ističe koliko i njegov tempo

Izdvojeno

McLaren je otkrio kako je Lando Norris napredovao kao vozač – iako je u sport stigao već s nekim sjajnim osobinama. Norris ulazi u treću sezonu s McLarenom 2021. godine, a svoj je prvi podij za tim ostvario na prošlogodišnjem otvaranju sezone u Austriji.

No premda je postigao jasan napredak u odnosu na svoju prvu sezonu u sportu, McLaren je podjednako impresioniran stavom mladog Britanca izvan staze. Andrea Stella, McLarenov direktor utrka, kaže da se Norrisov pristup ističe koliko i njegov tempo.

“Mislim da je Lando sada stvarno jak trkač. Želio bih dodati da su ga povremeno pogađali neki tehnički problemi. Jedna od osobina koje mi se kod njega jako sviđa jest to što ne plače. Ne kaže: ‘Imao sam taj i taj problem, i to su problemi. Ja sam najbolji na svijetu, ali zbog ovog problema nisam mogao pokazati da sam najbolji.’

Dakle, definitivno možemo svjedočiti njegovom rastu kao trkača. Također njegova dosljednost, sposobnost zadržavanja na ciljanoj brzini kruga, sposobnost izvršenja određenog vremena kruga kako bi se postigla strategija koju planiramo, upravljanje gumama i tako dalje. Dakle, to su glavne stvari kojima smo mogli svjedočiti u smislu rasta.”

– ANDREA STELLA

Stella kaže da je došlo i do zrelosti u pogledu povratnih informacija o automobilu koje je Norris uspio dati, a koje su proizašle iz naraslog povjerenja u njegove vlastite sposobnosti.

“Ima više svijesti o sebi i više svijesti o automobilu. Svojom prirodnom iskrenošću kad je započeo s nama, Lando je vrlo često govorio: ‘Tamo ne radim dovoljno dobar posao. Nisam toliko dobar u tom kutu.’ Jako je upirao prstom na sebe. Stoga mislim da smo mu pomogli razdvojiti što je auto, a što vozač.

Vrlo često vozač zapravo treba biti zahtjevniji s automobilom, umjesto da jednostavno misli da se mora prilagoditi. Stoga, Norris sad ima više svijesti o tome što bi trebali biti doprinosi vozača, a koje bi trebale biti performanse automobila. Te ih može razdvojiti, što znači da su njegove povratne informacije postale točnije.”

– ANDREA STELLA

Odgovor

11 komentara

  1. LewisFan44 Prikaži

    Očekujem da Ricciardo demolira Norrisa. Kako u kvalama tako i u utrkama.



    5
    -7

    12
    • Niki Lauda
      zelot Donator Prikaži

      ocekijem da ce ricci biti bilji ali vrlo na knap, ako..



      1
      1

      0
      • LewisFan44 Prikaži

        Pobjede u kvalama i u utrkama će biti jako na strani Ricciarda. Recimo 15:8 i bolje.

        Za mene je to demoliranje. Može svaki put doći 0.05 ispred. Kad su uvjeti jednaki onda je u vrhu sporta uvijek sve blizu. Bolji je uvijek u konačnici bolji nevažno za koliko.

        Ako bude 0.7 po krugu i slično onda je jasno da tu nema ravnopravnosti.


        0
        -1

        1
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Jedna od osobina koje mi se kod njega jako sviđa jest to što ne plače.

    Eh kad bi svi bili takvi, svi znamo na kog mislim



    15
    12

    3
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Vjerujem što Stella kaže za Landa i to govori o njemu ne samo kao o vozaču, već i kao osobi. Nadam se da će uvijek takav ostati.



    6
    6

    0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Šteta za Stellu što nije u crvenom kombinezonu.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.