Kvyat: Ovo s*anje s kaznenim bodovima pretvorit će F1 u taksi park

Izdvojeno

Ivan Barin-Turica

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

Vozač AlphaTaurija, Daniil Kvyat javno je prozvao čelnike FIA-e te rekao kako bi čelna automobilistička organizacija pod hitno trebala preispitati sustav kaznenih bodova u Formuli 1.

Ukratko, trenutni koncept kažnjavanja vozača funkcionira tako da vozač koji skupi 12 kaznenih bodova u godinu dana, biva kažnjen nenastupanjem na idućoj utrci. Prašina oko istih podigla se nakon što je FIA kaznila Lewisa Hamiltona s dva boda zbog malverzacija prije starta VN Rusije, da bi istu odluku nakon samo 24 sata poništila i dodijelila Mercedesu tek novčanu kaznu.

Da mu kazna nije poništena, Hamiltona bi samo dva boda dijelila od zabrane nastupa, što bi otežalo njegovu borbu za ovogodišnji naslov prvaka.

Na prošlotjednoj VN Eifela, Alex Albon je u posljednjem zavoju 16. kruga zakačio Kvyata te uvelike utjecao na Rusov daljnji razvoj utrke. Za taj incident, Albon je kažnjen s dva boda, u čemu Kvyat ne vidi ništa sporno:

“Mislim da cijeli sustav kaznenog bodovanja treba biti preispitan. Ako netko izazove opasan sudar ili utječe na nečiju utrku opasnim manevrom, to svakako treba kazniti.”

“No, ove plave zastave i s*anja, za to se ne bi trebale davati kazne. Pa ovo nije „taxi park“, dopustite nam da normalno vozimo.”

Ako se vratimo u 2017. godinu, sjetit ćemo se da je upravo on na svojoj superlicenci imao 10 kaznenih bodova te su ga tek dva dijelila od propuštanja utrke:

“Moram biti iskren, bilo je jako neugodno voziti. Bio sam jedan mali prekršaj udaljen od zabrane i morao sam u potpunosti prilagoditi svoj stil vožnje.”

“Kazna može biti za bilo kakvu glupost, ponekad možete na stazi blokirati nekoga tko izlazi iz garaže i dobiti kaznene bodove. O tome vam govorim, smatram da bi se trebali kažnjavati samo očiti incidenti.”

[vozac broj=”26″ ime=”Daniil Kvyat” momcad=”AlphaTauri” sezona=”2020″]


Odgovor

1 komentar

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.