F3 viceprvak Pourchaire debitira u F2 na završnici u Bahreinu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

17-godišnji Francuz Theo Pourchaire debitirat će u F2 na završnim utrkama sezone koje će se za mjesec i pol dana održati u Bahreinu.

Pourchaire je član Sauberove juniorske akademije, momčadi koja se u F1 natječe pod imenom Alfa Romeo, a iza njega je kratka, ali impresivna karijera. U formulama je debitirao 2018., vozeći Francusku F4. Osvojio je juniorsko prvenstvo te kategorije, a zatim je 2019. osvojio njemačku ADAC F4 ispred Red Bullovog juniora Dennisa Haugera i Ferrarijevog Arthura Leclerca, Charlesovog mlađeg brata.

Ove godine debitirao je u F3 i ponovo impresionirao – sa samo 16 godina ostvario je svoju prvu pobjedu, a do kraja sezone još je jednom pobijedio i u tijesnoj borbi za naslov ostao tri boda iza prvaka Oscara Piastrija.

Momčad za koju će debitirati bit će HWA, gdje će zamijeniti Jake Hughesa, također F3 vozača, koji je debitirao na prošloj rundi mijenjajući Giuliana Alesija, sada MP-ovog vozača.

“Sa zadovoljstvom omogućujemo tako iznimno talentiranom mladom vozaču prve korake u Formuli 2”, rekao je Thomas Strick, šef momčadi HWA.

“Theov talent je neosporiv. Uspjeh koji je ostvario u svojoj rastućoj karijeri govori za sebe.”

“Uzbuđeni smo zbog njegovog debija u Bahreinu. U prethodnim godinama nekoliko je puta dokazao da se može brzo snaći u novoj kategoriji.”

Pourchaire će sa 17 godina biti najmlađi vozač na gridu u Bahreinu, a momčadski kolega bit će mu Artjom Markelov – najstariji na gridu s 26 godina.


Odgovor

1 komentar

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Jedini vozac koji se moze svrstati u kategoriju buduci Maks,Lekler,Rasel,Noris.
    Ocekujem podijum u ove zadnje 2 trke.
    Samo ne znam sta ceka Red Bul.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.