Verstappen: Drugo mjesto poput pobjede

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 13 komentara

Max Verstappen je svoje drugo mjesto na VN Mađarske opisao kao pobjedu, nakon što se zabio u zid prije početka same utrke.

Verstappen je, na putu prema startnoj poziciji, zbog skliske staze izgubio kontrolu nad bolidom i završio u zidu gdje je slomio prednje krilo bolida. Mehaničari su, iako su bili u borbi s vremenom, uspjeli popraviti i zamijeniti prednje krilo i suspenziju bolida i to samo pet minuta prije posljednjeg znaka prije početka utrke.

Nizozemac se prije starta, ali i na kraju utrke, zahvalio svojoj momčadi na sjajno odrađenom poslu.

“Sigurno nije početak kakav sam očekivao, da završim u zidu prije samog početka utrke.”

“Ali, mehaničari su odradili odličan posao. Ne znam kako su to uspjeli, ali nevjerojatno. Sretan sam što sam im drugim mjestom to sve vratio.”

“Prvi dio je bio ključan. Mislim da smo odigrali prave poteze i imali smo dobar tempo. Radili smo po svome, pogotovo je dobro za nas što smo uspjeli razdvojiti dva Mercedesa.”

Verstappen je očekivao da je suspenzija bolida toliko oštećena da neće moći ni startati utrku.

“Mislio sam kako neću ni krenuti utrku, tako da je drugo mjesto kao pobjeda.”

Max Verstappen – Red Bull Racing

Nizozemac se posljednja dva kruga utrke morao braniti od Bottasa, no uspio je završiti ispred Finca sa sedam desetinki prednosti.


Odgovor

13 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Stvarno neznam kako nahvaliti ekipu Red Bulla. Ekipa je strasna. Po neznam koji put su nam pokazali da mogu izvesti nemoguce.
    Imam osjecaj , da se u nedjelju ujutro probude i shvate da im je netko pokrao sve bolide po noći , bez problema do utrke sklepaju 2 bolida iz temelja. Plus 1 rezervni za nedaj Bože.



    14
    12

    2
  2. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Ako izuzmemo Mercedes onda je Red Bull danas odnio pobjedu na Hungaroringu.
    I to debelo ispred Racing Pointa, svaka cast.



    10
    10

    0
  3. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    “Being second is to be the first of the ones who lose” Ayrton Senna



    5
    1

    4
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Poznata izjava. Ali po tome bi svi trebali biti tuzni kad budu drugi a ne prvi. A ajde reci danas bilo kojem vozacu ,a da ne vozi za ekipu Mercedes , da bude tuzan kad zavrsi drugi :D. Jako tesko



      6
      6

      0
  4. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    I dalje isti panj od prije par godina… Tesko ikad sampion od njega.



    9
    -2

    11
  5. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Ma stvarno veliki naklon za tim iz Milton Keyensa, bili su jako simpatičan tim nakon što su osvajali naslove i prije negoli je stigao max, rade odlične bolide, newey mi je najdraži lik u f1 općenito, ali posao koji rade za vrijeme utrke………



    3
    2

    1
  6. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Red Bull me uvijek nanovo oduševljava. “Tvornica pića” – kako ih neki posprdno zovu, najbolja je netvornička momčad u F1, a od tvorničkih je bolji samo Mercedes što znači da su već dugi niz godina bolji od npr. jednog Ferrarija…

    Max ima svojih bubica, ali je vozačina najjačeg kalibra. Kroz zadnje dvije utrke konstantno bilda prednost nad Albonom i do kraja utrke to je već prevelika razlika, a smatram da je Albon odličan vozač. Max je veliku većinu utrka na maximumu što je kvaliteta šampiona (za razliku od Bottasa npr.)

    Da ne duljim, kombinacija RB i Max su vrh. Još kada se sjetim da su uzeli Hondu nakon fijaska s McLarenom mogu samo reći najbolje o njima.



    3
    1

    2
    • Pierre Gasly
      jenson Donator Prikaži

      što znači da su već dugi niz godina bolji od npr. jednog Ferrarija…

      Već dugi niz godina? Zadnji put su u konstruktorima bili ispred Ferrarija 2016.g., a od njihovih najava o borbi za naslov dobili smo borbu s rozim Mercedesom. Mercedes ih je opet osramotio u području šasije, gdje su “najjači”.



      2
      1

      1
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Nije stvar samo konstruktora u smislu bodova, već ukupnog dojma. S Renaultovim motorom (što nije do njih) teško su mogli biti konkurencija tvorničkoj momčadi, ali kao što sam rekao napravili su hrabar potez s Hondom i evo gdje su danas.


        0
        0

        0
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Pa taj ukupni dojam i nije nesto. Imaju svoje momente ali od svih njihovih najava, optimizma i hvale, vozacinom top kalibra kako kazes sta rade? . Lako je sve svaliti na Renault iako su sa njim imali zlatno doba Red Bulla a danas sa Hondom di su, bore se sa rozom kopijom i gledaju Mercedes u ledja? Ferrari koliko je los kako svi govore, slampav, sa svim vozackim i pit wall greskama opet u vecini godina zavrsi ispred tog famoznog Red Bulla. Kad tako gledas i nije nesto!



          3
          3

          0
        • Pierre Gasly
          jenson Donator Prikaži

          Ako pogledaš njihov budžet, nije baš da im to može biti izgovor što se ne bore za naslov. Nisam siguran, ali vjerujem da ni Honda ne ulaže ništa značajno manje od ostalih proizvođača. A i prva su Hondina ekipa, tako da su u biti skoro tvornička momčad. Ne može im slab motor vječno biti opravdanje. U Mađarskoj su više gubili u zavojima nego na pravcima.


          0
          0

          0
    • Crnipetarpogani Prikaži

      Bottas je na maksimumu… Jebaj ga covjek ne moze bolje


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.