Tost: Kvyat je po čistoj brzini često bio bolji od Ricciarda

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 5 komentara

Šef AlphaTaurija Franz Tost kaže da je i više nego zadovoljan svojom vozačkom postavom, te vjeruje da su i Daniil Kvyat i Pierre Gasly zapravo prerano dobili promociju u Red Bull.

“Zapravo nismo imali izbora oko tih promocija u Red Bull, bilo da se radi o Kvyatu ili Gaslyju.”

“Kod Daniila je bilo to što je Sebastian otišao u Ferrari pa je on morao uskočiti u Red Bull. Prije toga je odradio samo jednu sezonu Formule 1 i došao je direktno iz GP3, a već je to veliki izazov.”

Kvyat je na kraju vraćen u Toro Rosso da se oslobodi mjesto za Maxa Verstappena.

“Daniil je vrlo, vrlo brz. Imao je sjajne performanse i ako pogledate čistu prirodnu brzinu onda ćete vidjeti da je često bio brži od Ricciarda.”

“On je vrlo, vrlo brz, ali su okolnosti u Red Bullu bile takve da nije ispalo onako kako je htio.”

“Po mom mišljenju – Red Bull je za njega došao prerano. Slično je bilo s Pierreom. Početak sezone mu nije bio lagan. Događale su mu se nesreće i kao rezultat toga nije uspio pokazati svoju pravu brzinu.”

“Međutim, mi smo vrlo zadovoljni s naša dva vozača.”


Odgovor

5 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Ako se ne varam, H. Marko je jednom prilikom rekao da je on najveći talent kojeg su imali u svojim redovima.



    6
    6

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Pa baš da je tomu tako onda bi možda dobio više povjerenja od onoga koji je to izjavio. Tako da ni sam Marko vjerojatno nije vjerovao u tu izjavu.



      1
      1

      0
  2. Bmw
    Marko Rakić Donator Prikaži

    Zašto je Kvyat morao uskočiti u Red Bull nakon što je otišao Seb? Što je falilo Vergneu u to vrijeme? S Ricciardom se dobro nosio, a protiv Kvyata je po meni pokazao napredak u odnosu na ono što je pokazao 2012. i 2013. Te je osvojio više bodova od Rusa.



    4
    3

    1
    • avalon Prikaži

      zašto kvyat u RB po odlasku SV i šta je falilo vergneu ? mislim da je najkompetentniji za te odgovore tost , iskusan lik koji je vrlo odmjeren u postupcima , izjavama . osim toga ima i nešto vozačkog staža pa valjda vidi ono šta mi ne vidimo . za razliku od marka franz ne “odbacuje” svoje vozače . dapače , ponaša se skoro ka otac . bez njega kvyat bi možda bija izgubljen za F 1 , a ko zna šta bi bilo sa gasly – em . franz je i dosljedan jer je posli otkaza DK izjave/mišljenja tosta su bile vrlo pozitivna o rusu , a svoga mišljenja se i danas drži sudeći po izjavljenom . JEV se dobro nosija sa DR ? ma da samo 2011. DR skoro da ne treba računat ka iskustvo jer pitanje je koliko je moga naučit , skupit iskustva u impotentnom HRT – u . dakle 2012. možemo računat ka sezonu di je vozija početnik DR kontra početnika JEV i tu je pobjednik bija francuz … . već iduću sezonu je pobjeđen od DR . protiv DK je pokaza napredak u odnosu na pokazano 2012./13. ? znači li to da je referenca njegovog vozačkog napretka pobjeda nad POČETNIKOM kvyatom jer JEV je 2014. iza sebe ima 39 , a rus 0 trka ;) meni recimo ispravnost mišljenja franza o DK “pokazuje” 2015. kad je sa tek 19 trka “u nogama” pobjedija DR koji je do tada odvozija 58 trka ( zanemarujem onih 11 za HRT jer sam ih zanemarija i u komparaciji DR Vs JEV ) . i 2016. je kvyat počeo dobro ako zanemarimo odustajanje u australiji zbog problema sa strujom . već u svojoj 2. trci za RB završija je 7. iako je starta sa P 15 . ( DR start sa P 5 , na kraju P 4 ) . u kini ( 2. završena trka ) DK se popeo na postolje . DR je stzarta sa P 2 , DK sa P 6 i pobjedija kolegu sa 6,5+ s prednosti . ako bi gledali bodove kroz bahrein i kinu koje su oba vozača RB završavala onda bi prednost DR nad DK rookiem u RB u odnosu na DR koji je prethodne sezone pobjedija SV u istom bolidu bila tek 3 boda ! ;) rusija šta zbog neiskustva , šta zbog nastupa pred putinom ( ne smatram ovo nevažnim ) , šta zbog “opsjednutosti” marka da šta prije maxa “ugura” u RB došla glave kvyatu pa nije doša u šansu da pokaže koliko je bilo točno mišljenje tosta o brzini , kvalitetama DK ali u samom startu za RB ipak je makar donekle opravda razmišljana franza . ne bi špekulira šta bi uradija JEV da je umisto DK doša u RB ali me čudi relativno često spominjanje francuza kad se piše o ex vozačima i njegov recimo rejting . na osnovu čega ga je “stekao” ? pobjedom nad DR kad su oba bili početnici i nad početnikom kvyatom ? ako su to reference JEV bi li onda referenca DK mogla bit pobjeda nad DR u prvoj sezoni rusa za RB ? i vrlo solidan početak sezone 2016. šta bi bila i nekakva potvrda da 2015. nije bila slučajna ? ko zna kako bi završilo da nije bilo rusije , da max nije doša u TR 2015. nego npr 2017. ;)



      1
      1

      0
  3. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Šteta ako je zbilja Kvyat toliko brz da je “prerano” došao u RB. Valjda će dobiti još jednu šansu .



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.