Russell „malo ljubomoran“ na prijatelje koji su dobili mjesta u top momčadima

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 3 min 11 komentara

Williamsov vozač George Russell tvrdi kako si ne može pomoći da se ne osjeća „malo ljubomorno“ na nekoliko njegovih bliskih prijatelja koji su sad u kompetitivnim momčadima – ali je ustrajan kako će i njegova prilika doći.

Russell tvrdi kako trenutni dramatični transferi na tržištu vozača imaju smisla jer se momčadi pozicioniraju za budućnost tako da zapošljavaju mlade talente, i vjeruje kako je dolazak Daniela Ricciarda u McLaren „win-win“ situacija za Landa Norrisa.

Russell, koji se trenutno nalazi u Williamsu, ali je u praksi u stanju pripravnosti za dugoročno mjesto u Mercedesu, nije bio dio ovotjednog ludila tržišta.

„Svi smo mi mladi, svi želimo imati uspješnu karijeru, i utrke i pobjede, sad u ovom trenutku.

Čak i Nico Rosberg, ne znam koliko je on imao godina kad je ostvario svoju prvu pobjedu, koliko je dugo već bio u F1, ali ako se obavlja posao, svi ćemo dobiti svoju šansu.

To je sve što ja mogu učiniti u ovom trenutku. Vidjeti svoje prijatelje u bolidima koji bi potencijalno mogli osvojiti naslove – to je nešto oko čega sam malo ljubomoran, očito, jer i ja želim biti tamo i boriti se također.

Međutim, znam da dok god nastavim obavljati posao najbolje što mogu ta prilika će doći ili iduće godine, ili za dvije, pet ili deset godina. Trebala bi doći.“

– George Russell

Russell, koji je dobar i s Leclercom i sa Sainzom i Norissom, priznao je kako je bio malo više svjestan oko toga što se događa iza kulisa nego drugi.

„Možda sam znao ponešto o tome unaprijed! Za početak me malo iznenadilo, ali sve ima smisla.

Što se tiče Ferrarija, trebate početi razmišljati o budućnosti, s Charlesom i Carlosom, to bi potencijalno mogla biti njihova postava za narednih pet, šest, sedam godina.

Mislim da u bilo kojoj organizaciji takva stabilnost je ono što ljudi žele. Dva jako dobra vozača, jedan kraj drugog, i isto vrijedi i za Landa i Dannyja.

Mislim da je to odlično da budem iskren. Mislim da takvo miješanje stvari je odlično za navijače, odlično je za medije, oni to obožavaju. Očito je odlično i za mlade nade F1 – sad imate Ferrari, dva mlada vozača, Red Bull, dva mlada vozača, i Lando u McLarenu“.

– George Russell

Russell vjeruje kako Norris može imati samo koristi od toga da ima iskusnog pobjednika za momčadskog kolegu.

„Danielov prijelaz u McLaren će biti dobar za Landa, uživat će u tom izazovu. Imati jako dobrog momčadskog kolegu kraj sebe, mislim da se Lando nalazi u win-win situaciji, što je odlično za njega. Mislim da je to uzbudljivo i za sport.

Daniel također ima još godina u sebi, i on i Lando bi mogli biti u McLarenu, ponovno, još narednih četiri, pet, šest godina. Sve ima smisla kad razmišljate o toj strani priče. Kao što sam rekao, to je jednostavno uzbudljivo za sport“.

– George Russell

Odgovor

11 komentara

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    A realno najbolji vozač kad su svi bili u F2 i tim manjim kategorijama. Samo eto, nekome se kockice posloze, nekome ne. Ali mislim da je on nasljednik Hamiltona u Mercedesu tako da će njegovo vrijeme doći.



    15
    13

    2
  2. Haas
    MadM Prikaži

    Tako ti je to kad si u Mercu?
    Ali bit će prilike i za tebe negdi u to ne sumnjam.



    3
    3

    0
  3. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Šteta što ne možemo vidjeti Russella u barem midle table ekipi da čovjek može pokazat što zna.



    5
    4

    1
  4. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Russel svakom izjavom odaje utisak da spava kraj telefona i ceka poziv u Mercedes :D



    11
    11

    0
  5. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Ovaj ce zamjenit Bottasa drugu sezonu gotovo sam siguran u to ako mu ova bude uspjesna



    2
    1

    1
  6. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Ovaj ce zamjenit Bottasa drugu sezonu gotovo sam siguran u to ako mu ova bude uspjesna. Taman se rijese Bottasa kojeg iovako ne cijene za buducnost, dovedu perspektivnog mladog vozaca i to za manje pare, odmah uhodaju novu mladu nadu u novi bolid, novi team i pravila te odmah uskrate konkurenciji (citaj team gdje Bottas ode) uvid u novi koncept. Win win za Mercedes i Russela.



    1
    0

    1
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Nebi me iznenadilo da se uskoro objavi da Bottas ide u Renault, a Russel u Mercedes


      0
      0

      0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Moguce ali ipak mislim da je Bottasu pao rejting i da Renault zeli nekog boljeg. Hamilton ga dere ko Musa jarca i jos mu forma strasno oscilira a sa cca 7/8 mil eura po godini nije ni jeftin naspram drugih. Mozda Nico iz penzije im je bolja opcija posto vecina smatra da je bolji od Bottasa a i vec je uhodan u Renault. Mozda se varam ali dojma sam da ce Bottas spast na ostatke.


        0
        0

        0
  7. Alpine
    Alpine Prikaži

    Russell će voziti Mercedes sigurno.

    A u Renaultu bih volio vidjeti Alonsa, da se vrati gdje je sve počelo za njega. I da u 2022, za kraj karijere, dohvati par dobrih postolja.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.