F1 potvrdila pomicanje ljetnog zatvaranja tvornica u raniji termin

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 1 min 2 komentara

Kao što je ranije najavljeno, tradicionalno ljetno zatvaranje tvornica pomaknuto je u raniji termin s obzirom na globalnu krizu zbog koronavirusa.

Inače F1 momčadi moraju zatvoriti svoje pogone na period od dva tjedna u srpnju i/ili kolovozu, no kako bi se otvorila mogućnost ubacivanja odgođenih utrka u tim mjesecima, momčadi i čelnici sporta dogovorili su pomicanje tog perioda u ranije mjesece.

Momčadi će morati zatvoriti pogone u ožujku i/ili travnju, a period na koji će to morati napraviti produžen je na tri tjedna. Sve utrke koje su bile zakazane u tom periodu već su odgođene.

“S obzirom na globalni utjecaj COVID-19 koronavirusa koji trenutno utječe na organizaciju događaja FIA-jina Svjetskog prvenstva Formule 1, Svjetsko motosport vijeće odobrilo je promjenu Sportskog pravilnika FIA Formule 1 za 2020. pomicanjem ljetnog perioda zatvaranja sa srpnja i kolovoza na ožujak i travanj te njegovim produljenjem s 14 na 21 dan”, stoji u priopćenju FIA-je.

“Svi natjecatelji stoga moraju odraditi period zatvaranja u trajanju 21 uzastopnog dana tijekom mjeseca ožujka i/ili travnja.”

“Promjenu su jednoglasno podržale F1 strateška grupa i F1 komisija.”


Odgovor

2 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    Brisbane Prikaži

    I opet će na udaru prije svega biti mehaničari koji su većinski u izolaciji i sad zbog Australije. Ta letnja pauza im je bila jedina moguća opcija da odu kući da odmore ko ljudi.



    4
    2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.