FIA napokon otvorila svoju bazu podataka za javnost!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 6 komentara

Jučer je objavljeno kako je FIA u suradnji s Motorsport mrežom napokon javnosti otvorila svoju opsežnu bazu podataka u kojoj se nalaze statistike i rezultati različitih sportova pod njihovim okriljem.

Tako sad svi navijači imaju pristup besplatnoj web stranici na kojoj su detaljni rezultati 17 FIA-inih prvenstava, uključujući i Formulu 1.

“Posebno mi je zadovoljstvo otvoriti web stranicu rezultata i statistika FIA-inih prvenstava. Ova nova stranica pruža besplatno sve podatke navijačima, medijima i svim zainteresiranima za motosport. Siguran sam da će navijači diljem svijeta uživati u tome.”

– Jean Todt

James Allen, predsjednik Motorsport mreže je također komentirao:

“Ovo je sjajan dan. Zajedno s našim kolegama u FIA-i smo napravili novi predivan alat za sve navijače motosporta koji će ih približiti sportu. Ponosni smo dubinom i kvalitetom naše baze podataka i čast nam je što nam je FIA pružila povjerenje oko ovog projekta.”

– James Allen

Izvrsna baza podataka nalazi se na adresi https://motorsportstats.com.


Odgovor

6 komentara

    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Odmah sam uočio neslaganje sa stvarnim stanjem na ovom linku @zeko (FIA-noj “službenoj” statistici), npr. kod WRCa
      Npr., onako iz glave – Citroen ima preko 100 pobjeda, Ford puno više od 58, a ispred Subarua na trećem mjestu sigurno imamo i Lanciu sa 70-80 pobjeda, kao i Toyotu, a mozda i Peugeot i VW…..
      Ne mora to biti nužno “neslaganje”, ali je to u najmanju ruku “nejasnoća” u zavisnosti “od kada” i “kako” FIA šta boduje/bilježi (barem na primjeru WRCa).


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.