Force India svojim vozačima više neće dati slobodu u međusobnim duelima

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Novi incident između Sergija Pereza i Estebana Ocona donio je neka nova razmišljanja u taboru ekipe iz Silverstonea kada je riječ o međusobnim duelima ove dvojice vozača.

Meksikanac i Francuz su se sredinom utrke našli u borbi za poziciju nakon La Sourcea. Perez je stisnuo svog timskog kolegu uz zid nakon čega je došlo do kontakta između dvije Force Indije; Ocon je oštetio prednje krilo, a Perezu je pukla stražnja desna guma. Ovaj je dvojac kontakt imao i ranije ove godine u Bakuu nakon čega je momčad ponavljala da se njihovi vozači i dalje smiju međusobno utrkivati, ali nakon današnjeg incidenta stvari su se promijenile. Operativni direktor Otmar Szafnauer je nakon utrke rekao:

“Vidio sam ono što ste i vi vidjeli na televiziji, ali izgledalo je da je Sergio pritisnuo Estebana prema zidu i da je izvukao deblji kraj. Oni ubuduće nikad više neće imati takvu priliku. Do sada smo im dopuštali da se utrkuju. Ako to ne mogu izvesti na način koji je dobar za momčad, onda se više neće utrkivati. Ne bi se trebali dodirivati. Dali smo im prostor za utrkivanje i to sam uvijek govorio. Rekli smo im da ako se to ponovno dogodi, tip incidenta kao u Bakuu, onda ćemo ubuduće utrku odlučivati s pitwalla.”

“Ako ostanemo četvrti, to nas ništa neće koštati, ali sigurno nas košta bodova.”

Szafnauer zna da svi žele vidjeti utrkivanje, ali smatra da su njegovi vozači otišli ipak predaleko.

“Naravno, zato smo ih puštali da se utrkuju. Ali kada dođe do granica sigurnosti i udaranja jednoga u drugog, onda stvari moramo uzeti u svoje ruke.”

Ovo nije bio jedini incident ove dvojice vozača na VN Belgije. U prvom krugu su se na istom mjestu našli u istoj situaciji, no došlo je ‘samo’ do dodira kotačima te su oba vozača nastavila dalje.

Ocon je utrku na Spa-Francorchampsu završio na devetom mjestu, dok je njegov momčadski kolega odustao dva kruga prije kraja.


Odgovor

5 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Stroll u FI, Ocon u Renault, Wehrlein u Williams.
    Problem riješen :D



    9
    9

    0
  2. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ja prije mislim da druge momčadi mogu za slijedeću utrku sigurno, a i vjerojatno do kraja sezone
    računati s bar jednim Esteban Perez safety carom po utrci.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.