Arrivabene: Raikkonen je gubio 0,3 sekunde po krugu nakon sudara s Rosbergom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 4 komentara

Maurizio Arrivabene izjavio je da Kimi Raikkonen nije mogao lako pratiti Nicu Rosberga zbog oštećenja na bolidu koje je nastalo uslijed sudara. Trenutno vodeći čovjek prvenstva obavio je vrlo riskantno pretjecanje u drugom zavoju, za što je dobio 10 sekundi kazne za kraj utrke. No, to nije bio nikakav problem za Rosberga, pa je završio gotovo 14 sekundi ispred preostalog Ferrarija.

“U sudaru s Nicom, izgubio je dio podnice te dio prednjeg krila. Prema kalkulacijama koje smo dobili od naših inženjera, gubitak je iznosio oko 10 posto, stoga je bilo prilično nemoguće pratiti tempo njegovog Mercedesa. Ali i pored toga, mislim da je radio dobra vremena. Probali smo napraviti sve što je u našoj moći, ali i drugi su odradili dobar posao. Kad smo bili agresivni, i oni su bili, kad smo usporavali, i oni su. Nakon sudara su nestale sve prilike koje su postojale za osvajanje postolja.”

Raikkonen je tako na trećoj uzastopnoj utrci osvojio četvrto mjesto, te se sada ponovno nalazi na četvrtom mjestu u poretku vozača, sa sedam bodova više od timskog kolege.


Odgovor

4 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Znači ukupno 2 sekunde…?
    Arrivabene ne se.i da prostiš…


    0
    0

    0
    • mika Prikaži

      “Nijemac je na kraju 45. kruga imao 9.1 sekundu prednosti (nakon samo osam krugova od incidenta), a na kraju 50. kruga imao je potrebnih 10.7 sekundi. Na kraju 52. kruga prednost je bila 12.5 sekundi i Rosberg više nije imao razloga toliko pritiskati pa se zaostatak stabilizirao do kraja utrke.

      Rosberg je dakle u 13 krugova izgradio 10.7 sekundi što je prosječno 0.82 sekunde brže od Raikkonena. Da je Kimi išao u prosjeku tri desetinke brže, Rosberg bi šest krugova prije kraja utrke imao 6.4 sekunde, a kako mu Rosberg ne bi bježao 0.82 sekunde nego 0.5 sekundi bilo bi zaista blizu do kraja utrke – prema ovom jednostavnom modelu Rosberg bi imao nedovoljnih 9.4 sekunde prednosti.”


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.