Udaljenost do prvog zavoja: 230 m
Rekord staze: 1:32.029 (Valtteri Bottas, 2019, Q3)
Satnica
Petak:
FP - 19:30
SQ - 23:30
Subota:
S - 20:00
Q - 00:00
Nedjelja:
R - 21:00
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Evo nam jedino što valja od američkih staza u kalendaru. Jedino sam se, kao i svaki put kad mi netko da do znanja da je sprint vikend pred nama, u tom pogledu razočarao.
croatic f1 je napisao/la: 16.10.2024., 13:41
Jedino sam se, kao i svaki put kad mi netko da do znanja da je sprint vikend pred nama, u tom pogledu razočarao.
Ja sam totalno zaboravio na sprint i odmah mi je oduševljenje palo. Još sam maloprije išao pogledati koliko ima sprint vikenda do kraja sezone i neugodno se iznenadio. U ovo malo utrka što je ostalo, čak tri sprinta.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
Evo nam jedino što valja od američkih staza u kalendaru. Jedino sam se, kao i svaki put kad mi netko da do znanja da je sprint vikend pred nama, u tom pogledu razočarao.
Slažem se da ova jedino valja.
Ali ne bi me čudilo da se ova staze makne, a neki Detroit (lupam) uđe u kalendar.
Kruze glasine cijeli dan da bi od ovog vikenda mogle biti vidljive promjene u poretku. Navodno je 1 tim uhvacen u ilegalnim radnjama s postavkama visine bolida izmedu kvalifikacija i utrka, a najvise se tu sumnja na Mclaren iako jos nije imenovano o kome se radi. FIA, prema tome, od ovog vikenda staje na kraj tome, a nije iskljuceno da ce ovim biti zahvacene i neke druge momcadi. Svakako ce biti kaotican vikend jer je sprint, a ako je vjerovati ovome (sto su vec prenijeli poprilicno ozbiljni mediji ) onda bi nas mogao docekati i posljednji obrat u borbi za prvenstvo.
I ja sam nesto "nacuo" i ako je Mclaren (a mogao bi itekako biti jer su poletjeli u zadnjih par mjeseci) onda je vjerojatno borba za WDC gotova a mogla bi im i momcadska doci po upitnik.
Alonso king je napisao/la: 17.10.2024., 15:43
Kruze glasine cijeli dan da bi od ovog vikenda mogle biti vidljive promjene u poretku. Navodno je 1 tim uhvacen u ilegalnim radnjama s postavkama visine bolida izmedu kvalifikacija i utrka, a najvise se tu sumnja na Mclaren iako jos nije imenovano o kome se radi. FIA, prema tome, od ovog vikenda staje na kraj tome, a nije iskljuceno da ce ovim biti zahvacene i neke druge momcadi. Svakako ce biti kaotican vikend jer je sprint, a ako je vjerovati ovome (sto su vec prenijeli poprilicno ozbiljni mediji ) onda bi nas mogao docekati i posljednji obrat u borbi za prvenstvo.
Pa nakon kvalifikacija nastupa parc ferme, zabrana bilo kakvih radova na bolidu, osim štelanja prednjeg krila, promjena tlaka u gumama i količini goriva tako da neznam kako bi mogli spustiti bolid ili podignuti bez da šarafe po ovjesu. U Singapuru su uzeli Oscarov bolid nakon utrke ništa ilegalno nije nađeno.
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
Kazem, jos uvijek su to glasine i nagadanja, a pravo stanje cemo vidjeti do kraja sezone. Nisam detaljno istrazivao ovu temu, ali vidim dosta vijesti na twitteru na ovu temu pa ce biti zanimljivo pohvatati. Ako se dobro sjecam prosle je sezone i Mercedes imao nekih zanimljivih akcija s postavkama visine bolida bas u Austinu. FIA porice da su tocno otkrili ilegalne radnje, ali opet glasine se pojacavaju. Neki idu toliko daleko da sumnjaju kako se radi o triku kojeg se moze izvesti iz kokpita pa zato prolazi nezapazeno. Tko ce ga znati, ja osobno ne ocekujem da ce se nesto drasticno promijeniti u odnosima snaga, ali ako se glasina pokaze istinitom onda bi mogao nastati kaos jer se ipak radi o napetom svjetskom prvenstvu. Pretpostavljam da se tu prstom upire u jedan od top 4 tima jer inace vijesti nebi ni bilo.
Vjerovatno je isti/sličan tekst kao i u komentaru @Alonsa iznad.
Ima ova Piolina skica.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Cini se da su drugi timovi uperili prst u Red Bull, a ne Mclaren…Trenutno odbacuju da je to slucaj. Ako se pokaze kao istina onda bi mogao biti sah mat za prvenstvo. Donose nadogradnje ovaj vikend zajedno sa svima (manje-vise) osim Ferrarija. Zadnja sansa da zaprijete opet.
Alonso king je napisao/la: 17.10.2024., 20:13
Cini se da su drugi timovi uperili prst u Red Bull, a ne Mclaren…Trenutno odbacuju da je to slucaj. Ako se pokaze kao istina onda bi mogao biti sah mat za prvenstvo. Donose nadogradnje ovaj vikend zajedno sa svima (manje-vise) osim Ferrarija. Zadnja sansa da zaprijete opet.
Moguce da sam ja krivo shvatio ovaj naslov iako se ne prica nista o tome. Mozda i donose nesto, no cisto sumnjam da se radi o promjeni koja ce biti od velikog znacaja u jakosnom poretku. Zanimljivo je sto vecina timova smatra sprint vikend rizikom, a opet svi donose nesto ovdje. U svakom slucaju, ovaj vikend je zadnji ove sezone da cemo vidjeti vece pakete (osim eto mozda Ferrarija iduci tjedan). Ja vjerujem da i to sto se navode kao veci paketi su znacajno manji u odnosu na one s pocetka sezone tako da svakako nista revolucionarno ne ocekujem.
Pametno su napravili u Ferrariju. Dio po dio. Treba biti hrabar za neki krucijalni veliki upgrade, iako je staza na kojoj to vrijedi i da se testirati. A to prednje krilo, ako ima "dozu" fleksibilnosti, uz uzvjet da je ostatak čak i isti, nije za baciti za trku.
BTW
Ovo s varanjem i štelanjem, čije god da je ne kužim što i kako...ali da zbilja svi igraju po rubu i detaljima, to je nezamislivo nama gledateljima. Uvijek kažem, taj parc ferme je glupost, kad uvijek možeš nešto čačkati i mijenjati. U subotu zaključaj bolide do nedjelje 2 sata pred trku, i dalje pred sucima točiš gorivo i nema čačkanja.
Očito su glavni Mclaren i RedBull, iako sumnjam da je to velika prednost mjerljiva u desetinku ili 2.
Evo RB potvrdio da ima sustav s kojim diže i spušta podnicu, odmah mi je bilo jasno da nije McL jer bi Helmut lajao na sav glas da drugi varaju, a kad su njegovi u pitanju onda je šutnja zlato. Netko bi trebao upitati Pierre Wachea je li to taj "trik" o kojem je govorio prošle godine.
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
Evo stigla je odluka o ukidanju boda za najbrži krug od sljedeće sezone. S obzirom da je nosilo samo 1 bod nije prevelika razlika, ali drago mi je što se ukida
po meni su mogli ostaviti. Bilo mi je uvijek fora hoce li netko riskirati kada ima dovoljnu prednost i ici u box da uzme bod jer uvijek moze nesto poci po krivu tokom izmjene guma.