Momak rodjen u Svedskoj 9 Januara 2004. , Bosanske krvi vozac je Prema tima u Formula 4 sampionatu.
16godisnji Dino je od ove godine vozac akademije Ferrarija, a najzasluzniji za to jeste osvojene titule u karting sampionatu Svedske i Italije prosle godine. Karting karijeru pocinje sa 11 godina odnosno 2015 godine i u ruki sezoni osvaja 4 titula dok u MKR series Sweden Junior osvaja drugo mjesto. To je bio sam paravan da u narednim godinama osvaja mnostvo titula.
Kao tipican primer Crnogorskog mentaliteta, muka mi je bila da pisem veci tekst. Osim sto sam poljen, prvi ja ne zelim da citam kilometarske tekstove. Pa sam ukratko docarao njegovu 4godisnju karijeru. Na pocetku je karijere pa nema bas puno da se pise. Da ne mjesamo privatno od poslovnog...
Zadnja izmjena: Krstas, dana/u 30.04.2020., 11:23, ukupno mijenjano 1 put.
Mali je odličan, jedva čekam da ga vidim u višim kategorijama poput F2, jer uz ovakve rezultate u kartingu ne vjerujem da neće dogurati do F1. Gledao sam ga u virtualnim trkama gdje je također pobjeđivao, kao i neke snimke karting utrka.
Ajd, akoBgda, da imam za koga navijati za 4-5 godina
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Krstas je napisao/la: 30.04.2020., 11:30
Za ovih 4 godine karijere ucestvovao je u 12 karting sampionata.
7 x titula
4 x vice sampion
1 x trece mjesto.
Vidjecemo ga ove godine. Ja ocekujem borbu za titulu. Iako je Ruki
Pa dečko dominira za sada .
Nisam čuo za njega,ali eto,sretno mu bilo
Mali Dino ovog vikenda startuje u Italijanskoj F4. Kako sam vidio, bice live streama na oficijalnom sajtu F4 it.
A naredna trka ako se ne varam tek za mjesec dana. Ali paralelno vozi italijansku seriju i onu Njemacku seriju.