Spektakularna staza u Teksasu je nastala saradnjom poznatog arhitekte staza Formule 1 Hermanna Tilkea i američke arhitektonske firme HKS. Ispočetka je bilo nesuglasica u saradnji, pa je konstrukcija staze doživjela nekoliko obustava s radom, ali čekanje se isplatilo i stazu je otvorio šampion Formule 1 iz 1978. Mario Andretti 21. Oktobra 2012. Iako staza ima dosta sličnosti sa pojedinim postojećim stazama u kalendaru, kao S sekcija koja podsjeća na Magggotts/Becketts krivine u Silverstonu ili S sekciju na Suzuci, te sekcija od 12. do 15. krivine koja podsjeća na stadion sekciju Hockenheima, ova staza idalje izgleda dosta unikatno i priuštila nam je neke nezaboravne utrke i odlično utrkivanje.
Prikaz staze
Informacije o stazi
Dužina staze: 5.513m
Broj krugova: 56
Dužina utrke: 308.405m
Najbrži krug ostvaren na utrci: 1:37.392, Lewis Hamilton, 2018.
Rekord staze: 1:32.237, Lewis Hamilton, Q3 2018.
DRS zona: Startno/ciljni pravac i najduži pravac
Distanca do prve krivine na startu: 500m
Razina downforcea : visoka
Pojava iz prošle sezone na koju smo navikli, rekord staze u kvalifikacijama, koju je ostvario Lewis Hamilton u Mercedesu
Znači, prvo zakasni sa temom čitava dva dana
A onda još stavlja i ove sponzoruše u uvod
Šalu na stranu, hvala (napokon) na uvodu
Uglavnom, pošto pošto me "naljutio" ( ) iz gore navedenih razloga, a s obzirom da je ovo Amerika, imao sam težak posao, pa zato moram da stavim čak 6 slika od slijedeće 3 gospođe (iako je Gospođa br.1 moj "tip", veliki naklon ide i Gospođi br. 3, ujedno i najstarijoj).
"Ako želite pobijediti na utrci, onda morate prvi proći ciljem"
Trebala je biti i historija VN SAD, ali predugačka je, volju sam izgubio prije nego sam uopšte počeo da tražim jer znam da ima od 50ih dobro da se piše
Lisa Olivia Munn (Psylocke iz X-Men:Apocalypse, Office Christmas Party, zadnji Predator....), Megan Denise Fox valjda svi znate, kao i Rebeccu Alie Romijn (ex Stamos)
A ima gospodo i google....
"Ako želite pobijediti na utrci, onda morate prvi proći ciljem"