MotoGP sezona 2018.

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
slika

slika

Ovog vikenda, 18. ožujka kreće nova, 70. sezona MotoGP-a! Bez imalo sumnje možemo očekivati još jednu mega uzbudljivu sezonu uz pregršt akcije i kvalitetnog utrkivanja.

Kalendar ove sezone broji rekordnih 19 utrka jer se kalendaru uz 18 prošlogodišnjih utrka pridružila nova VN Tajlanda na Buriramu. Tradicionalno sve kreće pod svjetlima reflektora u pustinji u Kataru, dok se finale vozi u Valenciji na stazi Ricardo Tormo.

slika

Na gridu ćemo ove sezone imati jedan motocikl više s obzirom da se LCR odlučio proširiti na dva motocikla, prvi put nakon 2015. To nam ukupno daje 24 natjecatelja u 12 momčadi.

Od tvorničkih momčadi samo je Aprilia promijenila jednog vozača, umjesto Sama Lowesa stigao je Scott Redding iz Pramaca kojeg je zamijenio Jack Miller iz Marc VDS-a. Marc VDS će ove sezone imati dva rookieja, aktualnog Moto2 prvaka Franca Morbidellija te veterana Toma Luthija, 31-godišnjeg prvaka 125cc klase iz 2005. te aktualnog Moto2 viceprvaka.

Za Avintiju će voziti Esteve Tito Rabat koji je stigao iz Marc VDS-a te rookie Xavier Simeon. Na gridu imamo još dva rookieja, Takaaki Nakagami na LCR Hondi te Hafizh Syahrin koji je u zadnji tren uskočio na Tech 3 Yamahu umjesto bolesnog Folgera.

slika

Marc Marquez, branitelj naslova u lovu na peti naslov u šestoj sezoni u premijernoj klasi, zasigurno je glavni favorit i ove sezone. Testiranja su pokazala da je Honda u odličnoj formi, a njegove vanzemaljske sposobnosti zasigurno mogu dodati pokoju desetinku :D

Najugodnije iznenađenje prošle sezone, viceprvak Andrea Dovizioso također je među glavnim favoritima za naslov, Talijan zasigurno želi osvetu i uz poboljšani Ducati (i poboljšanog sebe) sigurno može zagorčati život Marquezu i svim ostalim konkurentima.

Nikako se ne smije otpisati ni Yamahin dvojac, iako na testiranjima nisu bili u samom vrhu, zaostatci su minimalni i forme pojedinih momčadi varirat će od staze do staze. Uz bok tvorničkim Yamahama mora se spomenuti i Johann Zarco, uvjerljivo najbolji rookie 2017. od kojeg se nakon testiranja očekuje još bolja sezona, neki idu toliko daleko da ga očekuju u borbi za naslov. Ako neće biti u toj borbi, zasigurno će biti pri samom vrhu cijele sezone.

Ohrabrujuće je izgledala Suzukijeva forma na testiranjima te možemo i njih očekivati u puno boljem izdanju nego prošle sezone. Čini se da će Alex Rins čija je rookie sezona uvelike kompromitirana ozljedama napokon imati pravu priliku za top rezultate, a isto vrijedi i za njegovog kolegu Iannonea koji nije impresionirao u prvoj sezoni sa Suzukijem.

Tu imamo i uvijek opasnog Danija Pedrosu, Jorgea Lorenza koji se i dalje privikava na Ducati, ali malo pomalo hvata formu i vraća se prema vrhu, sjajnog Cala Crutchlowa na satelitskoj Hondi, Pramac koji je izgledao sjajno na testiranjima, uzbudljive novake iz Moto2…Svi navedeni možda neće biti u borbi za titulu, ali možemo ih očekivati u samom vrhu poretka u super zgusnutim borbama koje nam garantiraju fenomenalne utrke i još jednu sjajnu sezonu MotoGP-a!

slika

VN Katara

Petak
Subota
Nedjelja:
Moto3 - 14:00
Moto2 - 15:20
MotoGP - 17:00

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MgvQRe1N3XE[/youtube]

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
Puno imena koji ne zasluzuju mjesto.

Citam Rosii na 2 godine produzio ugovor
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Bravo na otvaranju teme croatic! Odličan kao i uvijek...
.Počinje nabrijavanje za sutra .... :klopa:
Sisu (fin.)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
A ja se sinoć pitam, da nije zaboravio?
Ne, ipak nije zaboravio. :thumbs:
:mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
gledam na supersportu koeficijente za pobjedu: dovi 2,20 , marc 5,00, pa yamahe 7,50, jorge 9 .
zašto je dovi toliki favorit, što sam propustio? :?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Vjerojatno zbog testiranja. Imao je najkonzistentnija i često najbrža vremena, Yamaha još nije riješila probleme, a Marquez i Lorenzo vele da još nisu zadovoljni motociklom. Iako svi znamo koliko to sve skupa vrijedi u MotoGP-u...
Sisu (fin.)

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
zekohonda je napisao/la: 16.03.2018., 09:09 gledam na supersportu koeficijente za pobjedu: dovi 2,20 , marc 5,00, pa yamahe 7,50, jorge 9 .
zašto je dovi toliki favorit, što sam propustio? :?
I ja sam jučer naletio na to pa sam se baš iznenadio.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
evo malo gulgam pa zaključujem...testiranja u sepangu i burinamu su prošla dobro za moje. tri dana u kataru ne baš.
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... 10953/?s=1
report zadnjeg dana:
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... 11055/?s=1
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Gledam MotoGP preko Mobdro-a. Prebacim na SK1 HR i depresija me ufati kada cujem kako prenosi komentator.
Ono je pakao.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Zanimljiv 1. trening - Dovi, Vale i Marquez u samom vrhu.... :klopa:
Sisu (fin.)

mika
Formula 4
Formula 4
Navija za: Renault, Hass
Ajde Bogu hvala da počinje.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Dukac izgleda baš baš dobro :klopa: :kokice:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Baš mi je srce na mjestu uz ovu simfoniju opet.... :aww:
Dukac bome moćan, Dovi na mjestu za sad, Yamahe i Honde čini se još nisu pogodile setup, Suzuki isto kvalitetan dan imao, Rins me baš iznenadio.
Sisu (fin.)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ferrari Maniac je napisao/la: 16.03.2018., 17:55 Baš mi je srce na mjestu uz ovu simfoniju opet.... :aww:
Dukac bome moćan, Dovi na mjestu za sad, Yamahe i Honde čini se još nisu pogodile setup, Suzuki isto kvalitetan dan imao, Rins me baš iznenadio.
Rins i Suzuki su izgledali sjajno na testiranjima, veseli me njihovo zasad obećavajuće izdanje. Za Rinsa sam navijao dok je bio u Moto2 i 3 tako da bi mi bilo drago vidjeti ga u vrhu :)

Na Supersportu su još uvijek dobre kvote, valjalo bi nešto uložiti dok je tako :mrgreen:
Frantic je napisao/la: 16.03.2018., 07:02 A ja se sinoć pitam, da nije zaboravio?
Ne, ipak nije zaboravio. :thumbs:
:mrgreen:
Bilo bi i ranije vani da nisam u srijedu doživio živčani slom kad mi se Word crashao prilikom spremanja datoteke :bang: Jučer sam sve napisao ispočetka i onda otvorio Word i sve se otprije vratilo :bonk:

Objavljen je popis MotoE momčadi
https://www.motorsport.com/bike/news/fi ... t-1015292/

Zarco bi mogao dobiti tvorničku Yamahu iduće sezone, bit će velike borbe za njega
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... 9-1014921/

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Rins bi mogao prirediti koje iznenađenje ove sezone, ali bojim se da Suzuki još nije na razini vodećih, dapače trebat će im još koja sezona u najmanju ruku....
Sisu (fin.)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ferrari Maniac je napisao/la: 17.03.2018., 00:11 Rins bi mogao prirediti koje iznenađenje ove sezone, ali bojim se da Suzuki još nije na razini vodećih, dapače trebat će im još koja sezona u najmanju ruku....
Koliko sam skužio, Suzuki ima dobru brzinu u jednom krugu, ali u utrci još nisu na toj razini. Ne očekujem čuda, ali volio bih vidjeti pokoji bljesak pri samom vrhu za Rinsa. Lani je imao hrpu ozljeda, propustio je dosta utrka, stoga tek ove sezone možemo očekivati njegov maksimum.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 17.03.2018., 00:18
Ferrari Maniac je napisao/la: 17.03.2018., 00:11 Rins bi mogao prirediti koje iznenađenje ove sezone, ali bojim se da Suzuki još nije na razini vodećih, dapače trebat će im još koja sezona u najmanju ruku....
Koliko sam skužio, Suzuki ima dobru brzinu u jednom krugu, ali u utrci još nisu na toj razini. Ne očekujem čuda, ali volio bih vidjeti pokoji bljesak pri samom vrhu za Rinsa. Lani je imao hrpu ozljeda, propustio je dosta utrka, stoga tek ove sezone možemo očekivati njegov maksimum.
Upravo tako, slična priča kao i s većinom konstruktora koji kreću u proboj prema vrhu - prvo se nalazi brzina u jednom krugu koju je Suzuki uspio dobiti, ali onda treba raditi na šasiji i korelaciji s gumama da bi se izgradio kompetitivan tempo u utrci. Slično kao i satelitske momčadi (vidi Petrucci npr.) koje imaju brzinu u jednom krugu, ali u utrci nisu više toliko kompetitivni s obzirom da nemaju toliku mogućnost prilagodbe... Čast vrlo rijetkim izuzetcima kojima motor legne ko nokat prstu (Zarco)...
Sisu (fin.)

f1zd
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Jedna tisućinka između Antonellija i Martina u Moto3..

Krstas
Formula 1
Formula 1
Steta za Bastiju ali nista ne znaci za sutrasnju trku. A dobro Martin drugi ali u prosloj sezoni redovno je bio prvi pa na kraju Mir ih pocistio tako da eto mozda treba ovako. Dok mi je bas drago za Sicovu ekipu i za Antonelija. I iskreno navijam za njih. Navijanje za njih je navijanje i za Saloma i Hejdena. Rosijevci katastrofalni, blago receno.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Koje kvale u Moto3. Cijelo vrijeme Martin bio na vrhu i onda Antonelli pri kraju ga skinuo za tisućinku.... :shock:
Sisu (fin.)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡