Prestižna Formula1 ili bolidi bez osobnosti

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Mali timovi ne prestaju vršiti pritisak :gandalf:

Formula 1's small teams push for 'core car' plan
By Dieter Rencken and Jonathan Noble Wednesday, February 25th 2015, 16:50 GMT
[ link do slike ]

Formula 1's smaller outfits are pushing to be allowed to share more car parts in the future in a bid to help lower costs.

Despite complaints last year from Force India, Sauber and Lotus that spiralling budgets threatened their survival, F1's chiefs have done very little to help the situation.

With no concessions given to increasing prize money, and major cost cutting ideas blocked by the top squads, the smaller teams have now got together to pursue an alternative path.

They want to create the idea of a 'core car' - where major components such as the monocoque are jointly developed and shared between them.

Više na Linku: http://www.autosport.com/news/report.php/id/117821

Osobno nemam ništa protiv da se mali timovi takmiće, ali po mojem mišljenju ovo je bezumno.

Postavio sam dva pitanja na Twitteru, iako sumnjam da će neko odgovoriti...no svejedno.

* - Not a good thing,by not saying a worse word.A core car would be not any more a F1, but just something like a higher GP2, a "GP1".

* - What a purpose of F1, if I cannot make differnce between Ferrari and Mercedes, vs. some FI or ManorF1.

Što vi mislite o tome ?
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Mislim da je F1 izvrstan način prodaje reklama na bolidu, no tehnološki puno skuplje za prisustvovati toj automobilističkoj klasi.. Naravno, ovi timovi koji su u nižim klasama baš i nemaju tolike sponzore pa ni početnog kapitala kako bi ušli u F1 klasu sa većom sigurnošću od rizika i da neće financijski kolabirati te možda uništiti i tu mogućnost da ostanu i u nižoj seriji prilikom možebitnog bankrota. Od tud tolike ideje i guranje tih niže-serijskih timova da se skrešu troškovi i unese puno veća standardizacija.. što naravno narušava ekskluzivnost i ekspertnost same F1 serije.

Osobno mislim da F1 treba biti sam vrh tehnički atomobilističke ponude, što naravno ne ide bez maksimalne inovativnosti u svim segmentima, što samim time vodi i do izuzetnih novčanih cifri i puno veće financijske konstrukcije od nižih serija..

Na žalost ili na sreću tehnologija je postala sve naprednija, i samim time skuplja.. te nešto slabiji timovi koji su čak i pri sredini tog "hranidbenog lanca" bore se za opstanak.. i tu bi možda trebalo malo izbalansirati financije, no sigurno ne tako da se naruši i banalizira F1 kakvu poznajemo.

Vidimo da tim srednjim i nižim timovima i nije tako loše kad uzmu konkurentniju mašinu, i bolje poslože menadžment i mudrije odrade kadriranje istog.. mislim da je to oduvijek bio ključ uspjeha, i tada su takve bune od dotičnih puno manje izraženije. Kak bi se reklo svatko je kovač svoje sreće, a najbolji uvijek opstaju.. ili dovoljno dobri se počnu isticati. Tako bi trebalo i ostati.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡