Stranica: 1/1.

Kulinarstvo

Postano: 25.01.2016., 11:37
Postao Majki2111
Pošto je bila ova tema na GP1 nek bude i ovdje.
Evo nedavno otkrio da kiselo vrhnje ide puno bolje od jogurta s burekom od mesa.
I to da kad se krumpir prži da se stavi u slanu vodi kako pi se odvojio višak škroba koji tijekom prženja posmeđi tvoreći kancerogeni organski spoj.
Preporuka: Probajte knedle sa sirom u umaku od kiselog vrhnja+ još možete na to prelit prženi luk. Odlična slavonska stvar. Jedem to od kad znam za sebe.

Re: Kulinarstvo

Postano: 25.01.2016., 13:28
Postao Mr.Spaceguy
Hmmm treba probati no nekako mislim da je jogurt i dalje bolja kombinacija. Barem meni.

Re: Kulinarstvo

Postano: 25.01.2016., 15:25
Postao Frantic
Ljudi, burek je uvijek s mesom. Ako ćemo tradicinalno.
Ostale pite su:
- krompiruša,
- sirnica,
- zeljanica, .....
Itd,..., sama imena pita govore šta je "unutra".
A treba probati i sa "ayranom" (slično jogurtu, samo više slano).