Fotografija - Umjetnost hvatanja trenutka

Televizija (film, serije), glazba, mediji...

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Želite napraviti savršenu fotografiju zalaska sunca. Čekate trenutak kada će sunce doći tik do obzora kako bi okinuli magičnu fotografiju. Ali, ako to napravite samo 20-ak sekundi poslije, velika je mogućnost da će obzor "pojesti" dio sunca, što znači da vam je promaknuo savršeni trenutak. Zato sam u naslovu napisao "umjetnost hvatanja trenutka". Za većinu ljudi, fotografija služi da bi se prisjetili nekih događaja iz povijesti, dok onoj manjini služi kako bi izrazili osjećaje, pronašli smisao života (rijetki primjerci) ili jednostavno zabilježili lijepe trenutke, pejzaže i slično zbog hobija. U profesionalne vode ne bih ulazio, jer ni sam nisam u njima, pa ne bih htio pisati o nečemu gdje znam samo osnove.

Budući da sam pokrenuo temu, bilo bi u redu kazati što za mene znači fotografija. Jedan poznati fotograf ( Henri Cartier Bresson) je rekao: "Fotografija je ništa. Život je ono što me zanima!" Ono što je htio reći kroz ovu izjavu je da jedna obična fotografija ništa ne vrijedi, ali kada bi njome mogli pokazati što je život, imala bi nemjerljivu vrijednost. Fotografije volim iz dva razloga. Prvi je savršena priroda, koja nam svaki dan podari prizor za savršenu fotografiju. Drugi je, kao i većini, uspomene, što je dio svačijeg života, a fotografija je najbolji primjer kako ih obnoviti.

Za početak bih priložio nekoliko fotografija napravljenih s mobitelom, čisto da se vidi kako se i s tim mali senzorom može napraviti dobar uradak. Fotke s profi aparata ću izvaditi za par dana, pa ću ih onda i postaviti. Eto, slobodno komentirajte, pitajte za savjete, stavljajte svoje uratke, što god treba u foto domeni :)

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
:D. Odmah si ljestvicu postavio jako visoko. :fakjea:

Iskreno se divim tvojim djelima. Svaka cast. Ocigledno da imas jako ozbiljan "nos" za fotografiju.

Ako samo mogu da predlozim da moj dio iz IT teme u vezi kako jeftino ( ustvari bez ulaganja ) napraviti macro optiku prebacis ovdje, cisto da bude neki korak za ljude koji zele da probaju tako nesto.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Nema problema vlado. I hvala što si se javio u temu. Evo vadim još neke stare mobilne fotke, pa ćemo vidjet ako valja još nešto.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Moj teški amaterizam :D . Bez imalo truda ali čisto da pokažem našu prirodu... Uglavnom su slikane panorame, zalasci...
Iman ih još, ali ovo je trenutno na kompu...

Kamera : Samsung galaxy s4

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Moje područje.... :)
Dok bicikliram često stanem pa okinem fotografiju. Ovo je cijela galerija, (148 slika); sve je slikano sa Lumia 520 mobitelom te su neke editirane u Fotor programu...

Ova mi je nekako posebno draga jer su mi boje fantastične...
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
@vlado - Preacim ti sutra kroz jutro post za improvizirani macro.

@Ferrari1345 - Imaju potencijala, samo ti fali finoće. Evo malkicu sam obradio ovu tvoju fotku s plaže, pa vidi ako ti se sviđa. Malo sam preforsirao fotku, ali ne mogu puno izvući iz već kompresiranog JPG-a. Htio sam samo pokazati ideju.

[ link do slike ]

@pero iz bukuresta - Sviđaju mi se zadnja i pretpredzadnja, zbilja dobri uratci. Nego, kod prve i treće fotke zelena boja je prejaka. Jesi li to namjerno u programu napravio, ili Nokia po deafultu fila boje?

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
@explorer :thumbs:
Iman ih ja na google plus uredene. Ove koje sam postao su nažalost u originalu slikane
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Odlicne fotke kod svakoga!!
Nije bitno fotkas li sa aparatom ili sa mobitelom, bitna je ona strast, zelja, ali treba imati i odredjene vjestine zato. Znam dosta svjetskih poznatih fotografa koji slikaju mobitelom, a da uopce ne bi to skontao.... :shock: :gandalf:

Sutra cu i svoje slike staviti. Sada je kasno, pa dok odaberem sve slike... Oduljat ce se.

"Photography to me is catching a moment which is passing, and which is true".
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Nema frke, Ex. rekoh, neka bude ovdje jer je tema odgovarajuca.

Svaka cast svima. Stvarno sam pozitivno iznenadjen. :fakjea:
No!

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Vau, sjajne fotografije, svaka čast.

Nisam nikada bio dobar u tim stvarima, ali znam uživati u kvalitetnoj fotografiji, i svakako ću uživati u ovoj temi. Svaka čast dečki. :thumbs:
Obrigado Felipe

josip123
GP3
GP3
Ayrton Senna

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
josip123 je napisao/la:Evo kako sam sinoc obecao, sada cu objaviti i svoje slike....

[ link do slike ]

Eto... nadam se da ih nisam previse stavio. :bonk: :-|
Ova mi je daleko najbolja od svih. Dobije se osjećaj kao da je kamen u podnožju fotke priljepljen s neke druge. Izvrsno.

Ja sam se, recimo, specijalizirao za zalaske sunca. Imam ih barem 300 različitih. Evo jedan od prije par dana, kanal Sv. Ante, Šibenik.

[ link do slike ]

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Prije recimo tri-pet godina kad je ta HDR fotografija postala popularna, istraživao sam malo te programčiće za nju.. bio sam očaran efektom, no danas kad gledam to forsiranje iste, sve mi nekako dobiva ispegleni, prenaglašeni, nadrealni kontrast na rubu kiča.. drugim riječima rijetko koja fotografija nije isforsirana u HDR-u (čast izuzetcima na kojima se gotovo i nekuži. Zato dečki kad je koristite nemojte izgubiti pojam realnosti i sklada u kontrastu, u suprotnom radite kontra efekt.. više ekspozicija i peglanje sjena je uredu.. no samo pitomo.

Već dugo ne izlazim sa fotićem van..

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

..i naravno ono čega imam najviše, i što je u biti "umjetnost hvatanja trenutka" su ovakve slike:
slika
..vjerujem, da će roditelji odrasle djece će to nešto lakše razumjeti ;)
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

josip123
GP3
GP3
Zanimljiva je..... Imam jednu gdje je kamen, a i voda i kamencici u njoj bistri.... Ali ova mi izgleda puno bolje od te druge. Nekako uvodi u sliku preko kamena do vodopada, i daje potpuni fokus na vodopad...

Super ti je zalazak!!!
Posebno mi se svidjaju zalasci na moru. Volim ove siluete koje se mogu raditi.....
:thumbs: :thumbs: :thumbs:
Ayrton Senna

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Evo ja ću poceti sa landscaping fotkama koje sam napravio prije par tjedana u puli.
Zalazak sunca.

Fotic mi je Panasonic Lumix DMC FZ72
Mini kažun :)

slika

slika

slika

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
[ link do slike ]

Ovo su "svjetleci divovi" u Puli - brodogradilište Uljanik

Lijep primjer kako brodogradilište ipak učiniti zanimljvim i privlačnim turistima - neka ogromne dizalice sjaje :D

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Luka, tvoje sam radove već vidio na facebooku, ali ovu zadnju ne znam jesi li stavio. Ugl. jako mi se sviđa, i baš to što kažeš, nešto nezanimljivo su učinili zanimljivim.

Evo i mojih par novih.

Mjenjač moje krntije :mrgreen:

[ link do slike ]

Neki čudan, ali lijep oblak.

[ link do slike ]

I za kraj velika panorama. Zavoji koji se vide mi baš daju dodatan čar ovoj slici.

[ link do slike ]

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
I ja volim ponekad uslikati nešto. Nekad fotićem, nekad mobom. Fotić koristim Canon EOS100d sa standardnim objektivom, a mob Galaxy S6. Evo nešto što imam pri ruci:

[ link do slike ]
"What a little star." May 26, 2012.

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Hvala Marko, odlična ti je panorama :thumbs:

slika

Ovo je "Vražji stolac" U Hrvatskom Zagorju blizu Ivanca- nije visoko brdo ali je uspon podosta strm.
Na vrhu je ovaj stolac - i morate imati "cojones" da sjednete na njega - jer je odmah iza velika provalija. Pogled je stvarno sjajan kada napokon skupite hrabrosti i sjednete. :)
Zadnja izmjena: luka vz, dana/u 13.10.2015., 12:54, ukupno mijenjano 1 put.

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
slika

Evo - sestru sam natjerao da sjedne na par sekundi :D
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡