McLaren

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ja mislim da bi veći problem bio što se tiče pravilnika..
A ne mislim da bi McLaren dao tolike novce da bi 10-ak utrka vozili s Mercovim motorom i skupili niti 100 bodova.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ja sam otprilike razmišljao kao @zelot :thumbs:
Za McLaren je daleko bolje biti u solidnoj sredini s konstantnim bodovima i možda pokojim postoljem (što bi s Mercedesovim motorom sigurno mogli), nego brukati se s Hondinim motorom na samom začelju. Da, neće imati tvorničku podršku i vjerojatno neće moći biti u borbi za naslov, ali za imidž momčadi to bi izgledalo daleko bolje, financijska situacija bi bila stabilna i sigurno bi imali veći interes od strane sponzora (imamo primjer Williamsa za sve to).
S obzirom da promjena dobavljača usred sezone izgleda nije moguća prema pravilniku, McLaren bi teoretski imao sasvim dovoljno vremena tijekom ove godine za raskid ugovora s Hondom, potpis ugovora s Mercedesom i kompletno prilagođavanje bolida za novi motor za 2018.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Da se dogodi da odu na Mercedes usred sezone McLaren bi propao isti tren financijski ovise o Hondi ako ta pipa stane kome će onda kukati.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Honda daje puno para McLarenu, ali nije McLaren baš toliki siroček da bi bez njih propali. Siguran sam da bi McLaren s Mercedesom bio njihova najbolja customer momčad što bi bilo sasvim dovoljno za konstantne bodove, solidne sponzore i stabilnu financijsku situaciju. Takva situacija bila bi idealna prijelazna situacija za McLaren dok god je ovaj pravilnik na snazi, a onda bi se mogli upustiti u novu avanturu s npr. BMW-om od 2020. (pod uvjetom da žele sami vrh i tvorničku podršku) kad bi F1 mogla odbaciti trenutne motore i prijeći na neke jednostavnije motore prihvatljivije motore i za proizvođače i navijače (za proizvođače bi to značilo jednostavnije/jeftinije, a za navijače glasnije s obzirom da ovi tihi motori i dalje nisu prihvaćeni).

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Gdje je taj McLaren bio 2014??? Trebali su biti najbolja customer momčad po vašim nekim računicama. Za top momčad prijelazni period je prelazak na Hondu to što njihova suradnja loše krenula od starta odnosno sami su pozurivali Hondu i sad kaskaju. Ova godina ako odjebu Hondu napraviti će kolaps sistema Honda će kad tad proraditi a oni ako se žele utaboriti u sredini poretka pa budimo realni to je užasns strateška odluka. Mogli su bolje napraviti prijelaz na Hondu tako da budu najbolja custom momcad of Merc I da je Honda ušla prošle ili ove godine bi bilo idealno. Trenutno gledajući njih za momčad niko ne želi da im isporučuje PU.
BMW će naći bolji projekt od Mclarena u obliku Saubera tako da će svu slavu pokupiti za sebe čemu dijeljenje.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kako nitko ne zeli a Mercedes bi im dao motore.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Pitanje je ugovora. Uvjeren sam da mclaren ima hondu u saci jer sigurno u ugovoru ima klauzula i kojoj se govori o tome da sta je honda duzna isporuciti. Vjerujem da mclaren moze tuziti hondu i naplatiti hrpu miliona jer ovi tri godine isporucuju uvjerljivo najlosij proizvod. Ne da nisu dovoljno brzi i da ima fali sekunda ili vise nego ovi putuju po svijetu da bi utrke zavrsavali prije nego krenu.

Mislim da se hondi vise tresu gace nego mcl jer ovi ako krenu trazit odstete zbog uzasno loseg proizvoda za koji je u ugovoru garantirano da ce biti nesto a on je manje od nista onda bi honda najebala gadno...

Bit ce zanimljivo ispratiti to do kraja.

Mislim da bi ovo mogla biti hondi zadnja god u f1. Ako do toga dodje onda stvarno ne znam sta reci. To utjece na cijelu korporaciju. Motor je skoro 20 miliona.. Skartova imaju ko govana i njih im sigurno mclaren nije platio. Motor mjenjaju svaku utrku jedan... To su veliki novci olus imidz...

Skup izlet. Kardinalno...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Od kuda vam to da bi im Mercedes dao PU?
Od kuda vam to da bi BMW ušao u suradnju s njima?
Od kuda vam to da bi BMW uopće ušao u F1?
Ili promjene dobavljača usred sezone?

Nemojte sipati neprovjerene informacije. Mečka opskrbljuje sebe i još dvije momčadi. Nije problem i treću, ali treća je barem 100 milijuna teža od Williamsa, pa sad je pitanje što Mercedes želi. Nisu htjeli dati RB-u, ali spremni su McLarenu!?!?! Ajde dobro.
BMW? Koliko znam ulazi kao tvornička ekipa u WEC (uz bezbroj drugih GT natjecanja). Koliko su oni zainteresirani u današnjoj situaciji, sa današnjim troškovima uložiti u jedan takav projekt je veliko pitanje? Tu je i stvar rivaliteta između njih i Mercedesa. Jesu li spremni gledati barem dvije sezone u leđa u Mečki + Mercedes je tvornička ekipa, a BMW? Itd itd. Puno je tu pitanja i nepoznanica. Ali bezveze je uopće pričati o BMW-u, kada trenutno nisu u nikakvoj opciji.

Ron Dennis je sigurno imao dobre namjere kada je u pitanju McLaren Honda. Jbg Mercedes je ušao kao tvornička ekipa. Uložili su puno novca, PU je njihov projekt. Kompanija takvog kredibiliteta, takvih resursa sigurno nije ušla u F1 gledati u leđa drugima, već je jedini cilj bio naslov prvaka. Dennis je procijenio da McLaren više neće imati status broj 1, što i nije samo procjena već i realnost.

Ušla je Honda i rezultati se danas vide. Djeluju totalno nepripremljeno, neorganizirano.... Šteta imaju velike resurse, samo nebo im je granica, ali očigledno postoje neke barijere zbog čega su tu gdje jesu.
Kada se priča o McLarenovoj šasiji, ona sigurno nije na razini top ekipa, ali postoji nešto što se zove kompromisi. Kao što je RB radio kompromise 2015 godine kako bi poboljšao top speed, tako i McLaren radi ili bolje rečeno stoji na mjestu. Jbg motor je srce bolida, ak to ne radi zaku..... sve.
Već sam trubio o tome. McLaren je u nezavidnoj situaciji. S jedne strane ugovor predugo traje, s druge dobivaju lijepe novce iz Japana.
Osobno da sutra mogu dobiti Mercedesov motor 99% bih prešao na Mečku.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Sta ti je tu cudno. Opskrbljivali su ih i prije. Opskrbljivati ce ih opet. Nije da se ih boje. Sam Mansour Ojjeh ih je kontaktirao.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Što se tiče McLarena i BMW-a: oni su ove godine potpisali suradnju vezanu za motore za McLarenove cestovne automobile. Zbog toga smatram da je ovo vrlo realna opcija, ali ne odmah, nego za nekoliko godina, kad bi u F1 mogli biti uvedeni novi motori (ako se ne varam trenutna pravila vrijede do 2020.). Siguran sam da će Liberty biti za promjene po tom pitanju i da će htjeti uvesti jednostavnije i jeftinije motore od ovih te tako privući nove proizvođače. Negdje sam čak pročitao da bi i potencijalni proizvođači mogli biti uključeni u pregovore za nove motore, a upravo tad bi McLaren lako mogao privući BMW natrag u F1.

Dotad bi mogli ostati na Hondi, no ne vjerujem u to jer ne vjerujem u Hondu (reći će kolega @Frantic da im se premalo vjeruje, ali nema veze :mrgreen: ). To sam već pisao, ukoliko do kraja sezone ne naprave pošten pomak i po poudanosti i po brzini, McLaren će krenuti u intenzivno traženje alternative i ako pridobiju Mercedes, prebacit će se na njih već 2018., bez sumnje.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Najveci krivac za ovakvo stanje je McL. Pred experimentalnu fazu, kad sve jedan tim ima gotov proizvod i spreman da ga testira i utrkuje, oni raskidaju ugovor sa Mercedesom, te najavljuju saradnju sa Hondom.

Hibridna era je trebala privuci dosta tvornickih kompanija, no niko u prvoj sezoni nije htio da baca macice u vodu sem Honde. Renault je kao dobavljac motora bio tu, ali kao tim je cekao koju godinu.

Nakon sto se desio debakl u prvoj sezoni Renaulta i Ferrari-ja, te pravilnikom vezali ruke oko razvoja motora, te vidjeli dominaciju Mercedesa, nikome vise nije palo na pamet da udje u F1.

Ferrari i Renault su donekle nasli rijesenje svog problema, Honda tek izlazi na stazu. U McL su morali znati da ce se razvoj motora zamrznuti, te da se Honda nece moci tako lako usetati u F1. No hajde isli su na rizik, ali tim sa takvom tradicijom nije smio si dopustiti ovakvu avanturu.

Da je kojim slucajem Honda u elementu, da su Ferrari i Renault bili bolji na samom pocetku, danas bi na vrata F1 kucali BMW, Audi, VW itd...

No ove sezone, Ferrari i Renault mogu da iznenade, cak su favoriti za titulu!!! Dok Honda istu muku muci i to je zalosno. Da su uradili isti kao Renault (team) usli u vec drugu sezonu hibrida, nakupili se znanja, te imali testnu sezonu, danas bi McL bio druga prica! Ali sbb kbb..
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la:Pitanje je ugovora. Uvjeren sam da mclaren ima hondu u saci jer sigurno u ugovoru ima klauzula i kojoj se govori o tome da sta je honda duzna isporuciti. Vjerujem da mclaren moze tuziti hondu i naplatiti hrpu miliona jer ovi tri godine isporucuju uvjerljivo najlosij proizvod. Ne da nisu dovoljno brzi i da ima fali sekunda ili vise nego ovi putuju po svijetu da bi utrke zavrsavali prije nego krenu.

Mislim da se hondi vise tresu gace nego mcl jer ovi ako krenu trazit odstete zbog uzasno loseg proizvoda za koji je u ugovoru garantirano da ce biti nesto a on je manje od nista onda bi honda najebala gadno...

Bit ce zanimljivo ispratiti to do kraja.

Mislim da bi ovo mogla biti hondi zadnja god u f1. Ako do toga dodje onda stvarno ne znam sta reci. To utjece na cijelu korporaciju. Motor je skoro 20 miliona.. Skartova imaju ko govana i njih im sigurno mclaren nije platio. Motor mjenjaju svaku utrku jedan... To su veliki novci olus imidz...

Skup izlet. Kardinalno...
Jedino što McLaren u šaci ima su Hondine pare to je što znamo sa sigurnošću. Plaćaju sve i svašta. Klauzule koje spominjes zašto misliš da su jednostrane?
McLaren je mogao ostati custom momcad Mercedesa 2-3 godine dok suradnja sa Hondom ne urodi plodom, sami sebi su najveći neprijatelj.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
croatic f1 je napisao/la:Što se tiče McLarena i BMW-a: oni su ove godine potpisali suradnju vezanu za motore za McLarenove cestovne automobile. Zbog toga smatram da je ovo vrlo realna opcija, ali ne odmah, nego za nekoliko godina, kad bi u F1 mogli biti uvedeni novi motori (ako se ne varam trenutna pravila vrijede do 2020.). Siguran sam da će Liberty biti za promjene po tom pitanju i da će htjeti uvesti jednostavnije i jeftinije motore od ovih te tako privući nove proizvođače. Negdje sam čak pročitao da bi i potencijalni proizvođači mogli biti uključeni u pregovore za nove motore, a upravo tad bi McLaren lako mogao privući BMW natrag u F1.

Dotad bi mogli ostati na Hondi, no ne vjerujem u to jer ne vjerujem u Hondu (reći će kolega @Frantic da im se premalo vjeruje, ali nema veze :mrgreen: ). To sam već pisao, ukoliko do kraja sezone ne naprave pošten pomak i po poudanosti i po brzini, McLaren će krenuti u intenzivno traženje alternative i ako pridobiju Mercedes, prebacit će se na njih već 2018., bez sumnje.
Naravno.
Premalo se vjeruje Hondi. :chill:
:rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

wilson
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Alonso
https://youtu.be/iJB16jGO4WI

Koliko je sve to komplicirano. Boli glava.

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
Hasegava: “Top momčadi su isporučile dobre rezultate, a mi smo prošle godine krenuli lošije te smo se poboljšavali.
To ispada kao da je bolje odmah napraviti lošiji motor, jer se onda tijekom sezone možeš pohvaliti sa velikim napretkom, a drugi odmah naprave dobar motor, ali se ne mogu pohvaliti sa većim napretkom (valjda se u početku presaugaju). Gdje je onda želja biti top momčad kad već u startu ne možete napraviti , barem, dobar motor?
Počinjem strahovati da Honda više ništa ne može napraviti ne samo revolucionarno nego i bar, koliko-toliko, dobro.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Da prebacimo u ovu temu
MSC je napisao/la:Mclarenu bi bilo bolje da ima pogon na pedale i vreću finog kvarcnog pijeska ispod poklopca motora umjesto ovog agregata za kosilicu samo nepouzdanijeg i s manje konja. A i poznato je da Alonso voli biciklizam pa bi bar uživao čovjek.
[ link do slike ] :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
bojler o hondi i korporativnoj kulturi u istoj...koju po njemu treba mijenjat pod hitno, jelte.
https://www.motorsport.com/f1/news/mcla ... re-884671/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
http://www.racer.com/f1/item/139032-it- ... -fix-brown

-ulazak u Q2 u Australiji će biti dobar rezultat.
-puno ljudi rade na poboljšanju i ne zuna koliko će utrka trebati da se stvari srede
-očekue tešku sezonu
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
u sličnom tonu:
https://www.motorsport.com/f1/news/hond ... gp-885008/
du, du, du, nema nam pomoći...
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
ispravak ispravka bi trebao doć (po planu) za monaco:
https://www.motorsport.com/f1/news/hond ... ne-885582/
što mi vrlo paše, da budem iskren. :malooptimizma:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡