Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
CrashOverride je napisao/la: 16.09.2024., 11:24 Ovo mu i je i najbolja pozicija nakon tih PPa u te 4 godine a 2022 je ima DNF dok je bio vodeci ..

Ne krivim Sainza za kontakt jucer ali ga krivim za sve ostalo prije toga.. Sve sto je moga krivo odigrat je odigra.. U biti jednu stvar nije napravio, nije pokupio Leclerca :zubo:
Da, nakon nepuna 2 kruga u vodstvu
Jadan motor, prepao se vodeće pozicije :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Frantic je napisao/la: 16.09.2024., 11:08 @Vettel-Ferrari
Sainzov krimen nije samo to postavljanje u zavoju (barem ne za mene). Njegov je krimen (i da, puno je veći) što nije bio bliži kolegi u kvalama pa da zaključaju prvi red.
Zatim mu je krimen što je popušio mjesto na startu. Čitav vikend je bio u sjeni kolege.
Taj drugi stint je odvezao (do nekih 3-4 kruga prije kraja) gotovo u praznom zraku, dok se trojac naprijed gužvao, puhao sa DRSom, jeo gume....
A najveći mu je krimen što mu je zinula guzica i za Čarlijevim 2. mjestom.
Nije mi jasna njegova putanja (tj. jasna mi je, u kontekstu gornje rečenice), ne prilikom kontakta sa Perezom, već ranije, nakon što je Perez popušio poziciju nakon neuspjelog napada na Leclerca. Mogao je mirne duše drugačije se pozicionirati i uopšte ne dozvoliti da mu Perez priđe i zavuče se sa strane, što je kasnije dovelo do kontakta.
U redu je kritikovat Sainza, forma mu pada, a Ferrariju je potrebno da ima dva jaka vozača za ekipni poredak.

Ali nema mi smisla da nakon utrke fokus kritika iz Ferrari tabora bude na Sainzu, umjesto na Leclercu, ako Sainz nije kriv za sudar, jel.
Uzimati mu kao krimen zbog postavljanja bolida u krivini i proicirati njegove namjere naspram kolege je itekako svaljivanje krivnje. A u isto vrijeme opravdava se Leclerc da nije mogao bolje/više, bez obzira kako se postavio i branio od Piastria. Šta je drugo nego dvostruki standardi.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: McLaren
Jo kad vidim kad netko pise da je McLaren daleko nesposobniji od Ferrarija , da smo vidjeli vece gluposti od McL nego Ferrarija i slicno.
U tren oka se zaborave prosle citave 3,4,5 a moguce i vise sezona.
McL radi pizdarije 3,4,5 utrka , Ferrari 3,4,5 sezona , nekako mi se cini da je to ogromna razlika.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Vettel-Ferrari
Hehe, ajmo ovako postaviti stvari
Čarli je mogao uzeti 7 bodova više (da se odbranio od Piastrija).
Karlo je mogao uzeti 18 bodova više (da se kvalifikovao drugi, umjesto sa 0,44s zaostatka za kolegom, sa npr. 0,3s zaostatka - to bi bilo ispred Oscara, da je uredno startao i zadržao to 2. mjesto do kraja iza kolege). Na trenutak (nekih 10-ak sekundi) je mirisalo da bi mogao uzeti 15 bodova (pa čak i opet 18, ukoliko bi do kraja pretekao timskog kolegu sa potrošenim gumama - tek tad bi ispao junak, a mogu zamisliti koliko bi se Leclerc pljuvao), a definitivno je mogao uzeti 12 bodova.
Uzeo je 0 (nula) bodova.
Dodatno, Lando, Mclaren i Max su profitirali po nekoliko bodova, zbog njegove 0 (i Checove 0, jer su te dvije 0 "povezane").
I što kaže @Crash, sreća pa nije pokupio timskog kolegu (ne znam koliko je bilo "šansi" za to).
Opet da napomenem, ne krivim ga za kontakt sa Perezom, već za postavljanje i biranje putanje u onih nekoliko sekundi prije kontakta.
Jednostavno, nije ga bilo "nigdje" (govorim u poređenju sa timskim kolegom; taj drugi stint trke je vozio neopterećen, u praznom zraku, pa ne iznenađuje nešto brži tempo nego kod prvog trojca) skoro čitav vikend, do 4-5 krugova prije kraja.
A onda je (jednim dijelom) usrao motku.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

raca
GP3
GP3
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: McLaren
Frantic je napisao/la: 16.09.2024., 15:13 @Vettel-Ferrari
Karlo je mogao uzeti 18 bodova više (da se kvalifikovao drugi, umjesto sa 0,44s zaostatka za kolegom, sa npr. 0,3s zaostatka - to bi bilo ispred Oscara, da je uredno startao i zadržao to 2. mjesto do kraja iza kolege). Na trenutak (nekih 10-ak sekundi) je mirisalo da bi mogao uzeti 15 bodova (pa čak i opet 18, ukoliko bi do kraja pretekao timskog kolegu sa potrošenim gumama - tek tad bi ispao junak, a mogu zamisliti koliko bi se Leclerc pljuvao), a definitivno je mogao uzeti 12 bodova.
Uzeo je 0 (nula) bodova.
Dodatno, Lando, Mclaren i Max su profitirali po nekoliko bodova, zbog njegove 0 (i Checove 0, jer su te dvije 0 "povezane").
I što kaže @Crash, sreća pa nije pokupio timskog kolegu (ne znam koliko je bilo "šansi" za to).
Opet da napomenem, ne krivim ga za kontakt sa Perezom, već za postavljanje i biranje putanje u onih nekoliko sekundi prije kontakta.
Jednostavno, nije ga bilo "nigdje" (govorim u poređenju sa timskim kolegom; taj drugi stint trke je vozio neopterećen, u praznom zraku, pa ne iznenađuje nešto brži tempo nego kod prvog trojca) skoro čitav vikend, do 4-5 krugova prije kraja.
Zamisli da sad ispružiš ruku. Ispod pazuha staviš dva jaja. Kakav bi to kurac bio. Idealnan :zubo:. Ne ljuti se prijatelju, sam se zajebavam malo i na vaš račun. Dosta smo i mi sranja pravili, a ja bio sarkastičan na naš račun

Frantic
Formula 1
Formula 1
raca je napisao/la: 16.09.2024., 15:41 ....
Zamisli da sad ispružiš ruku. Ispod pazuha staviš dva jaja. Kakav bi to kurac bio. Idealnan :zubo:. Ne ljuti se prijatelju, sam se zajebavam malo i na vaš račun. Dosta smo i mi sranja pravili, a ja bio sarkastičan na naš račun
:rofl: :rofl: :klanjam:
Ma kakva ljutnja.
Popravi mi ovaj sivi kišni dan!

Imaš privatnu poruku
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 16.09.2024., 15:03 Jo kad vidim kad netko pise da je McLaren daleko nesposobniji od Ferrarija , da smo vidjeli vece gluposti od McL nego Ferrarija i slicno.
U tren oka se zaborave prosle citave 3,4,5 a moguce i vise sezona.
McL radi pizdarije 3,4,5 utrka , Ferrari 3,4,5 sezona , nekako mi se cini da je to ogromna razlika.
Malo si sezona i rekao :zubo:
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Frantic je napisao/la: 16.09.2024., 15:13 @Vettel-Ferrari
Uzeo je 0 (nula) bodova.
Mogli su imati P1 i P2, pa su mu mogle otkazati kočnice u prvom zavoju pa da obojica ispadnu. Jebiga, moglo je, ali nije bilo tako, šta imamo od toga...
Bio je poprilično loš za Ferrari ovaj vikend, kao i što mu generalno forma ide ka dole, što sam već pisao, što ne ide na ruku ekipi, koja je do prije ove utrke i nakon kvalifikacija se imala itekako čemu nadati u ekipnom poretku.
Mislim da ne bi, ili bar ne bi trebao biti smatran junakom da se dokopao P2, ali ne znamo šta bi i kako bilo da nije bilo to što je bilo sa Perezom. Ako bi i bilo napada mislim da je to na ekipi da riješi i spriječi, ako spriječiti može, a vjerujem da bez obzira na okolnosti od početka sezone za Sainza tu ipak postoje dogovori koji bi se postojali (možda se varam).
Ono što nakon svega ostaje evidentno jest da ga se indirektno krivi za sudar, iako za sam sudar nije kriv, već je svojim ponašanjem i pozicioniranjem izazvao (a možda i zaslužio?). To mi sve više ide ka tome da se šamara mrtvog magarca... Zbog čega rekoh da ga čeka psihički dosta izazovnih nekoliko zadnjih utrka u Ferrariju, pogotovo ako i u samoj ekipi vlada slična atmosfera.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Novo fleksibilnije prednje krilo bilo je planirano za Austin, ali stiže u Singapur...

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Miriše mi sve na još jedan pole i propuštenu priliku za pobjedom u Singapuru.
slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 4 mj
A valjda neće....ali kako to ide, kad krene loše, ide par trka u nizu.

Ali bilo bi lijepo da završe 1-2 ili 1-3....a i zaigrali bi prvenstvo skroz. RB očekujem loš rezultat, a McLarenu bi pripuhahi....štoviše, s ove dvije trke koje im pašu, imali su priliku i McLaren preskočiti. Da nije bilo sudara, bili bi na korak RB već i prošli vikend.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 17.09.2024., 14:30 Novo fleksibilnije prednje krilo bilo je planirano za Austin, ali stiže u Singapur...
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
slika
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Da li je itko saznao sta znaci
phase 1 brake release
Fino Alla Fine

F12000
Formula 1
Formula 1
Vjerojatno kako je Brungle rekao, savjetovali su mu da skrati zonu kočenja u prvom zavoju.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 21.10.2024., 16:35 Da li je itko saznao sta znaci
phase 1 brake release
I don't know what that means :neznam:
:zubo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: #93, #33
Da nije neka šifrovana momčadska naredba

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Grah0 je napisao/la: 21.10.2024., 18:59 Da nije neka šifrovana momčadska naredba slika
Haha.. Moguce da je poceo stizat Leclerca pa su mu rekli da ohladi :prcnjau:
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Samo da nabacim pohvale cijeloj momcadi i cestitam fanovima, napokon utrka kavu zasluzujete :thumbs: :thumbs:

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Kada dominiraš, a Ferrai u SADu je bio dominantan, lako je i strategiju odradit!

Vidimo da i McLaren i Red Bull imaju C, D, E strategije, a uvijek se Ferrai ismijavo.

Srljali su kvalitetno, ali otkad je otišo onaj panj za strategije, ovo je preporod
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡