Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Meni su smjesne te konstatacije Ferrari je sporiji na hardu, Ferrari je sporiji na pravcu, Ferrari je 4 momcad u 3. sektoru. Kolega sad samo recite da je Leclerc nesto nadnaravno danas vozio s obzirom na ogranicinjenja bolida. Ne mozes uvijek dobiti sve i moras odigrati na talenat, na iskustvo. Nemas bolid od pola sekunde. U redu. Ali imas bolid za pobijedu, sve ostalo je uvreda za zdravk razum. Puno ispirka, tipicno za balkanski mentalni sklop.
Ja bih ipak rekao da je Leclerc podbacio, da je Oscar iskorirstion ponudjeno i da bi Max u Ferrarijevom bolidu danas pobijedio.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Odgledao sam ponovo trku na miru. Charlesov poraz 1/1! Skoro 30 krugova je bio u DRS Piastrija, realno sporijeg vozaca McLarena... da nije bilo te greske i propusta na pocetku 21. kruga, siguran sam da bi Ferrari tj Charles pobjedio sa 10ak sekundi prednosti. Najbolji pokazatelj tempa Ferrarija je bio Carlos! Piastri je usporavao Leclerca koji je na kraju morao sprziti gume... Nema izgovora, ovo se moralo pobjediti! Ne kazem da je Ferrari brzi od MCL, McL je i dalje najbrzi bolid, ali je Lec danas bio najbrzi i morao je pobjediti. McL je znao da je onaj manevar kojem se Charles nije nadao i izgledao kao amater, jedina sansa, i iskoristili su je... opet je Ferrari, tj Lec ispustio pobjedu, na zalost!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@Iceman
Meni to nisu smiješne konstatacije.

Leclerc ni u kom slučaju nije podbacio.
Niti je "nadnaravno" vozio.
Ako je i imao grešku to je bilo što se nije agresivno branio prilikom Oscarovog napada.
Što ne znači da ga Oscar ne bi prošao sa vanjske strane.
Ili naredni krug.

Oscar je danas vozio bolji bolid. Sveukupno. Kraj priče.

Da li bi Max pobijedio?
Možda.
A možda bi zakucao Oscara prilikom odbrane.
A možda bi (ukoliko bi ga Oscar pretekao) divebombao na pokušaju vraćanja prve pozicije pa kud puklo da puklo....
Kako taj Max ne može na svježem hardu uzeti Norrisa na hardu starom 20 krugova?
Ah, pa Red Bull nije više al pari Mclarenu. Vidiš, ni to nije smiješna konstatacija!

Takođe, i ja ću reći da je Čarli u Mclarenu, PP prednost bi bila 0,5s ispred drugoplasiranog i da bi danas hladno pobijedio sa nekih 20s razlike.

@nelinjo
Sainz je imao nešto brži tempo jer je bio u praznom zraku.
Nije imao kroz prva dva sektora (gdje je Ferrari bio jak, a ne možeš preteći) bolid ispred sebe!!
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Evo cak je i @nelinjo nekim cudom skinuo ruzicaste naocale. Sve pet kolega :thumbs:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Leclerc je izgubio utrku kada nije dovoljno agresivno branio prvu poziciju. Ovo iza Piastrija nikada nije bilo za pretjecanje osim neki previše ambiciozni divebomb.

Ne razumijem toliku paljbu po Leclercu. Lik je odvozio vrhunski i pogriješio. To ga je koštalo pobjede, ali je završio P2 u bolidu koji možda neće ni moći konkurirati McLarenu ostatak sezone. To nisu ni približne greške McLarena i Norrisa da baš bacamo drvlje i kamenje prema vozaču koji je očito u formi, a i momčadi koja je izgleda pohvatala neke konce sa bolidom.

Do nedavno nismo mogli ni sanjati borbu sa Mclarenom...pa makar i ako je to bilo na dvije utrke.

Ako je Ferrari zaista konkurentan na drugim stazama i ako je ovo po vama loš dan Leclerca onda jao McLarenu jer od njih smo vidjeli daleko veće pizdarije.

Ja sam zadovoljan kako stvari stoje u Ferrariju trenutno i nadam se daljnjem napretku. Baš ste silno zapeli za Leclerca. Što je najbolje ja ga ni ne volim, ali čovjek u nešto malo lošijem bolidu hvatao najbolji bolid unutar sekunde 30 krugova dok gume nisu posustale. Piastri je danas bio bez greške i to je to.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 15.09.2024., 18:13 Leclerc je izgubio utrku kada nije dovoljno agresivno branio prvu poziciju. Ovo iza Piastrija nikada nije bilo za pretjecanje osim neki previše ambiciozni divebomb.

Ne razumijem toliku paljbu po Leclercu. Lik je odvozio vrhunski i pogriješio. To ga je koštalo pobjede, ali je završio P2 u bolidu koji možda neće ni moći konkurirati McLarenu ostatak sezone. To nisu ni približne greške McLarena i Norrisa da baš bacamo drvlje i kamenje prema vozaču koji je očito u formi, a i momčadi koja je izgleda pohvatala neke konce sa bolidom.

Do nedavno nismo mogli ni sanjati borbu sa Mclarenom...pa makar i ako je to bilo na dvije utrke.

Ako je Ferrari zaista konkurentan na drugim stazama i ako je ovo po vama loš dan Leclerca onda jao McLarenu jer od njih smo vidjeli daleko veće pizdarije.

Ja sam zadovoljan kako stvari stoje u Ferrariju trenutno i nadam se daljnjem napretku. Baš ste silno zapeli za Leclerca.
Potpis :thumbs:

Prvi bold.
Čovjek je od 20+ krugova koliko je proveo u DRSu iza Piastrija, sigurno 5-6 puta ulazio na "pravac" (mislim, nije pravac, ali shvatate poentu) sa niskih 0,6s zaostatka, pa čak i sa visokih 0,5s zaostatka. Na aktiviranju DRSa je znao biti u zaostatku nešto sitno preko 0,4. I sve što je uspijevao odraditi je da se približi Piastriju (nakon što je ovaj uredno zatvorio unutrtašnju stranu) na kočenju na nekih cca. 0,15s (mislim da je minimalno bilo 0,116s zaostatka, ali nemojte me držati za riječ). Lik nije mogao ni divebobmbati. :mrgreen:

Drugi i četvrti bold.
Meni je bilo donekle jasno od strane Sebovih navijača. Pa i od Maxovih (ili RB) navijača. Kao i od Sainzovih. Nisu mi jasni navijači Ferrarija!
Mada je bilo je onih koji su pomalo pretjerivali pro Leclerca (@nelinjo, npr., iako se u dosta stvari oko Leclerca slažemo). Prošlu trku ukivanje u zvijezde, danas užas, katastrofa, ovo, ono....

Treći bold.
:klanjam: :mrgreen:
Ako je tako, lik je legitiman kandidat za naslov.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Meni je Lec trenutno omiljeni vozac i znam da ima to sampionsko u njemu... ali kada je zasrao, zasrao je... nije smio dozvoliti ono! Priznao je da se nije nadao... kao sto sam i napisao tokom trke, izgledalo je kao da ga je pustio da prodje pored njega, a to je i izjavio na kraju trke, "ok, prosao si, ali se vracam za par krugova na prvo mjesto"! 😀 šipak! McL je najbolji bolid 100%, ali Piastri nije najbrzi vozac McL koliko god to u ovom trenutku nekom izgledalo... da je Lec ostao prvi jos nekoliko krugova, bio bi 10 sekundi ispred na kraju, siguran sam... ovako, jos jedna propustena prilika... ali raduje forma Ferrarija svakako. Cekamo Singapur, tu bi trebalo da smo najjači!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ne znam koji to sporiji bolid ganja brzeg 30 krugova u DRSu ali ajde, nije da je nesto toliko bitno...
Leclerc se dao iznenadit i potpisa kapitulaciju..
Prilikom njegovih napada Piastri si to nije dozvolio..
Piastri da je bio brzi odvojio bi se mirno kao i Leclerc u prvom stintu..

Jos jednom treba naglasiti box Ferrarija sa jos jednim propsipanjem prednosti a one poruke
box opposite to McLAren
kad su svi prije utrke rekli da idu u jedno zaustavljanje ne treba zaboravit.
Slager je pitanje Leclerca sta misli o planu C na sto je jasno rekao da je plan glup ako nisam nesto krivo napisa..
Fino Alla Fine

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Taj poziv u box je bio u trenutku kad su bile žute zastave. Vjerojatno su mislili da će možda Safet izaći.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Grah0 je napisao/la: 15.09.2024., 22:41 Taj poziv u box je bio u trenutku kad su bile žute zastave. Vjerojatno su mislili da će možda Safet izaći.
Izgledno, da.. Premda je trajala sekundu, onda i dobra reakcija obzirom da je Ferrari u pitanju :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Crash, Perez kao da nije postojao, na nekih 0,7s-1s-1.5s iza Leclerca?
Ferrari je bio vidno sporiji upravo tamo gdje je to bilo najvažnije u trci, a to je onaj "pravac". Čitav vikend su sporiji u 3. sektoru (čak i u Čarlijevom PP krugi).
Odgovor na plan "C" mu je bio, ako sam dobro čuo "Not stupid".
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 15.09.2024., 23:31 @Crash, Perez kao da nije postojao, na nekih 0,7s-1s-1.5s iza Leclerca?
Je, postojao je.. Mozda zbog sporijeg Piastrija ispred :prcnjau:

Nije bas da je Piastri prosa Leclerca onako cisto ili sa vanjske strane gdje se jasno vidi dosta veca brzina nego je se bacio na unutarnju stranu sto samo govori da su bolidi bili li/la..

McLaren je bio brzi na tom dijelu staze ali izgleda ne dovoljno da to bude obilazenje nego je mora zaskocit Leclerca.

Pricu da ga tako nije prosa Piastri da bi to napravio s vanjske strane ne mogu trenutno prozvakat jer ne znamo, znamo samo sta je bilo.
Isto tako ne znamo da li je Piastri namjerno drza Leclerca u DRSu ( u sto sumnjam ) jer nije htio Checa iza sebe, osobno vjerujem da je moga, da bi se odljepio kako je i napravio kad su Leclercu propale gume

Uopce ne zamjeram Leclercu sto nije bacio neki dive na Piastrija, puno vise mu zamjeram to sto nije isa branit unutarnju stranu i nije mu to prvi puta, znao je vec ispast magarac na taj nacin.

Ucinilo mi se da je reka samo stupid :zubo: :thumbs: za ispravku
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari nije mogao meda na pravcu
Čovjek je od 20+ krugova koliko je proveo u DRSu iza Piastrija, sigurno 5-6 puta ulazio na "pravac" (mislim, nije pravac, ali shvatate poentu) sa niskih 0,6s zaostatka, pa čak i sa visokih 0,5s zaostatka. Na aktiviranju DRSa je znao biti u zaostatku nešto sitno preko 0,4. I sve što je uspijevao odraditi je da se približi Piastriju (nakon što je ovaj uredno zatvorio unutrtašnju stranu) na kočenju na nekih cca. 0,15s (mislim da je minimalno bilo 0,116s zaostatka, ali nemojte me držati za riječ).
Ferrari je čitav vikend donji u trećem sektoru.
Za mene važi i obrnuto.
Da ga Piastri nije pretekao tad kad ga je pretekao, uzeo bi ga, možda ne sa vanjske, onda sigurno sa unutrašnje u nekom od narednih krugova.
Naravno, onda bi možda bila priča da je Leclerc pukao pod pritiskom. :mrgreen:

Čak me ne bi iznenadila ni situacija da je Leclerc nekako pretekao Piastrija, pa da mu ovaj opet vrati, koji krug poslije.

A Pereza sam pomenuo kontra tvoje konstatacije "koji sporiji bolid ganja bržeg u DRSu skoro 30 krugova".
Pa jel Leclerc trebao pustiti Pereza?
Morao je pushati, ako ništa, ono zbog Pereza.
Na kraju, pojeo je gume i samo kurčevito ponašanje Pereza i Sainza mu je sačuvalo 2. mjesto, inače bi, vrlo moguće, završio i 4.
Oscar je vozio 1. i 2. sektor (a Ferrari je tu bio jak) tako kako je vozio. Da li je tu "dozirao ili ne", ne znam, nije ni bitno, tamo je vrlo teško (skoro nemoguće) preticati. Znao je (valjda su mu javili na TR, a i da nisu, sam je mogao skontati) da ga Ferrari ne može preteći na prilazu prvom zavoju.

Elem, nisam nezadovoljan. Slažem se da je trebao biti agresivniji na branjenju, hebaji ga sad.
Puno više sam nezadovoljniji onime što je Sainz pokazao ovaj vikend.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 16.09.2024., 08:53 A Pereza sam pomenuo kontra tvoje konstatacije "koji sporiji bolid ganja bržeg u DRSu skoro 30 krugova".
Vidis da je Piastri bio sporiji jucer :zubo: pa je cak i Pereza drza na dohvat ruke

Ne znam kad bi ga i ako bi ga uzeo Piastri da Leclerc nije zaspa.. Ostaje samo da ga je uzea kod prvog pokusaja napada..
Znaju svi da je vrijeme za neki malo odvazniji pokusaj na pocetku stinta dok imas vise gripa i tu je Leclerc zajeba... Nisam slusa izjave poslije utrke ni na presici poslije.. Dns cu..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 16.09.2024., 09:54 ....
Vidis da je Piastri bio sporiji jucer :zubo:
....
Da, izgleda da je Čarli mutav jer ne može preteći sporijeg od sebe :zubo:
Nikad ništa od njeg.....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
To nisam nikad napisa ali ne znam koji brzi bolid drzi dva bolida iza sebe u DRSu jer mu se hoce i dosadno mu

Evo i sta kaze Oscar
I knew that if I didn’t get past at the start of the stint, I was never going to get past, so I went for a pretty big lunge but managed to pull it off and then hang on for dear life for the next 35 laps.

“The last couple of laps, once [Leclerc] dropped out of DRS, were a little bit more relaxing
Fino Alla Fine

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Meni je Leclercovo izdanje jučer poprilično indikativni pokazatelj njegovih slabosti i ograničenja u utrci, prije svega zbog situacije kad je izgubio vodstvo. Ovakav kakav jest, mislim da u sezoni 2021. ne bi ni blizu bio ni Hamiltonu ni Verstappenu, da je bio na mjestu jednog od njih.
Piastri se jučer pokazao boljim i iskoristio je prvu priliku da preuzme vodstvo hrabro, ali sasvim regularno, dok je Leclerc čini mi se ostao u čudu i prihvatio to kao nijemi promatrač. Možda je u tom trenutku i mislio da će moći lako vratiti poziciju kasnije nazad, ali to svejedno onda ide njemu na teret.
Imao je on i agresivnih izdanja, poput branjenja protiv Hamiltona u Monzi 2019., gdje je bilo na granici regularnosti, da se nije radilo o Monzi i njegovoj prvoj pobjedi, vjerojatno ne bi prošao tako kako jest, budimo realni. A baš je ova situacija jučer bila dosta lakše branjiva, da ne bude na granici pravilnosti, a samo tako je odustao. Po meni to nisu nikako odlike top vozača i na kraju krajeva, još jedan PP je ostao neokrunjen pobjedom.

Sainz s druge strane je imao poprilično meh vikend, do drugog dijela drugog stinta jučer. Osjeti se da je forma daleko od one s početka sezone i da ide ka dole kako se bliži kraju s Ferrarijem. Po čistom tempu u zadnjih 10-tak krugova je bio za P2 jučer, da se nije desio incident s Perezom, koji je legao Leclercu kao budali šamar. Zbog stanja u vozačkom prvenstvu, bolje da je tako ispalo čini mi se, već da je Leclerc završio na P4.
Kako god, čini mi se da će Sainz pored tog što mu je forma u opadanju imati psihički izazovne zadnje utrke u Ferrariju, jer se očekuje da bude dovoljno dobar da doprinosi Ferrariju da drži priključak u ekipnom poretku, a s druge strane da ne smeta i ugrožava Lerclerca. Poslije jučerašnje utrke mi osta dojam da je veći krimen Sainza kako se postavio u jednom zavoju, već čitava Leclercovo izdanje u drugom stintu utrke.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Osobno smatram da je branjenje jedan od najizraženijih fortea Leclerca (poglavito Velika Britanija 2019 https://www.youtube.com/watch?v=RmvZyC6s_Wk jedan od najvećih Charlesovih masterclassa otkad je u F1, Monza 2019, Bahrein 2022...) zato me toliko žalosti i prije svega iznenađuje što je jučer onako kapitulirao pred Piastrijem.

Na kraju balade istina je negdje u sredini. Ferrari je u utrci bio 2. možda i 3. najbrži bolid, ali isto tako Leclerc je mogao i morao taj pokušaj Piastrija bolje zatvoriti.

Jako tužno za vidjeti

slika
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 16.09.2024., 10:20 To nisam nikad napisa ali ne znam koji brzi bolid drzi dva bolida iza sebe u DRSu jer mu se hoce i dosadno mu

Evo i sta kaze Oscar
I knew that if I didn’t get past at the start of the stint, I was never going to get past, so I went for a pretty big lunge but managed to pull it off and then hang on for dear life for the next 35 laps.

“The last couple of laps, once [Leclerc] dropped out of DRS, were a little bit more relaxing
Bold - naravno da nisi, pa vidio si da sam stavio zubu ( :zubo: )

S druge strane, ne znam ni ja kako "brži" bolid ne može preteći na "pravcu" od 2km uz pomoć DRSa :neznam:

Izjave vozača (čast pojedinim izuzecima) odavno mi "ne piju vode".....

@Vettel-Ferrari
Sainzov krimen nije samo to postavljanje u zavoju (barem ne za mene). Njegov je krimen (i da, puno je veći) što nije bio bliži kolegi u kvalama pa da zaključaju prvi red.
Zatim mu je krimen što je popušio mjesto na startu. Čitav vikend je bio u sjeni kolege.
Taj drugi stint je odvezao (do nekih 3-4 kruga prije kraja) gotovo u praznom zraku, dok se trojac naprijed gužvao, puhao sa DRSom, jeo gume....
A najveći mu je krimen što mu je zinula guzica i za Čarlijevim 2. mjestom.
Nije mi jasna njegova putanja (tj. jasna mi je, u kontekstu gornje rečenice), ne prilikom kontakta sa Perezom, već ranije, nakon što je Perez popušio poziciju nakon neuspjelog napada na Leclerca. Mogao je mirne duše drugačije se pozicionirati i uopšte ne dozvoliti da mu Perez priđe i zavuče se sa strane, što je kasnije dovelo do kontakta.

@F12000
Teško je bilo za očekivati da se bilo koji od ta 4 PPa pretvori u pobjedu. Jučer je bila i ponajveća šansa. 2021. i 2023. je bespredmetno pričati o pobjedi, a i 2022. je već bio krenuo period kada je RB počeo da šamara Ferrari u race paceu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ovo mu i je i najbolja pozicija nakon tih PPa u te 4 godine a 2022 je ima DNF dok je bio vodeci ..

Ne krivim Sainza za kontakt jucer ali ga krivim za sve ostalo prije toga.. Sve sto je moga krivo odigrat je odigra.. U biti jednu stvar nije napravio, nije pokupio Leclerca :zubo:
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡