Mercedes je puno prije razvijao taj koncept no ne za F1 već buduću implementaciju u automobile, te je imao puno napredniji turbo sistem i način sagorjevanja koji su i patentirali, a savršeno paše današnjim zahtjevima.. korišten na pokretačkim jedinicama onih kamijona koji sudjeluju u Paris-Drakar utrci. Ja neću ulazit u nikakve teorije zavjere.. pogotovo ovo navlačenje koje nema smisla. ...nitko nije mogao znati da je Mercedes uložio duplo više resursa i vremena u taj budući projekt, barem nitko od drugih proizvođača koji su glasali za promjene.
F1 se sastoji od više igrača pokera.. stoga nikad nemojte baš potpuno vjerovati u ono što se iznosi. Po meni je Mercedes ovo odigrao pametno, jer je i u eri V8 imao najbolju mašinu, te mu je ova era utrke proizvođača legla kao budali šamar. FIA (Todt, koji se uvaljivao svim timovima, tj. uvjek se priklanjao većini) i ostali rivali RB-u vapili su za nekim tehničkim promjenama koji bi konstruktorima (posebice aerodinamičaru AN, koji je kao i danas Mercedes, uzimao mogućnost veće zarade od F1 preko gledanosti) oduzeo alat i skratio mogućnost novih inovacija.. te podredio utrku proizvođača mašina (velikih financijskih riba i glavnih pokretača F1). Ako to tako postavimo, i ponovimo ono Renaulovo vrbovanje (potkopavanje postojeće dominacije svog trofejnog tima RB-a) kako bi pokrenuli utrku proizvođača, i ukinuli utrke konstruktora.. možemo sa punim pravom podržati onaj gnjev samog RedBulla.. to je kao da se popišaš u svoj opanak (u slučaju Renaulta).
To je naravno bio politički cilj.. e sad, ako stavimo u takav kontekst, mogao je Mercedes upozoravati na svašta, što na kraju više zvuči kao blef, kako bi se mislilo da tadašnji najjači proizvođač mašina Merc nema baš sve aševe u rukavu, i to uz svesrdnu pomoć glupavog Renaulta. To je moja pretpostavka, koja i nije daleka od istine.. zar ne.
U svakom slučaju sve što je Mercedes osvojio je sasvim zasluženo.. jedini problem što rukovodstvo u tom slučaju zbog prevelikih troškova promjena i ulaganja ne mogu više tako krojiti stvari kao u slučaju nekih drugih dominacija, kako bi zasladili natjecanje, tj. uskladili snage i skupili grid.
..mislim da smo u offu, što vi kažete dečki?