Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Ferrari Maniac je napisao/la:Uff užas meningitis, ako se ne primjeti na vrijeme, jako loše završava, ja sam se kao dijete izvukao u zadnji čas.
Moje saučešće obitelji i nadam se da su djeca dovoljno stara i da će se i James dobro držati. :(

Što se tiče guma: Ferrari će ih vjerojatno testirati na slobodnim treninzima, a Merc je uzeo za 1 utrku te će isto raditi sa S i SS
moj jaran se srecom izvukao prije 2-3 godine, ako na vrijeme otkrijes, nije nimalo strasno, ali kad pođu glavobolje, stomak, povracanje, e onda je 5 do 12 i jako tesko izlijecit... ja se samo nadam da to nece uticati na njegov posao, tj. da to sve kroz sta prolazi ne unazadi Ferrari jer ipak je jedan od glavnih inzinjera i volio bi da Ferrari pobjedi u Bahreinu i da pobjeda bude sa posvetom naravno, prosle godine su bili blizu, trebali bi i ove :)

Poslano sa mog HUAWEI SCL-L21 koristeći Tapatalk
slikaslika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Ovo je bas velika tragedija! Pa ovo je uzas! Razumijem ako bude Ferrari trpio zbog ovog, ovo su stvari za koje covjek treba imat mnogo snage u srcu! Nadam se da ce Alloson biti dobro, ne vezano za F1, nadam se da ce nastavit zivot normalan (koliko toliko)!.. huhh... Ja bez svoje drage bi frcn'o...

R.I.P Rebecca!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Iskrena sucut Jamesu i njegovoj porodici veliki je to gubitak nadam se da ce se brzo oporaviti i vratiti jos jaci kako bi Ferrari izveo na pobjednicki put.
RIP Rebecca.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Strašno. Moj sućut njemu i njegovoj obitelji. Pretpostavljam da ga neko vrijeme uopće nećemo vidjeti u javnosti. On je još relativno mlad čovjek i onda u ovim godinama izgubiti voljenu osobu je naprosto grozno. :(

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
:thumbsd: :(
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Baš tužna vest. Jako mi je žao čoveka da tako mlad ostane bez voljene osobe. Moje saučešće.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Arrivabene: "In Bahrain we will bring the first upgrades for the car"

Bas mi je zao ovo sto se desilo Allisonu, ova sezona je trebala da bide puna neke dobre pozitive i sad ovo...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Zanimljiva analiza sa Skya. Nisam znao da je Ferrari vozio s manje snage.
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... in-bahrain
Sisu (fin.)

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ferrari Maniac je napisao/la:Zanimljiva analiza sa Skya. Nisam znao da je Ferrari vozio s manje snage.
Ali onda zabrinjava da je turbo otišao unatoč smanjenoj snazi. Može biti da je samo greška u proizvodnji dijelova. Ali ostavlja sumnju. Uh jedva čekam Bahrein jer mislim da će tamo sva četvorica imati šansu za pobjedu. Čak i Kimi.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Dani je napisao/la:
Ferrari Maniac je napisao/la:Zanimljiva analiza sa Skya. Nisam znao da je Ferrari vozio s manje snage.
Ali onda zabrinjava da je turbo otišao unatoč smanjenoj snazi. Može biti da je samo greška u proizvodnji dijelova. Ali ostavlja sumnju. Uh jedva čekam Bahrein jer mislim da će tamo sva četvorica imati šansu za pobjedu. Čak i Kimi.
Navodno je neka tekućina procurila pa oštetila turbo.
Ko ce znat.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Lako moguće. Radi tako banalne stvari je Hamilton odustao 2014. baš u Melbourneu.
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Moje osobno mišljenje kako Ferrari još uvijek čeka Shellovu novu formulu kako bi postigli stabilan efekt samozapaljenja na višim kompresijama bez mogućeg knocking efekta. Tada ćemo vidjeti pravo postojeće stanje agregata.. sada vjerovatno imaju zbog tih problema, uz nešto konzervativnije korištenje mašine, vjerujem i nešto više temperature. Nadam se da će se već u Bahreinu vidjeti pomak, ako ne onda za par utrka. No kako bilo, Ferrari je u svakom slučaju pokazao potencijal. Kako će to Mercedes pokrivati kroz sezonu to je još za vidjeti. Imaju podosta tokena kako bi Ferrari mogli držati na kolko-tolkoj distanci. Pitanje je dali će im to uspjeti za rukom.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Teže će biti Ferrariju prestići Mercedes nego Mercedesu držati Ferrari na distanci. Moje mišljenje je da je Mercedes dolaskom nove ere motora sagradio enormnu prednost ( jer su praktički pisali pravila prema sebi ) koja se počela topiti no mislim da tek od 2017. će se Mercedes moći srušiti. Ove sezone osim pokojih pobjeda Ferrarija, ne očekujem borbu za naslov.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la:Teže će biti Ferrariju prestići Mercedes nego Mercedesu držati Ferrari na distanci. Moje mišljenje je da je Mercedes dolaskom nove ere motora sagradio enormnu prednost ( jer su praktički pisali pravila prema sebi ) koja se počela topiti no mislim da tek od 2017. će se Mercedes moći srušiti. Ove sezone osim pokojih pobjeda Ferrarija, ne očekujem borbu za naslov.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/92727
http://www.autosport.com/news/report.php/id/92513

"Ferrari was against the idea of four-cylinder engines, while Mercedes-Benz and Cosworth had expressed reservations about the costs involved of developing the new designs.

Only Renault was in favour of the move, and its managing director Jean-Francois Caubet had warned that the future of the French car manufacturer in F1 depended on the engine regulations changing." Toliko o pisanju pravila. A imali su 3 godine za izradu i testiranje.
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Dani je napisao/la:Toliko o pisanju pravila. A imali su 3 godine za izradu i testiranje.
Sky Italia are reporting Ecclestone is saying Mercedes have had an unfair advantage during the design process for the new F1 V6 Turbo engines.

“They knew more about the proposed power unit because the Mercedes people were in close contact with the FIA in defining the concept of this engine.

“This is why they had such a strong start last year and they are keeping that advantage now.”

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Sada i službeno još dobrih vijesti: Raikkonenov PU je spreman za Bahrein.
http://www.motorsport.com/f1/news/raikk ... 82029/?s=1
Sisu (fin.)

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Na 14:07 prošlo stavljenog videa onbord presjeka utrke točno se vidi kako je turbo propištao, a 14:13 zaribao. Dobro bi bilo poslušati normalni rad mašine od 13:57 pa na dalje dok 'neprocvili' turbo.

https://vimeo.com/160170429#t=837

..može biti da je Ted rekao kako se ona vatra desila pošto se neka tekućina od rashaldnog sistema zapalila, neznam dali je to bila predpostavka ili provjerena informacija sa obližnjim tehničarima.. sad znamo da je u svakom slučaju izazvano turbom. U svakom slučaju bi trebalo analizirat što je usljedovalo tom kvaru i prepraviti kako nebi više dolazilo do toga.
Zadnja izmjena: hattrick, dana/u 24.03.2016., 18:07, ukupno mijenjano 1 put.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la:
Dani je napisao/la:Toliko o pisanju pravila. A imali su 3 godine za izradu i testiranje.
Sky Italia are reporting Ecclestone is saying Mercedes have had an unfair advantage during the design process for the new F1 V6 Turbo engines.

“They knew more about the proposed power unit because the Mercedes people were in close contact with the FIA in defining the concept of this engine.

“This is why they had such a strong start last year and they are keeping that advantage now.”
Sky Italia, Ecclestone. Dovoljno.
Ecclestone said efforts to close Mercedes’ huge advantage should now be made, even though he admitted that Renault, “who pushed for this revolution, have failed”.
Znači na silu.
Meni je osobno zanimljivo da se nitko iz ferrarija ili renaulta nije bunio već Bernie kojem su uvijek drugi krivi kada mu brod tone.

Will those manufacturers already engaged in the development of a four-cylinder engine face increased costs now they need to redirect their resources toward designing a V6?

To our knowledge, five manufacturers were working on the proposed 4-cylinder engine. They will all need to adapt their project and this will surely involve some additional costs, depending on how advanced each project was. This evolution has been proposed and supported by all four engine manufacturers currently involved in Formula One.

Why is the introduction of the new generation of engines now being delayed by year?

The decision to delay the introduction until 2014 comes at the request of the four engine manufacturers currently involved in Formula One. Their request for extra time is linked to the change in architecture but also to ensure their projects are more robust (one of the goals of the project is to enhance engine durability to c.4000km)
https://adamcooperf1.com/2011/06/30/fia ... -thinking/
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Mercedes je puno prije razvijao taj koncept no ne za F1 već buduću implementaciju u automobile, te je imao puno napredniji turbo sistem i način sagorjevanja koji su i patentirali, a savršeno paše današnjim zahtjevima.. korišten na pokretačkim jedinicama onih kamijona koji sudjeluju u Paris-Drakar utrci. Ja neću ulazit u nikakve teorije zavjere.. pogotovo ovo navlačenje koje nema smisla. ...nitko nije mogao znati da je Mercedes uložio duplo više resursa i vremena u taj budući projekt, barem nitko od drugih proizvođača koji su glasali za promjene.

F1 se sastoji od više igrača pokera.. stoga nikad nemojte baš potpuno vjerovati u ono što se iznosi. Po meni je Mercedes ovo odigrao pametno, jer je i u eri V8 imao najbolju mašinu, te mu je ova era utrke proizvođača legla kao budali šamar. FIA (Todt, koji se uvaljivao svim timovima, tj. uvjek se priklanjao većini) i ostali rivali RB-u vapili su za nekim tehničkim promjenama koji bi konstruktorima (posebice aerodinamičaru AN, koji je kao i danas Mercedes, uzimao mogućnost veće zarade od F1 preko gledanosti) oduzeo alat i skratio mogućnost novih inovacija.. te podredio utrku proizvođača mašina (velikih financijskih riba i glavnih pokretača F1). Ako to tako postavimo, i ponovimo ono Renaulovo vrbovanje (potkopavanje postojeće dominacije svog trofejnog tima RB-a) kako bi pokrenuli utrku proizvođača, i ukinuli utrke konstruktora.. možemo sa punim pravom podržati onaj gnjev samog RedBulla.. to je kao da se popišaš u svoj opanak (u slučaju Renaulta).

To je naravno bio politički cilj.. e sad, ako stavimo u takav kontekst, mogao je Mercedes upozoravati na svašta, što na kraju više zvuči kao blef, kako bi se mislilo da tadašnji najjači proizvođač mašina Merc nema baš sve aševe u rukavu, i to uz svesrdnu pomoć glupavog Renaulta. To je moja pretpostavka, koja i nije daleka od istine.. zar ne. :cool:

U svakom slučaju sve što je Mercedes osvojio je sasvim zasluženo.. jedini problem što rukovodstvo u tom slučaju zbog prevelikih troškova promjena i ulaganja ne mogu više tako krojiti stvari kao u slučaju nekih drugih dominacija, kako bi zasladili natjecanje, tj. uskladili snage i skupili grid.

..mislim da smo u offu, što vi kažete dečki?

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Možda i jeste, ali u zanimljivom offu. :kokice:
Sisu (fin.)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡