IT svijet, vijesti, pitanja itd.
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Uzas. Neki vicu ruter. Neki kazu uzmi box. Neki kazu dns pa sam njega promjenio na 8888 8811ali nista. Neki kazu reset. Sve se bojim da pusing zesci. Na kraju ce bit satelitsku na zid sve mi se cini. Ili max tv za karticu koja je skupa... Ili vpn mozda.
Jel ima netko neki dobar za preporucit da je free trail par dana
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
Jel ima netko neki dobar za preporucit da je free trail par dana
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Prvo što sam pomislio je port forward. Znam da se to trebalo šteliti za torrent, i za još neke stvari. To trebaš našteliti u ruteru. I trebaš imati otvoren isti port u ruteru, i u toj aplikaciji. Nisam nikad koristio tu aplikacijuu pa ne znam opcije. Ali trebalo bi negdje u postavkama biti mjesto gdje podesiš port. I onda taj isti port trebaš otvoriti u ruteru. I to bi trebalo biti to. Ovdje imaš postavke porta za svaki ruter: https://portforward.com/
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Neda ti svabo da gledas.. Jos ako ti je usluga pustena na nelegalan nacin mozes i kaznu pobrat.. Nije se tamo bas za igrat s nekim stvarima..
Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
Moze pojasnjnje oko vpn...
Skinuo sam trial version neki. Instalirao. Spojio sam se preko italije i pise connected. U wi dowsima mi se pojavi i von ikona i wifi. Obje su connected.
Jel to znaci da zaoravo surfma preko druge il adrese?? Treba li mi kada udjem u ruter isto biti izmjenjena ip adresa ili ona ostaje ista ali "iza"rutera budu druge adrese?
Nadalje, tv je sojen kabelom ili wifijem, svejedno. I iptv gledam preko allikacije na tv.
Kako sad napraviti da taj vpn mijenja i te adrese preko kojih tv ide.
Ide li to automatski ili kako? Je li dovoljno samo spojiti laptop preko vpn ili trebam ruter nekako isto preko vpn spojiti?
Usput. U orime timeu tv steka. Ona gore slika sa brzinom 1mbps... Sad je na hrt1 brzina cca 3 (bez obzira na vpn on off) a arena recimo na 30mbps... Zasto to?
Jel moguce da to pokazuje brzinu kojom kanal radi a ne koju ja imam zapravo?
Skinuo sam trial version neki. Instalirao. Spojio sam se preko italije i pise connected. U wi dowsima mi se pojavi i von ikona i wifi. Obje su connected.
Jel to znaci da zaoravo surfma preko druge il adrese?? Treba li mi kada udjem u ruter isto biti izmjenjena ip adresa ili ona ostaje ista ali "iza"rutera budu druge adrese?
Nadalje, tv je sojen kabelom ili wifijem, svejedno. I iptv gledam preko allikacije na tv.
Kako sad napraviti da taj vpn mijenja i te adrese preko kojih tv ide.
Ide li to automatski ili kako? Je li dovoljno samo spojiti laptop preko vpn ili trebam ruter nekako isto preko vpn spojiti?
Usput. U orime timeu tv steka. Ona gore slika sa brzinom 1mbps... Sad je na hrt1 brzina cca 3 (bez obzira na vpn on off) a arena recimo na 30mbps... Zasto to?
Jel moguce da to pokazuje brzinu kojom kanal radi a ne koju ja imam zapravo?
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ne ide nista automatski.. Instalirani app na laptopu samo radi na laptopu..
Da bi podesio ruter treba malo vise cackanja, nije na 2 klika kao kod app za laptop.
Imas ovdje https://www.techradar.com/how-to/how-to ... our-router i na jos dosta mjesta, mozda ti ovaj link odmah i pomogne..
Iz mog iskustva neki ruteri jednostavno nisu nikako htjeli prihvatit sve sto sam trazio od njih da bi VPN radio..
Da bi podesio ruter treba malo vise cackanja, nije na 2 klika kao kod app za laptop.
Imas ovdje https://www.techradar.com/how-to/how-to ... our-router i na jos dosta mjesta, mozda ti ovaj link odmah i pomogne..
Iz mog iskustva neki ruteri jednostavno nisu nikako htjeli prihvatit sve sto sam trazio od njih da bi VPN radio..
Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
hvala, provjerim kad doma dodjem...
ali inace, eto jucer od ponoci nadalje sve radi kao beba i brzine su super, preko dana karina, prime time da ne spominjem. sad, da samo meni niti jedna jedina lista ne radi i svaka stvara iste probleme to ne mogu vjerovat... uglavnom katastrofa..
uostalom, milite li da bi box pomogao?
ali inace, eto jucer od ponoci nadalje sve radi kao beba i brzine su super, preko dana karina, prime time da ne spominjem. sad, da samo meni niti jedna jedina lista ne radi i svaka stvara iste probleme to ne mogu vjerovat... uglavnom katastrofa..
uostalom, milite li da bi box pomogao?
- CrashOverride Verified
- Formula 1
A gle, uvijek mozes probat.. Uzmes nekakav u ducanu, probas doma, ako ti ne bude radilo opet, vratis ga.. Imas 2 tjedna da vratis robu bez ikakvog objasnjenja, samo sve mora bit zapakirano i neosteceno naravno..
Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
Ekipa evo mene opet... Ko mujo kod doktora kad je prvi put 100 km a drugi put 50km 
Ukratko,trebam preporuku za neki smart box za lg tv. Nemam pojma o tome pa eto za nekih 30ak eura ako ima sta da mi preporucite da vidim oce radit tv. Ako ne da ga vratim. U ducanu sam bio ali nemaju jbg...
Hvala od srca

Ukratko,trebam preporuku za neki smart box za lg tv. Nemam pojma o tome pa eto za nekih 30ak eura ako ima sta da mi preporucite da vidim oce radit tv. Ako ne da ga vratim. U ducanu sam bio ali nemaju jbg...
Hvala od srca

-
zelot
- Formula 1
Eto, kupio smart box. Spojio. Ubacio listu koja mi nije radila preko tv direktno i sta se desi. Iz prve ide ko po loju. Reko odlicno. Za 30e rjesio problem. I sta onda... Nakon par dana pusiona. Opet nece. Sad nece nikako niti preko box niti preko tv. Nikada i nikako.
Znaci izludit cuu. Ne znam sta da radim vise. Cijela njemacka gleds iptv i nitko nema problema a ja nikako pa nikako. Taman kad sam se ponadao da je rjeseno i da mogu dalje normalno koristit tv... Pusiona... Ubit cu se jebem ti i tv i iptv i njemacku i sve vezano uz tv
Znaci izludit cuu. Ne znam sta da radim vise. Cijela njemacka gleds iptv i nitko nema problema a ja nikako pa nikako. Taman kad sam se ponadao da je rjeseno i da mogu dalje normalno koristit tv... Pusiona... Ubit cu se jebem ti i tv i iptv i njemacku i sve vezano uz tv
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Stvar kod tih lista za kodi i slicno je da iza liste mora biti netko tko je odrzava , redovito update-a. Ako se ne odrzava kako treba moze samo "nestati" i nema je vise. Tako da kod toga treba imati vise "jakih" stvari. Dobar box , dobar net , dobru listu ...I kad mislis da si nasao odlicnu listu jer sve radi kako treba , onda hoces pratiti neki dogadaj uzivo i onda shvatis da sve sta je uzivo strasno prekida itd itd.
Osobno i ja razmisljam o kupnji boxa ali naletio sam na jako malo ljudi koji su totalno zadovoljni sa svime. Jer meni prvenstveno treba zbog pracenja sporta a to ce se jako tesko pratiti bez stekanja , prekidanja i slicno.
Ali programi koji nisu uzivo (dokumentarni , filmovi , vijesti itd. ) to je druga prica , to lako moze raditi bez ikakvih problema.
Osobno i ja razmisljam o kupnji boxa ali naletio sam na jako malo ljudi koji su totalno zadovoljni sa svime. Jer meni prvenstveno treba zbog pracenja sporta a to ce se jako tesko pratiti bez stekanja , prekidanja i slicno.
Ali programi koji nisu uzivo (dokumentarni , filmovi , vijesti itd. ) to je druga prica , to lako moze raditi bez ikakvih problema.

-
zelot
- Formula 1
Ekipa imam pitanje..
Isao updateat drivere za graficku...
Pa skuzim da imam dvije. Jedna je valjda ona koja mora biti a ova radeon je valjda dodatna..
Mene zanima kako to radi? Dal se meni laptop vrti na obje i mogu li staviti nekako da ova radeon bude default?
Zivcira me sto kad gledam nes preko hdmi, obicnu seriju.. malo steka, kao ds je manje frejmova.. ko stream neki mi ide. Nije prestrasno ali ne ide glatko kako bi trebalo ici.
Ne znam zasto. Dal velicina ekran ima veze pa graficka nije dovoljno jaka pa ne moze to vrtit normalno ili sta... Cim spojim laptop na tv preko hdmi ili bluetootha odmah po kursoru skuzim da kasni i je ide glatko ni na laptopu ni na telki...
Na starom televizoru nisam imao tih problema a ooet tv kao tv na youtubu 4k vrti normalno kao i sve ostalo ali cim se spoji alptop, tu steka...
Ima te li kakav savjet? Da mi nike nekako namjesteno da mi vrti oreko ove druge a ne radeona itd...
Bas me zivcira to i ne kuzim zasto. Laptop nije bas 100 godina star a i da je trebalo bi to ici glatko valjda. i5 procesor i doticne graficke...
Kabel sam probao i drugi spajat i isto je. Platio sam ga nekih 100kn tako da nije ni in bas neko smece ako uopce moze biti do njega...
Onda? Itko? Ista?
[ link do slike ]
Isao updateat drivere za graficku...
Pa skuzim da imam dvije. Jedna je valjda ona koja mora biti a ova radeon je valjda dodatna..
Mene zanima kako to radi? Dal se meni laptop vrti na obje i mogu li staviti nekako da ova radeon bude default?
Zivcira me sto kad gledam nes preko hdmi, obicnu seriju.. malo steka, kao ds je manje frejmova.. ko stream neki mi ide. Nije prestrasno ali ne ide glatko kako bi trebalo ici.
Ne znam zasto. Dal velicina ekran ima veze pa graficka nije dovoljno jaka pa ne moze to vrtit normalno ili sta... Cim spojim laptop na tv preko hdmi ili bluetootha odmah po kursoru skuzim da kasni i je ide glatko ni na laptopu ni na telki...
Na starom televizoru nisam imao tih problema a ooet tv kao tv na youtubu 4k vrti normalno kao i sve ostalo ali cim se spoji alptop, tu steka...
Ima te li kakav savjet? Da mi nike nekako namjesteno da mi vrti oreko ove druge a ne radeona itd...
Bas me zivcira to i ne kuzim zasto. Laptop nije bas 100 godina star a i da je trebalo bi to ici glatko valjda. i5 procesor i doticne graficke...
Kabel sam probao i drugi spajat i isto je. Platio sam ga nekih 100kn tako da nije ni in bas neko smece ako uopce moze biti do njega...
Onda? Itko? Ista?

- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Jel ti kad spajaš preko hdmi staviš duplicate ( da ti je ista slika na laptopu i na televiziji ) ili samo staviš da ti je slika na televiziji.
( to možeš namjestit tako što češ stisnuti windows tipku + P )

Ako možeš napiši o kojem se laptopu radi.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Po default ti je postavljena integrisana grafička. Tako i treba ostaviti, jer integrisana troši bar duplo manje struje.
Kad pokreneš proces koji hoćeš da gledaš na tv, trebaš: desni klik run this process with high performanse. Tako nekako se piše.
Druga opcija je da u control panelu od grafičke kartice nastimas koje procese hoćeš da otvaras preko Radeon kartice.
Uglavnom progooglaj na internetu kako gledati video na xxx tip grafičke kartice i lako ćeš naći uputstvo kako naštimati.
Kad pokreneš proces koji hoćeš da gledaš na tv, trebaš: desni klik run this process with high performanse. Tako nekako se piše.
Druga opcija je da u control panelu od grafičke kartice nastimas koje procese hoćeš da otvaras preko Radeon kartice.
Uglavnom progooglaj na internetu kako gledati video na xxx tip grafičke kartice i lako ćeš naći uputstvo kako naštimati.
-
zelot
- Formula 1
Na duplicate je. Bas cu probat samo sa tv pa javimblown diffuser je napisao/la:Jel ti kad spajaš preko hdmi staviš duplicate ( da ti je ista slika na laptopu i na televiziji ) ili samo staviš da ti je slika na televiziji.

-
zelot
- Formula 1
blown diffuser je napisao/la: 23.06.2019., 10:49Jel ti kad spajaš preko hdmi staviš duplicate ( da ti je ista slika na laptopu i na televiziji ) ili samo staviš da ti je slika na televiziji.
radi se o dell Inspiron 5759.
prvo, uopce ne mogu naci sucelje od radeon graficke. imam samo intel a obje su instalirane normalno i vidljive u device manageru.
npr, 4k video na youtubu ako vrtim preko laptopa na tv steka, nece normalno da ide.
drugo, uspio sam nesto u power manager postaviti sve na performance ujesto na balanced.
da, kako je kolega ranije spomenuo, ako vrtim na duplicate screen onda steka, ako idem samo na tv onda mi je npr. neka serija ok, ne steka. 2k video mogu vrtiti preko laptopa i hdmi na tv, to ide, 4k nema sanse.
jel to znaci da je graficka, sto bi se narodnim rjecnikom rekla, za kurac?
i da, i dalje me zivcira sto uvijek mi za adapter pise intel i nigjde ne vidim radeon. cak ni jebeno sucelje ili menu ili kako god. inace bude ona ikonica kad se stisne desni klik na desktop pa na vrhu bude za graficku. ja imam samo intel grrr...
kad bi se moglo, bez obzira na struju (stalno sam na kabelu) stavio bih sve da mi vrti preko radeona jer vjerujem da je bolja od intelove.
da mozda deinstaliram intelovu? ili disableam?
ili je vrijeme za najgore, a to je novi laptop sa nekom jakom grafickom...
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Pa ako nemaš program za upravljanje AMD grafičkom (desni klik na desktop - AMD Radeon Settings), onda skini driver. I naravno da ti je bolja od Intelove integrisane, kakva je god. A evo ti i link za driver: https://www.amd.com/en/support/graphics ... on-r5-m335
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Moraš imati Ati program. Kod mene je na laptopu NVida pa nije isti princip.
Alu sve je to slično.
Intelova grafika nije predviđena za video ili naprednije igrice.
Pogledaj ovaj video (prvi koji mi je dr. Google izbacio)
https://youtu.be/DCh9Eob0mNY
Mislim da će ti pomoći, a imaš hrpu sličnih objašnjenja.
Uglavnom kad pokreneš da AMD grafikom neće ti štekati 4k video.
Alu sve je to slično.
Intelova grafika nije predviđena za video ili naprednije igrice.
Pogledaj ovaj video (prvi koji mi je dr. Google izbacio)
https://youtu.be/DCh9Eob0mNY
Mislim da će ti pomoći, a imaš hrpu sličnih objašnjenja.
Uglavnom kad pokreneš da AMD grafikom neće ti štekati 4k video.